Laz Kültür Derneği Harekete Geçti
-
Rozarback hocam ayaklariniz yere basarak siyaset yapmanizi tavsiye ederim.Zira utopyaci sosyalizm ve bilimsel sosyalizm ayrismasida tam buradadir.Bilimsel sosyalizm derki , unlu dusunurlerin soylediklerini gercek olarak kabul edip ona gore siyaset yapilmaz.Unlu dusunurlerin soyledikleriyle , yasanilan ulke gercegi goz onune alinarak siyaset yapilir.Emerperyalizm dedigin , bugun kulturel zenginlik, dilde zenginlik adina emperyalist odaklarin fonlariyla enstituler , arastirma birimleri kuruyor.Emperyalizmin dogrulari dunyaya soyalist gozle bakan insanlarin yanlislaridir.Uniter devlet bugunun dunyasinda emperyalizme karsi durabilmektir.Dunyaya donup bakarsan emperyalizmin son 30 yillik surecte uniter devlet modellerini nasil tasviye ettigini gorebilirsin.Uniter devleti parcalamak demek daha kolay somuru demektir.Eger benim ulkemde de , lehcelerle , cesitli dillerle egitim serbest olacaksa sahsen ben bir anti-emperyalist olarak buna izin vermem.Yani halay cekip , agac golgesinde turku soylemekten cok daha ileridir devrimci olmak.
-
Devleti olmayanın dilide olmaz tanımıyorum ne kürtçeyi nede lazcayı
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Rozarback hocam ayaklariniz yere basarak siyaset yapmanizi tavsiye ederim.Zira utopyaci sosyalizm ve bilimsel sosyalizm ayrismasida tam buradadir.Bilimsel sosyalizm derki , unlu dusunurlerin soylediklerini gercek olarak kabul edip ona gore siyaset yapilmaz.Unlu dusunurlerin soyledikleriyle , yasanilan ulke gercegi goz onune alinarak siyaset yapilir.Emerperyalizm dedigin , bugun kulturel zenginlik, dilde zenginlik adina emperyalist odaklarin fonlariyla enstituler , arastirma birimleri kuruyor.Emperyalizmin dogrulari dunyaya soyalist gozle bakan insanlarin yanlislaridir.Uniter devlet bugunun dunyasinda emperyalizme karsi durabilmektir.Dunyaya donup bakarsan emperyalizmin son 30 yillik surecte uniter devlet modellerini nasil tasviye ettigini gorebilirsin.Uniter devleti parcalamak demek daha kolay somuru demektir.Eger benim ulkemde de , lehcelerle , cesitli dillerle egitim serbest olacaksa sahsen ben bir anti-emperyalist olarak buna izin vermem.Yani halay cekip , agac golgesinde turku soylemekten cok daha ileridir devrimci olmak.
Hocam ünlü düşünürler düşüncelereni idealarını sabit kayidelere indirgeyerek belirtmişlerdir kitaplarında eserlerinde.Ben şuan sosyalizmden bahsetmiyorum.Sadece sosyal bir olaydan ve yasallıktan legallikten bahsediyorum.Kafamızda ikiyüzlü basın ve terör olayları yüzünden tabular yokmu.Bunun bedellerini halk ödüyor yıllardır.
Bana bir tane kar amaçlı kurulmuş kültürleri dilleri yaşatmaya çalışan bi kuruluş veya sivil toplum örgütü söyle bana.Kültür bakanlığı bazı şeylerin yeni yeni farkına varıyorki çalışmalar yapıyor.Laz dilini yazıya dökmek kürt dilini bilimsel incelemek gibi.Yani olay şundan ibaret nasılki türban kamu alanlarında ve üniversitelerde mevzuat gereği yasak ise anadildede aynı şey sözkonusudur.Yani tedirginliğiniz anadilin tehtid altında bulunduğu yönündeyse bu sadece sizin tabunuzdan başka bişey değil.Aslında nesil olarak bizimde suçumuz değil çünkü satılmış bir basın birde darbe fiyaskolarıyla kısıtlanmış özgürlüklerin çocuklarıyız birazda.Burada ideolojilerim sözkonusu değil sadece sosyal olarak değerlendiriyorum.Yani otobuste veya sokakta kürtçe konuşan ikiliye uzaylı muamelesi yapılması gibi bişey benim karşı çıktığım.
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------Beyler yine bölücülerin oyunları bunlar.Lazlar o küçük cocugunda dediği gibi Karadenizde yaşayan Türklerdir.Sen laza Türk değilsin desen bile adam Türküm ben der.
Lazla kürt arasında falan fark var yani.Bırakın kimse boşu boşuna kafa yormasın lazlar oyuna gelmez.
@Razorback
Hacı sen neden bahsediyon ya ? Ne resmi dili artık saçmalamayın.Ya ülkeyi böle kabul edin yada defolup gidin ! Burda kalıyorsanız bu ülkeyi kendinize göre değiştiremezsiniz,yıllardır bu ülke böle gidiyordu böle de gidecek.
Kimsenin sizin hakkınıza,özgürlüğünüze müdahale ettiği yok.Arpası fazla geliyor bazılarının !
Hacı ben neden bahsediyom resmi dilden falan bahsetmiyorum sadece yukardada yazdığım gibi sosyal bi olaydan bahsediyorum.Bu ülkeyi böyle kabul etmiyorum defolupta gitmiyorum gücü yeten gelir atar.ülkeyi kendime göre değil halk için değiştirebiliriz ülkede yaşayan bütün halklar için.Bu böyle gittiği için terör 30 senedir yıpratıyor herşeyi devam etsin diyosan sen bilirsin dağlarda geziyolar işte sende silah varda onlarda armut yok.Stratejik ortağan besliyor hepsini rahat ol.Ben kalkıp kürtçeyi burada anadil yapalım edelim diye bişeyde sölemedim g.tünüzden elementte uydurmayın ayrıca. -
etnik kökenlere özgürlük verilmesine hep karşı çıkmışımdır ama lazlarla çerkesler en sevdiğim yani ülkemiz içinde en sevdiğim etnik kimliktir