Lens Kullanan Varmı ?
-
akmarky bunu yazdı
hocalar lensi aylık lens olarak aldık ta gözlükçü tak çıkar dedi bu lensi çıkarınca o yıkama kutusunda mı bekletiyoruz jelin içinde yoksa dışarda mı
lensk kabına solüsyonü döküp bekletiyorsun hocam.
Bende yaklaşık 3 yıldır lens kullanıyorum, bana yarattığı tek dezavantaj sabahları gözümde biraz kuruluk olması. Gerçi lensleri takınca gidiyor.
-
bu göz çapını nereden ölçtürüyoruz.
-
Ben haftalık lens kullanıyorum. Hafta bir sadece çıkarıp suyuna koyuyorum. Ayda birde yeni lense geçiyorum. Banyo, dus. Uyku sorun olmuyor. Sabah uyandığımda sadece bekleyip gozünü kapatacaksın lensin kendinj gelmesini bekleyeceksin sadece.
Çizdirmeyi bende düşümüyorumda sigorta yok ne kadara patlar acaba. Birde ilerleme durmuş mu kontrole gitmem gerek sanırım.
-
kadirozdemir bunu yazdı
Ben haftalık lens kullanıyorum. Hafta bir sadece çıkarıp suyuna koyuyorum. Ayda birde yeni lense geçiyorum. Banyo, dus. Uyku sorun olmuyor. Sabah uyandığımda sadece bekleyip gozünü kapatacaksın lensin kendinj gelmesini bekleyeceksin sadece.
Çizdirmeyi bende düşümüyorumda sigorta yok ne kadara patlar acaba. Birde ilerleme durmuş mu kontrole gitmem gerek sanırım.
ya fiyatı bn olduğum zman 1000 euro idi dünya göz de ben allianz da çalıştığım için %10 indirim almıştım yani 900 euro ya gelmişti. sanırım 1500 euro imiş şimdi. ama şole düşün yıllık lens masrafı 400 tl yi buluyodu ben hesapladığımda 5 yıllık lens masrafıma eşitti e lenside en az 15 yıl daha ullanırım diodum o yüzden ameliyatı olmak ban karlı gelmişti.
metalkolik tarafından 27/Mar/14 08:34 tarihinde düzenlenmiştir -
peki lens kullanmak ılerıde gozlerı cızdırmek ıstedıgımızde bır yer varmıs orayı ınceltıyormus ona zarar verıyormu?
-
hurafe hocam 6 sene kullandım işte
-
bende kullanmak istiyorum ama hiçbir firma benim gözüme göre üretmiyomuş amk
özel üretim olması lazımmış
siktir et gözlük takarım :)
-
metalkolik bunu yazdıkadirozdemir bunu yazdı
ya fiyatı bn olduğum zman 1000 euro idi dünya göz de ben allianz da çalıştığım için %10 indirim almıştım yani 900 euro ya gelmişti. sanırım 1500 euro imiş şimdi. ama şole düşün yıllık lens masrafı 400 tl yi buluyodu ben hesapladığımda 5 yıllık lens masrafıma eşitti e lenside en az 15 yıl daha ullanırım diodum o yüzden ameliyatı olmak ban karlı gelmişti.
Zaten han, doktora gidip tam bilgi alacağım da öncesinde bilgi amaçlı laps diye gidip ameliyt olmuyoruz değil mi? Gözün ilerlemesini durmuş mu filan diye kontrol edip yapıyor. Yok bende yaptıracağım artık hocam lens ilede bir yere kadar. Tak sok çıkar kurudu kurumadı düştü düşmedi göz kapak altına mı kaçtı nereye kaçtı daha bir sürü sorun :)
-
kadirozdemir bunu yazdımetalkolik bunu yazdıkadirozdemir bunu yazdı
Zaten han, doktora gidip tam bilgi alacağım da öncesinde bilgi amaçlı laps diye gidip ameliyt olmuyoruz değil mi? Gözün ilerlemesini durmuş mu filan diye kontrol edip yapıyor. Yok bende yaptıracağım artık hocam lens ilede bir yere kadar. Tak sok çıkar kurudu kurumadı düştü düşmedi göz kapak altına mı kaçtı nereye kaçtı daha bir sürü sorun :)
aynen hocam tmm lens estetik olsada bakımı zahmeti çok bikere lens yırtılıp içinde kaldı ölüyodum az daha çıkarana kadar. ameliyat zaten 10 dk bile sürmüyo ama muayenesi 2 saatten fazla sürüyo bi sürü makinaya girip çıkıyosun gözün herşeyi bakıyolar.
-
Arkadaş bunu da anlamış değilim.
Göz çizme ameliyatı yapan çoğu gördüğüm proflar gözlük kullanıyor.
Bu steve jobs ın apple kullanmaması gibi bişey :)
Bu yüzden çok kıllandım bu işten ve vazgeçtim gözü çizdirmekten.
Lens kullanıyorum ve günlük akşam çıkarıp sabah takıyorum.
Sana da aynısını tavsiye ederim, lensi çıkarıp solüsyona koyduğunda suda oluşan tabakayı görünce neden suya koyman gerektiğini anlayacaksın.
Toz, kir ve daha görmediğin protein neyim herşeyden temizliyor, kaldı ki en hassas yerin gözlerin, günlük temizliği hakediyorlar.