Led"Lerden Aydinlatma Sistemi Yapin
-
Odanizda, ofisinizde kendi yapiminiz led fluoresan kullanabilirsiniz,
1 adet bildiginiz silikondan (birseyler yapistirmak icin kullanilan) ve , minumum 5 tane beyaz led alip,
silikona lehim makinasini isitip ledin girecegi kadar kucuk yuvalar acin sonra ledleri yuvalara takip paralel bagladigimizda ayni florasan gibi aydinlatiyor.
maliyet/performans olarakta oldukca basarili olur.dokuman tahribata.com
-
hoja hemen deniçem.bu 1,5 watt lık pille çalışıyor değil mi_?_?_?_?
-
muhbir bu ledler 3-3.2voltta 1200 mcd isik verir
elektrik ve devreleri ile ilgiliysen: 1- 12vluk zil trafosuna sadece bir kopru diyot ve kondansator kullanarak surekli kullanabilirsin.
2- evdeki herhangi bir lambanin armaturunun icine yerlestirir seri baglayarak yine ac/kapa seklinde calistirabilirsin.
hic anlamiyorsan: en basitinden voltaj ayarli adaptor baglar dusuk voltaj ile kesintisiz calistirirsin, hem aydinlatir hem fazla harcamaz. al sana seyrar led lamba.
not: yuksek parlaklik ve aydinlatma icin, kullanacagin led sayisini artirabilirsin.. ledleri ister seri,ister paralel bagla, fakat ledlerden 25 mA gecmesini sagla.
-
HOJA Bİ DENİYİM.BİDE BOMBA YAPÇAM İNŞ:)))
not:Büyük harf için özür
-
Hojucuk çok teşekkür ettim.Keşke herkes böyle konu açsa.Paylaşım diye ben buna derim walla.Gerçi piyasada kimse yok ama
...
Bu arada silikonun ardından led ler iyi ışık veriyormu yaa.deneyecem.Saol.Düğün salonu gibi yapacam odayı.
-
ya böle biraz daha açsan konuyu ben bşi anlamadm pek bilgim yok böle işlerle ondan ama şimdi merak ettim nası yapıcaz led falan?
-
Dayıoğlu bak şindi.Led bi lamba cinsidir.Açılımı da light emitting bişiy bişiy işte..Bi elektrikçiye gidiyon bana led ver diyon.sona o ledleri birbirine bağlıyon(paralel bağla iyi yanar).sonra da telin ucunu ayarlı bi adaptöre bağlıyon.ledlerin önüne de silikon koyuyon.
silikonlu iyi oluyomuş.
Adaptörü de prize takıyon.o kadar.Bak hujucuk projenin ismi de şey olsun...ILDIRIŞIK...
-
Tam acilimi : light emmiting diode
-
ledler cok amaclı aydınlatma lambalarıdır ancak dogru baglantılar ve dc akım gerektirir bunların haricinde uzun omurludur ledlerin cok fazla cesitleri bulunmaktadır
1-star pcb(alüminyum yıldız seklinde bir parcaya 1-3-5 watlık led cesitleri kullanılır 350 MA ve 3.2-3.8v ile calısır cok fazla ısı verir ancak kendinedir zararı dısa bir etkisi yoktur +50 -80 derecelere kadar calısabilir DC gerektrir)
2-iğne bacak ledler (elektronik aletlerde devre kontrolu için kullanılır 0.08W tır cok dusuk amperdedir aydınlatmada pek bi gorevi yoktur sadece yon ve iz belirlemek için kullanılır +50 -80 dereceler arası calısır DC akım gerektrir)
bu ledlerde cok amac için uygulanır
1-yon belirleme
2-solar aydınlatmada
3-duvar boyama
4-genel aydınlatmada(suanda daha yeni gelişmede oldugu için pek bi ektikisi yoktur ilerleyen zamanlarda lumen oranı yukseltilecek)
5-aracların kadranlarında gostergelerde
6-elektronik cihazlarda devre kontrolu için
edit:
-
ben bu olayı beleşe getircem hamster almak istiodum zaten iki tane alıp 7/24 salak salak döndürdükleri dalgaya bi dinamo dokundursam 5 led te şakır şakır yanar:D
-
simdi ben bişe sorcam arkadaslar yukarda bahsettiğim star pcb ledleri aracın sis farlarına koyucam 3 vatlarını ancak 700 mA ama sisler 10 amperle calısıo bu amperi dusurmem gerekirmi gerekirse ne yapmam lazım nasıl bi direnc baglamalıyım bide 12 volttan 3.8-3.2v dusurmem lazım bununla ilgili bi direnc daha solerseniz cok mutlu olurum simdiden tesekkurler