L'carnitine Ve Diğer Destek Ürünleri Hk
-
Merhabalar,
Amatör-profesyonel sporcu olan, spor olayında uzmanlaşmış müritlere bazı sorularım olacak. Havalar malum CGS (Cehenneme Giriş Sınavı) gibi bu aralar. O yüzden koşamıyorum pek, zaten yüksek nemden dolayı (İzmir'de yaşıyoruz malum) ne kadar uğraşırsam uğraşayım fizik veya kardiyo kondisyonunu yükseltemiyorum. 4 gündür sabahları 20x10 set üzerinden 200 şınav çekiyorum. 15x10 set üzerinden 150 mekik çekiyorum. Ancak farkettim ki fizik güç olarak büyük kayıp yaşıyorum. Dengem bozulmuş. Yağlanmışız, güçsüzleşmişiz.
Neyse yağ yakıcı olarak l'carnitine kullanmaya karar verdim.
Bana l'carnitine'i mürit vanhelsink (http://www.tahribat.com/Murit-vanhelsink/) ayarladı sağolsun.
Ancak özellikle eklemlerimde ve kemiklerimde ağrılar hissediyorum. Tendonlarda şişlikler veya sertleşmeler oluyor. Ağrıları kendi kendime bahane edip kendimi iyice salmaktan da korkuyorum.
Kışa doğru şehir değiştirme ihtimalim var (ÖMSS Tercih Sonuçları 10 güne belli olacak herhal) gittiğim şehirde bir spor salonuna yazılıp adam gibi spor yapmak istiyorum. Tabi o zamana kadar da kendimi biraz hazırlamam lazım. Tamamen fosss bir halde gitmek de enayilik olur.
Şimdi bu L'Carnitine'i kullananlar varsa bir açıklayabilir mi? İşin püf noktası nedir? Birde L'Carnitine haricinde ne kullanmalıyım. Şu postu yazarken bile yoruldum yahu.
Cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılar
-
ben aspirin dahil her türlü ilaç destekleyici hap vs herşeye karşıyım ama meraktan bu ürünü kullandım ve etkisini hissedebiliyorsun. Özellikle koşuda etkili oluyor kardiyo mu ne diyorlar. Bence kullanma ilerde mutlaka bir zararını görürsün.Spordan yarım saat 40 dk önce ve sonra birer toplam 2 hap alıyorsun o kadar.
-
iyi bilgiler çıkarsa bende düşünürüm kısa süreli kullanmayı
-
L-Carnite Kapsül mü alıyorsun yoksa Likid ( sıvı ) olarak mı ?
L-Carnite Kaç MG ?
Yapmış olduğun kardiyo Yeterli geliyormu ?
Gün içerisinde Almış olduğun Kaloriyi Hesaplıyormusun ?
15 yıldır Kick-Box ve Body Building ile uğraşıyorum ( Eğitmen Seviyesi Lisans Sahibiyim )
Yukarıdaki Listeyi dahada uzatabilirim hocam listeyi en kısa şekilde bunları cevaplarsan yardımcı olayım sana, L-carnite Seni bi nevi daha çok terleten ve normal egzersizlerde çalıştıramağın Yağlı bölgeleride uyararak oralarada işlem yaptıran daha çabuk yağ yakmanı sağlayan bir bileşendir( Sadece L-carnitin ile Yağ Yakamazsın buda bir gerçektir ). Dikkatsiz kullanmak yan etki yapabilir ( Bahsettiğin Olaylar ) en sağlıklısı cevabı sorularıma cevap verirsen sana ona göre bilgi vereyim.
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 18:44'da Dr_X tarafından düzenlendi. -
Hocam L-carnitine in işe yaraması için vücut sıcaklığının belli seviyesinin üstüne çıkması lazım mesela yarım saatlik ısınma koşusu yapman şart daha sonra yağ yakmak istediğin bölgelere yoğunlaşarak çalışmalısın mekik şınav kalça vs nereyi çalıştırmak istersen. Bir de sıvı olanın vücuda dağılımı yani kana karışması daha hızlı olur. L-carnitine spor yapmadığın sürece hiç bir işe yaramaz aksine yan etkileri vardır.
-
Dr_X bunu yazdı:
-----------------------------L-Carnite Kapsül mü alıyorsun yoksa Likid ( sıvı ) olarak mı ?
L-Carnite Kaç MG ?
