folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Laptopun Bataryayı 18650 İle Yenilemek

Laptopun Bataryayı 18650 İle Yenilemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

Sen fiziksel pilleri değiştirsen de işin cözulmeyecek. Pilin içinde o pillerin cikişinda elektronik bir devre vardır. o devre kartının icinde ki counter'i sifirlamadiktan sonra pilleri değiştirmenin pek bir anlami yok. Fiziksel olarak pil bozulmamış bile olabilir. 

Piller sağlam olsa bile o counter zımbırtısı bozuk gibi mi gösteriyor belli bir kullanımdan sonra?

resmen para tuzağı yani

olu pil hucrelerine cok yuklenirsen kimyasal tepkimeden patlar. (ozellik ile polymer tabanli lidum polimer piller) bize okulda bu sarj kesici devrelerin aslinda pili degil insani korumak icin kullanilmak zorunda oldugunu anlatiyorlardi

ahah kesin para tuzağı. para için her naneyi yapan koca şirketler insanı çok önemsediklerini yazmışlarsa orda bi durmak lazım.

goo.gl/qBNZmW
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

Sen fiziksel pilleri değiştirsen de işin cözulmeyecek. Pilin içinde o pillerin cikişinda elektronik bir devre vardır. o devre kartının icinde ki counter'i sifirlamadiktan sonra pilleri değiştirmenin pek bir anlami yok. Fiziksel olarak pil bozulmamış bile olabilir. 

Piller sağlam olsa bile o counter zımbırtısı bozuk gibi mi gösteriyor belli bir kullanımdan sonra?

resmen para tuzağı yani

olu pil hucrelerine cok yuklenirsen kimyasal tepkimeden patlar. (ozellik ile polymer tabanli lidum polimer piller) bize okulda bu sarj kesici devrelerin aslinda pili degil insani korumak icin kullanilmak zorunda oldugunu anlatiyorlardi

ahah kesin para tuzağı. para için her naneyi yapan koca şirketler insanı çok önemsediklerini yazmışlarsa orda bi durmak lazım.

Planlı yaşlandırma ekosistemin önemli bir yapı taşıdır. Ampul üreten fabrikalar bbuna ilk uyanmış biliyormusun :) ilk önce cok dayanıklı ampul üretmişler. sonra lan her evde ampul oldukran sonra biz ne yiyeceğiz diyip geri donup kalite düşürmüşler.

bu sayede ortalama düşük kaliteli ampullerde yilda 2 ampul almaya ihtiyaç duyuyoruz yüksek kaliteli ampullerde 2 yilda 1 ampul almak zorunda kalıyoruz.

Fakat piller de durum ampullerde ki gibi değil Note7 olayını hatırla adamlar asrın zararını yaptılar.

edit ios, android konusunda da yaziyordum aklıma geldi bak apple pil in süresini düşürmekten ise gelen voltaja gore işlemci gücünü düşürmüş, bu da işin öbur durumu. pile aynen yuklense, hem sarji kesmese hem islem gücünü kesmese patlardı pil.

undefined-01 tarafından 11/Ara/18 10:29 tarihinde düzenlenmiştir

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

resmen para tuzağı yani

Planlı yaşlandırma ekosistemin önemli bir yapı taşıdır. Ampul üreten fabrikalar bbuna ilk uyanmış biliyormusun :) ilk önce cok dayanıklı ampul üretmişler. sonra lan her evde ampul oldukran sonra biz ne yiyeceğiz diyip geri donup kalite düşürmüşler.

bu sayede ortalama düşük kaliteli ampullerde yilda 2 ampul almaya ihtiyaç duyuyoruz yüksek kaliteli ampullerde 2 yilda 1 ampul almak zorunda kalıyoruz.

Fakat piller de durum ampullerde ki gibi değil Note7 olayını hatırla adamlar asrın zararını yaptılar.

edit ios, android konusunda da yaziyordum aklıma geldi bak apple pil in süresini düşürmekten ise gelen voltaja gore işlemci gücünü düşürmüş, bu da işin öbur durumu. pile aynen yuklense, hem sarji kesmese hem islem gücünü kesmese patlardı pil.

ampul olayını biliyorum. ancak bataryayı bu şekilde öldürmek yerine şu zamanda gelin garanti kapsamında değiştirelim daha kullanıcı dostu olmaz mı firmalar?

direkt para harcatmaya yönelik bu tür davranışların çok da insanları düşünerek yapıldığını düşünmüyorum o yüzden. ampul örneği iyi oldu aslında bu konuda.

