Lens Ve Dslr Fotoğraf Makinesi Tavsiyeleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

tamron 70-300 tırt biraz sigma 70-300 daha iyi gibidir macro modu vardır. 

sen uzak nesne çekcem dyorsun ve vr olmayan lense talip oluyorsun :) 300 mmde imkanı yok elinde sağlam fotoğraf çekemezsin vrsiz. 

vr titreşim engelleme sistemi. 

Bak gel seni pentaxcı yapalım pentaxda titreşim önleme sistemi gövdede. 

Git o paraya d7000 alacağına pentax k-5 al

yanına da sigma 70-300 ya da pentax 55-300 al. ikinci el. Hem titreşim derdinden yırt hem de pahalı objektiflerden kurtul. Hemde objektiflerinde vr derdin olmasın :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

70-300 vr siz lens tripotsuz hiç bir işe yaramaz. Onun yerine git 18-135 vr li lens al çok daha iyi iş yaparsın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    BosphorusPasha bunu yazdı

tamron 70-300 tırt biraz sigma 70-300 daha iyi gibidir macro modu vardır. 

sen uzak nesne çekcem dyorsun ve vr olmayan lense talip oluyorsun :) 300 mmde imkanı yok elinde sağlam fotoğraf çekemezsin vrsiz. 

vr titreşim engelleme sistemi. 

Bak gel seni pentaxcı yapalım pentaxda titreşim önleme sistemi gövdede. 

Git o paraya d7000 alacağına pentax k-5 al

yanına da sigma 70-300 ya da pentax 55-300 al. ikinci el. Hem titreşim derdinden yırt hem de pahalı objektiflerden kurtul. Hemde objektiflerinde vr derdin olmasın :D

Önerilerin için teşekkrürler bu lenste titreşim önleyici yok yani pentx pek sıcak bakamadım ilgilendiğin için teşekkürler

JackDaniels bunu yazdı

70-300 vr siz lens tripotsuz hiç bir işe yaramaz. Onun yerine git 18-135 vr li lens al çok daha iyi iş yaparsın.

daha uzağa odaklanmak istiyorum ama cep buna izin vermiyor.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

70-300 tripodla olacak uzak mesafedekı cekımler ıcın tripod sart bunun ıcın d7000 almana gerek yok kı 

5100 fılan demısler sakın oyle bır mallık yapma d3000 daha ıyıdır fark yok arasında baslangıc makınası ve bence baslangıc ıcın gıdıp o kadar para verılmez.  manuel modu gece modunu gece cekımı dıyafram enstantane nedır ogrenmeden degıstırme makınayı 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

70-300 tripodla olacak uzak mesafedekı cekımler ıcın tripod sart bunun ıcın d7000 almana gerek yok kı 

5100 fılan demısler sakın oyle bır mallık yapma d3000 daha ıyıdır fark yok arasında baslangıc makınası ve bence baslangıc ıcın gıdıp o kadar para verılmez.  manuel modu gece modunu gece cekımı dıyafram enstantane nedır ogrenmeden degıstırme makınayı 

baytar zaten o yuzden bende almıyorum d3000 sınırını aştık daha profesyonel bir makine almak istiyorum uzak odaklı fotoğrafarçekmek için almıyorum fotoğraf makinesini aslında bir ff alsam daha güzel olacak ama onlarda çok pahalı bana bu da yeter diye düşünüyorum. mesela af motoru olmayn bir lens takamıyorum en basiti ucuz bir yerden ayarladım amerikadn almış arefe günü gidip görüp beğenip alacam d3000 de arefe günü satacam herşeyi ayarlayacam bir adımda inşallah ama işte uzak odaklı bir 300 yada 200 mm zoom lens alsam güzel olacak diye düşünüyorum. saygılar.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

eğer amacın uzak mesafeyse, bu makineleri niye aldığını anlamış değilim tam. tamam kalite vs diyeceksin fakat, krop faktörü daha yüksek olan micro 4/3 veya 4/3 falan bak. hem daha fazla zum elde etmiş olursun (boşu boşuna lenslere deli paralar vermeden) hemde yakın bir kalite elde edersin. yok ben illa ki 1,6 krop faktörlü dx makine alacağım diyorsan, d7000 üstüne upgrada geliyor, bekle fiyatlar biraz daha aşağı gelecek.  ve ilk olarak o elinde ki 18-55 yerine yakın mesafe portreler için bi tamron 17-50 al :) üstüne düşünürsen 300 mm den sonrası genelde sabit (prime) gidiyor, bi tek 500mm e kadar bir tane mesafe ayarlı lens olduğunu hatırlıyorum. fiyat konusunu bahsetme bile. 

eğer gece veya nispeten karanlıkta fotoğraflar çekmeyi düşünüyorsan f değerinin düşük olmasına dikkat et. 

edit: uzak mesafe pek umrumda değil makineyi geliştirmeliyim demişsin, ama bu kadar bilginle makine değiştirme hevesine kapılma. zaten ikiside dx makine vereceği farklar belli, daha ince ayarları makine üzerinden yapabilme. ki makineyi d3000 den d7000 e değiştirdiğinde emin ol tatmin etmiyecek seni. sen önce biraz daha bilgi birikimi yap hem d7000 ucuzlasın, sonra yardır ister ff ye ister dx in son seviyesine.

sir tarafından 13/Eki/12 01:07 tarihinde düzenlenmiştir

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

d 300s var nikon 18-200 vrII sb 900 var memnunum tavsiye ederim 4bin dolara aldım

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
Toplam Hit: 2150 Toplam Mesaj: 18