15 yıldır Kick-Box ve Body Building ile uğraşıyorum ( Eğitmen Seviyesi Lisans Sahibiyim )
Yukarıdaki Listeyi dahada uzatabilirim hocam listeyi en kısa şekilde bunları cevaplarsan yardımcı olayım sana, L-carnite Seni bi nevi daha çok terleten ve normal egzersizlerde çalıştıramağın Yağlı bölgeleride uyararak oralarada işlem yaptıran daha çabuk yağ yakmanı sağlayan bir bileşendir( Sadece L-carnitin ile Yağ Yakamazsın buda bir gerçektir ). Dikkatsiz kullanmak yan etki yapabilir ( Bahsettiğin Olaylar ) en sağlıklısı cevabı sorularıma cevap verirsen sana ona göre bilgi vereyim.
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 18:44'da Dr_X tarafından düzenlendi.
-----------------------------İlgilendiğin için teşekkürler müdür. Sorularını tek tek cevaplıyayım.
L-Carnite Kapsül alıyorum.
L-Carnite 1500 mg
Kardiyo çalışması pek yapamıyorum. Etkili kardiyo sistemleri konusunda da bilgi almalıyım sanırım. Sadece koş, ip atla, merdiven çık vs vs ile bitmiyor.
Gün içerisinde aldığım kaloriyi hesaplamıyorum. Ama kahvaltısız hayatta dışarı çıkmam. Sağlam bir kahvaltı yaparım mutlaka. Yumurta, peynir, zeytin, reçel, açık çay gibi standart Türk kahvaltısında olan şeyleri ve ortalama yarım ekmek kadar ekmek ile kahvaltı ederim. Ara öğünlerde taze meyve, kuruyemiş filan yerim. Öğlen yemeğini (sıcaklar sebebi ile) peynir-ekmek-karpuz üçlüsü ile geçiştiriyorum. Akşamları 7-8 gibi yiyip yemekten sonra doyurucu birşey yemiyorum. Bol sıvı tüketiyorum.
Başka cevaplamam gereken bişey varsa dinliyorum
-
Haaa bu arada hocalar; protein tozu ile alsam bu L-Carnite denen teraneyi? Kas gelişimini nasıl etkiler ki
-
HannibALgan bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
lcarnitine alman kardiyosuz hiçbir işe yaramaz gibi, aksine galiba sağlığını etkiler galiba atamazsan vucuttan.
lcartinite in etkisini ancak çok yoğun şekilde terleme ile sağlayabilirsin, belli nabız aralığında koşu, yoğun spor idmanları vs vs gibi.
-
SpArK bunu yazdı:
-----------------------------HannibALgan bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
lcarnitine alman kardiyosuz hiçbir işe yaramaz gibi, aksine galiba sağlığını etkiler galiba atamazsan vucuttan.
lcartinite in etkisini ancak çok yoğun şekilde terleme ile sağlayabilirsin, belli nabız aralığında koşu, yoğun spor idmanları vs vs gibi.
-----------------------------Zaten program çıkartıyorum ufaktan. İşin uzmanı ile oturup planlamam da gerekiyor. Öyle g.tümden uyduramam. Sağlıklı olalım derken büsbütün kaybetmek sağlığı enayillik. Neyse zaten İzmir cehennemin kör kuyusu gibi. Oturduğun yerde yarım litre ter atıyorsun, birde koştum mu var ya ufff taş gibi olurum 6 ayda
-
Profesyonel sporcu değilim ama hem kas gelişimi hem de yağ yakımı aynı anda çok zor oluyormuş,özel programlar ve beslenme listeleri hazırlamak gerekiyormuş falan filan.
L-Carnitine'in püf noktalarına gelecek olursak;
Kullandığın süre boyunca şekeri kesiyorsun,yağıda ya hiç ya da çok az tüketiyorsun. Şekeri kesmekten kastım;
-günde en fazla 3 tane küpşeker kullandım ne kadar çay içersem içeyim
-kola gazoz gibi şekeri bol şeylerden kaçtım, olabildiğince doğal yahut şekeri az meyve sularına yöneldim.
-Kızartmayı neredeyse hiç yemedim.
-birde paso nesfit yedim,günde 1-2 litre arası süt içtim. Felaket gaz yapıyor ilk başlarda eğer bünye o kadar süte alışık değilse ama 1hafta sonra normale dönüyorsun.
-Kapsüller sıvıya göre daha geç etki ediyor bu yüzden 45dk falan önce alıyordum sanırım.
Öyle aşırı bir spor yapmadan 1 ay böyle takıldım 10 kilo verdim, aradan 2 ay falan geçti kilom şu anda 101de sabit geri almadım yani. Yanlız arada kilomda iniş çıkışlar oldu, bacaklardan ve belden verdiğim kilolar göbek oldu çok fena bi şekilde.
