Lastik Yakma Hareketi
-
müritler ben arabayla hareket falan yapmayı çok seviyorum özellikte drifti. şimdi benim aklıma şu lastik yakma olayı
takıldı. bi kaç kere izledim elemanlar arabanın lastiğini olduğu yerde çeviriyo. bu olay nasıl oluyo araba hareket
etmeden lastikleri nasıl ceviriyo bunu nasıl yapabiliriz herhangi bi bilgisi olan varmı ?
bide elinde veya nette böyle videolar varsa paylaşabilirmisiniz
saygılar
mürit
seadog
-
babanın parası çok herhalde. yakacaqına qaribanın birine verde o kullansın bari :)
-
drift i biliyonda lastik yakmasında takılman bi garip durum bence..Drift yaptığın araba ne marka merak ettim...
-
frene bas gaza bas
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
frene bas gaza bas
ondan sonra doğru bas servise... -
Arap Sabunu işini görür =)
-
21 Mart'ta gayet güzel yakıyorlar :)
-
hocam lastik yakmak diyorsun da arabanın o gördüğün şekilde lastik yakabilmesi için öncelikle arkadan çekişli olması lazım...
-
Remus bunu yazdı:
21 Mart'ta gayet güzel yakıyorlar :)
-----------------------------süperdi=)=)=)..extasynin yoldaşları yakıyo bol bol onlara katıl
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------hocam lastik yakmak diyorsun da arabanın o gördüğün şekilde lastik yakabilmesi için öncelikle arkadan çekişli olması lazım...
-----------------------------hocam sadece arkadan çekişli olması önemli değil frene bastığın zaman belli bir güçte arka frenlerde tutar tüm araçlarda bu böyledir.Limitör denen bir parça sayesinde.Fakat lastik yakma denen hareket eğer patinaj yapmaksa o başka. Ama ben lastiği bitircem dersen beygirinde motorunda özel olması lazım birde fren sisteminde değişiklik şart...
-
hocam eğer şu gördükleri gibi yapmak istiyorsa arkadan çekiş şart diğer türlü sadece ön lastikler döner artık ön tarafı savurmaya calışırsın ki o da zordur çünkü arabanın hemen hemen en ağır bölgesidir. motorun beygir gücü tabiki önemlidir ancak bildiğim kadarı ile direksiyonu tam kırıp debriyaj kavrama noktasına kadar getiriliyor aynı zamanda frene basılıyor motor saatini yükseltiyoruz yaklaşık olarak 4-5 bin devire sonra ayağımızı bir anda debriyajdan kaldırıyoruz...
@hyb hocam demek istediği şey arabanın olduğu yerde patinaj cekip sıfır çizmesi... zaten manyaksa her türlü pati cekiyor :D amcamlarda connect var birkaç gündür bendeydi anti patinaj sistemi var her ne kadar uzun cekmesede patinajı cektiriyorum :D