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    LynXMaSTeR bunu yazdı

ampul olayını biliyorum. ancak bataryayı bu şekilde öldürmek yerine şu zamanda gelin garanti kapsamında değiştirelim daha kullanıcı dostu olmaz mı firmalar?

direkt para harcatmaya yönelik bu tür davranışların çok da insanları düşünerek yapıldığını düşünmüyorum o yüzden. ampul örneği iyi oldu aslında bu konuda.

Bu takip edilebilir bir sey değil pili değiştirmek senin sorumlulugun, printerin kartusunun değişimi gibi düşün. 10 kere doldurursun sonra gidip kartusu değiştirmen gerekir.

Eskiden kartuslarda chip yoktu istediğin kadar dolduruyordun 30 kere dolunca kartuş artik adam akilli boya cekemiyor printer bozuk diyorsun. ama 10 doldurmalik omru kullanırsan verimli bir cihaz kullanıyorsun.

işin güzel tarafı sana laptop'u kitlemiyor bak, pili kitliyor. istersen git adam gibi yeni pil al. ampulculer bana akkor tel satmıyor ki ben telini değiştiriyim de devam edeyim :P

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

Bu takip edilebilir bir sey değil pili değiştirmek senin sorumlulugun, printerin kartusunun değişimi gibi düşün. 10 kere doldurursun sonra gidip kartusu değiştirmen gerekir.

Eskiden kartuslarda chip yoktu istediğin kadar dolduruyordun 30 kere dolunca kartuş artik adam akilli boya cekemiyor printer bozuk diyorsun. ama 10 doldurmalik omru kullanırsan verimli bir cihaz kullanıyorsun.

işin güzel tarafı sana laptop'u kitlemiyor bak, pili kitliyor. istersen git adam gibi yeni pil al. ampulculer bana akkor tel satmıyor ki ben telini değiştiriyim de devam edeyim :P

100 yıldır sönmeyen bi ampul vardı, hatta 7/24 kameraya kayıt ediyorlar şu anda. hatta bu kameralar 2-3 defa değişmiş ama ampul hala aynı :)

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dadaloglan
    Dadaloglan's avatar
    Erkek

Sürekli yanan lamba.

(Konunun kopan yerindeki birkaç mesaja istinaden, Mürit abilerin küçük meraklarını gidermek için eklenmiştir) 

Dadaloglan tarafından 11/Ara/18 20:08 tarihinde düzenlenmiştir

Ayran, şalgam, demsiz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

Evet elektronik devre var piller denildiği gibi biri bozulunca hiçbiri çalışmaz ama en püf nokta punto kaynak nasıl yapacaksin onu hiç düşündün mu lehim yaparsan oksit yapıyor ve pile lehim tutturmak çok zor ve pili ısıtmak çok tehlikeli 

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    xxjokerxx bunu yazdı

Evet elektronik devre var piller denildiği gibi biri bozulunca hiçbiri çalışmaz ama en püf nokta punto kaynak nasıl yapacaksin onu hiç düşündün mu lehim yaparsan oksit yapıyor ve pile lehim tutturmak çok zor ve pili ısıtmak çok tehlikeli 

Puntolanan bir metal var pilde, keski ile ayırıp yerine yeni pili kolayca lehimleyebilirsin.. Oksit direk pile lehimlersen yapar, ama burada puntolu metal var ya, o gayet güzel lehim alıyor üzerine, bu nedenle oksit olmayacak..

Ha ama sıfır pilde o metal yoksa evet sıkıntı olur..

ShockMan tarafından 12/Ara/18 07:57 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dijitalxyz
    dijitalxyz's avatar
    Erkek

18650 pillerle laptop bataryası yapamazsınız

pil içinde batarya beslemesi kesildiğinde kendisini sıfırlar ve bozuk pil diye algılanır.

batarya içerisinde I2C ile haberleşerek yazılması gereken devrede bir cmos var ve siliniyor.

https://hackaday.com/tag/laptop-battery-fix/ gibi sayfayı izleyin

https://media.blackhat.com/bh-us-11/Miller/BH_US_11_Miller_Battery_Firmware_Public_WP.pdf

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dijitalxyz
    dijitalxyz's avatar
    Erkek

lipo ise kesinlikle uzak durun ama lion ise 3.7 volt değerinden başlaması gerekli power charge operasyonu

eğer 3.5 volt dan düşükse o zaman hiç şarj etmeden bozuk diyecektir.

bataryaların içerisinde termistor var sıcaklık ölçümü koruması için

10k NTC ile yapılıyor ölçüm çok sıcaksa kesiyor power almayı

Toplam Hit: 3983 Toplam Mesaj: 31
laptop batarya monster allah belanı versin 18650