folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Lastik Hava Basıncı

Lastik Hava Basıncı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    CyberAngel bunu yazdı
    AnaMuhalefet bunu yazdı

Hocam değerlerini kanuni'nin resmi sitesinden sorarsan en sağlıklı bilgi olur.

Senin lastik ölçülerine ön 3.25 -18 arka 110/90 16 diyor

Tahminimce ön 20 psi arka 24 psi  ( +-2 psi ) gibi değerler uygun olacaktır.

Arkadaşlar yorumlar için teşşekkürler.Kanuni kullanma klavuzunda bulamamıştım zaten.Üstünde dediğin gibi 110/90 16 yazıyor.Ama şu psi ile bar arasındaki farkı anlamadım ? 

Hocam sitesinde var diğer modeller için belirtmiş de senin modelin netteki el kitabında yazmıyor basınç değerleri.

Nasıl 1 kg = 1000 gr ise     1 bar = 14.5 psi ; 2 bar = 29 psi oluyor. 

Yani senin 30 bar basman imkansız zaten o motor lastiğine gümler o değere çıkmadan ki benzinliklerdekilerin de 30 bar basacağını sanmam :)

30 psi fazla geldiyse az daha düşür lastik yayılır yola tutunur, yere daha iyi basarsın, sıçrama yapmaz. 

Bir de senin hava bastığın aletin kalibrasyonsuz olma ihtimali var.

İyi Sürüşler.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    hocam 90/110 16 demek eni 90 cm boyu 110 jantın 16 ınc oldugunu gosterır 16 psi değil :)

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    hocam 90/110 16 demek eni 90 cm boyu 110 jantın 16 ınc oldugunu gosterır 16 psi değil :)

110/ 90 yükseklik ve genişlik ölçüsüdür. 110 lastik genişliğini ifade eder, yani yere basan yüzeyin uzunluğunu gösterir. Bu örnekte yere basan kesitin genişliği 110 mm dir ; 90 ise yüzde değeridir 110 unun yüzde 90 ını ( 99 mm ) alacaksın demektir. O da lastik yanağın yüksekliğini ifade eder.

16 rakamı da jantı ifade eder. 

Lastik üzerinde yazmaz psi değerleri. Üretici kağıt etiketinde belki.

Edit: Hoca iki tekerden çok anlamıyorum,  Kanuni sitesini inceledim şimdi de karışık işmiş bu lastik basınç değerleri.  Daha önce yazdığım basınç değerlerini referans alma hocam vazgeçtim, düşük kaldı sanki. Ara sor tüketici hattına en güzeli :)

AnaMuhalefet tarafından 30/Ara/12 20:46 tarihinde düzenlenmiştir

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    MeTiN_7 bunu yazdı

oha yaa işte araba alıpta boyle bılmeyenlerıde var benzın deposunun ıcınde yazar kaclık olucagı

işte dünyaya gelipte verilen gözleri ile okumayı, beyin ile idrak etmeyi bilmeyende var. Öncelikle araba değil motormuş okursan adamın 2.postunda yazıyor. Ayrıca olabilecek yerlerede bakmış ve bulamamış yada anlamamış burada sormuş.

Bu arada araba lastiklerinde önerilen psi basıncı lastiğin yanağında da yazar.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
Toplam Hit: 3873 Toplam Mesaj: 15