Lens Ve Dslr Fotoğraf Makinesi Tavsiyeleriniz
-
d3000 dslr makinem vardı onu satıorum d7000 alacam d3000 body olarak bir alıcı buldım d7000 de body olarak alacam yani bendeki 18-55mm vr af lensim kalacak yanında Nikon 70-300mm AF-Zoom-Nikkor f4-5,6G lens almak istiyorum yanlız bu lens vr değil sıkıntı yaşarmıyım ne faydası var lensin vr olmasının biraz yabancıyım bu meselere vr lensler biraz bahalı alacağım lens 270 tl alacam d7000 sıfır kutusunda 2000 tl diyor ama 19000 alacam gibi. Yardımcı olursanız sevinirim yada bana uzak odaklı resimler çekmek için ne önerebilirsiniz? Fiyat bakımından da değerlendirirseniz sevinirim. yada d90 mı alsam çok çelişkideyim.
Teşekkürler..
-
Daha iki hafta once d5100 aldim. Deli bi makine.
Sanirim senin ihtiyacin olan VR 55-300 objektif.
-
makinadan çok daha önemli bence lens hocam.
yani kit lensle takılacağınıza aynı body devam edip çok daha iyi bir lens alabilirsin :)
http://www.fotokritik.com/arama/NIKON%20D3000
VR dediğimiz şey vibration reduction titreşim azaltma özelliği. almak istediğin zaten 70-300 bi zoom lens. bunda VR olmaması senin için negatif birşeydir. Yüksek zoomlama oranında en ufak bi titremede çok dandik çekimler elde edersin. Süreklide tripot ile gezeceğini sanmıyorum :) Bu yüzden VR özelliği olmayan lens negatif bişeydir.
-
Kesinlikle lens etkeni.
-
lens kısmına söylenecek şey ; VR olan lens almaya çalış bence. ezieyte dönmesin :)
makine kısmına gelirsekte, model tavsiyesi yapamıcam ama yurtdışından almaya çalış hocam her zaman her konuya yazdığım gibi burayada yazıyorum. 600-700-800 lira oynuyor rahat makinesine göre. birde madem modelde yükseltiyosun, Nikon alacaksan yine gövdede AF motoru olmasına dikkat et makinanın. -
MaviGozluDev bunu yazdı
lens kısmına söylenecek şey ; VR olan lens almaya çalış bence. ezieyte dönmesin :)
makine kısmına gelirsekte, model tavsiyesi yapamıcam ama yurtdışından almaya çalış hocam her zaman her konuya yazdığım gibi burayada yazıyorum. 600-700-800 lira oynuyor rahat makinesine göre. birde madem modelde yükseltiyosun, Nikon alacaksan yine gövdede AF motoru olmasına dikkat et makinanın.d7000 var diye biliyorum af motoru vr titreşim için ama fiyatıda çok vr olunca bütcem el vermiyor
-
Bunu Al
http://www.fotografium.com/Tamron-18-270mm-f-3-5-6-3-DI-II-VC-PZD_3893.html
Ve
F değeri 2.8 ve altında olan bir lens daha al sırtın yere gelmez birdaha
50mm veya 33mm(tavsiyemdir) f1.8 olabilir ama bunun yanında birde daha geniş açıya sahip bir 2.8 alman da çok züper olur yani.
PsychoDawn tarafından 11/Eki/12 20:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam Lens e bişi dıyemem ama makına kessınlıkle D5100 Nikkon :)
İlk cıktıgı ay almıstım :) Manyak bişidi kendılerı :) -
suhatuna bunu yazdı
İlk cıktıgı ay almıstım :) Manyak bişidi kendılerı :)hacım d5100 de af motoru yok o yüzden her lens işine yaramaz
-
-
x-files bunu yazdısuhatuna bunu yazdı
İlk cıktıgı ay almıstım :) Manyak bişidi kendılerı :)hacım d5100 de af motoru yok o yüzden her lens işine yaramaz
Doğrusun hocam da makına cok saglam beee :D