*Dipnot: karnitin öyle zınk diye zayıflatmıyor, yanına gırtlağada dikkat edeceksin. Ama spor esnasında normal performansını 1,5-2 katına çıkarıyor.
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Dr_X bunu yazdı:
-----------------------------L-Carnite Kapsül mü alıyorsun yoksa Likid ( sıvı ) olarak mı ?
L-Carnite Kaç MG ?
Mesaj 26 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 18:44'da Dr_X tarafından düzenlendi.
-----------------------------İlgilendiğin için teşekkürler müdür. Sorularını tek tek cevaplıyayım.
L-Carnite Kapsül alıyorum.
L-Carnite 1500 mg
Kardiyo çalışması pek yapamıyorum. Etkili kardiyo sistemleri konusunda da bilgi almalıyım sanırım. Sadece koş, ip atla, merdiven çık vs vs ile bitmiyor.
Gün içerisinde aldığım kaloriyi hesaplamıyorum. Ama kahvaltısız hayatta dışarı çıkmam. Sağlam bir kahvaltı yaparım mutlaka. Yumurta, peynir, zeytin, reçel, açık çay gibi standart Türk kahvaltısında olan şeyleri ve ortalama yarım ekmek kadar ekmek ile kahvaltı ederim. Ara öğünlerde taze meyve, kuruyemiş filan yerim. Öğlen yemeğini (sıcaklar sebebi ile) peynir-ekmek-karpuz üçlüsü ile geçiştiriyorum. Akşamları 7-8 gibi yiyip yemekten sonra doyurucu birşey yemiyorum. Bol sıvı tüketiyorum.
Başka cevaplamam gereken bişey varsa dinliyorum
-----------------------------Peki Hocam Öncelikle belirtmem gerekiyorki L-carnite sadece yardımcıdır SENİ KESİNLİKLE ZAYIFLATACAK diye bir unsur yoktur.
L-Carnite Mg olarak yüksek değerli bu sebeple spora başlamadan ( aç Karnına ) yarım saat önce 1 kapsül alman yeterlidir.
sabah uyandığında ilk işin 2 3 bardak su içmek olsun ve herşeyden önemlisi BESLENMEDİR. reçel vs yiyorum demişsin onları unut :) Diet için olan reçeller var onları kullanacaksın
Ayrıca Şunlardan uzak duracaksın!
- Kızartmalardan
- Yağlı süt ürünlerinden
- Kırmızı et
- Rafine un ve mamullerinden (hamur işi, bisküvi, pasta vb..)
- basit şeker içeren içecekler
- basit şeker içeren gıdalardan (reçel,bal,çikolata vb..)
Gelelim Yağ yakım için Öneri Beslenmeye ;
Sabah Uyanış: 2 bardak su
Uyandıktan Yarım saat sonra : Antreman ( Detayını verecem )
Spor Sonrası : 1 kase yulaf ( Eti Lifalif Tavsiyemdir) + 1 ölçek Whey (optimum) ( Protein Tozudur ) + 500 ml light süt ile (%1 yağ)
Yarım Saat Sonra Kahvaltı : kepekli ekmek ile beyaz peynirli tost ( tost yapmadanda yiyebilirsin )
Öğlen 12 Civarı: yarım tavuk derisiz + haşlama sebze ( domates , biber , karnıbahar , brokoli gibi )
Saat üç civarı : 5-6 fındık + 5-6 kayısı
2 saat sonra : 500 ml light süt ,1 ölçek whey protein
2 saat sonra: 2 domates + 2 salatalık + 1 paket light ton balığı
yatmadan önce: 1 meyve + 1 salata ( Tavsiyem Yağsız Lor Peynir'li bi salatadır )
Not: Protein Tozu yerine Doğal Protein içeren Gıda'lar tüketebilirsin ;
Örnek : Yeşil mercimek , Lapa Pilav Gibi Tam Tahıllı ürünler.
Yukarıdaki beslenme programı sana Rahatlıkla 1 ayda 10 kilo attırır düzenli şekilde.
Neler Yemem serbest diyebilirsin bunlardan başka ?
- Haşlama, buğulama, fırında yağsız ve ızgarada pişirilen gıdalar
- Tam tahıl ve mamulleri
- yağsız süt ürünleri
- beyaz et (özellikle göğüs kısmı)
- balık eti
- sebzeler
- meyvalar
- doymamış yağ ihtiyacı için kuruyemişler
Bunları öğünlerine dağıtabilirsin.
Antrenmanın ise evde dumbell vs varmı ? yani Ev içerisinde bi program mı yapalım sana yoksa dışarıda doğal mı yaparım diyorsun ?