Leyla Ne Yapmıştı?!
-
Leyla ne yapmıştı?!
Ahmet Türk’ün TBMM çatısı altında “meydan okuması” malum işbirlikçilerle köpürtülüyor!.. O çevre “Ne var, bu demokratik hakları” diye Türk milletini teslimiyete zorluyor!..
Beri tarafta ise, o çete, önündeki engellerin tek tek ortadan kalktığını göre göre yolunda ilerliyor!..
Bu olay arşivlerden hemen Leyla Zana’yı getiriverdi. Leyla Zana, bunların TBMM gösterilerinin ilk yıldızı!.. 1991’de Erdal İnönü’nün sırtında taşındıkları TBMM içinde, yemin töreninde kürsüden yapacağını yapmıştı... Şimdiki işbirlikçileri, medyada daha da hâkimler ya; Leyla’nın o işini sunup şu anonsu yaptılar: “Kürsüden Kürtçe konuştuğu için hapse giren Leyla Zana!..” Oysa o kadın o yüzden hapse atılmadı... Giriş sebebi, PKK vampirleri adına gördüğü işleri tırmandırmasındandı. Bu kadın bir keresinde Apo’nun bir adamını Ankara’ya, TBMM’ye dahi getirdi. Urfa Milletvekili Sedat Bucak’la pazarlık ettirmek istedi. Bucak devleti satmadı, Apo’yu geri çevirdi ve bu rezaleti polise duyurdu...
Biliyorsunuz Sedat Bucak da linç ediliyor!..
Bu mevzu ise Leyla Zana’nın yanında kâr kaldı!..
Olay şudur:
Sedat Bucak’a kumpas!..
Gazeteci-yazar Saygı Öztürk’ün kitabından öğreniyoruz;
“PKK eylemlerinin yoğunlaştığı 1992 sonbaharında HEP milletvekilleri Leyla Zana, Zübeyir Aydar ve Ali Yiğit, Bucak Aşireti lideri DYP Milletvekili Sedat Bucak’ı Meclis Lokantası’na davet etti. Yemeğe HEP Genel Sekreteri Ahmet Karataş da katıldı.
Sedat Bucak’tan, Hilvan ve Siverek’te devlet aleyhtarı faaliyetlere müdahale etmemesi istendi. Zana, Bucak’a ‘Karar vermeden önce Başkan’la konuş’ dedi. Milletvekilinin ‘başkan’ dediği kişi Abdullah Öcalan’dı. Bucak, teklifi hemen orada reddetti.
Aynı gün Sedat Bucak, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Toygar’ı makamında ziyaret etti. Olup bitenleri anlattı. Toygar, durumu DGM Savcısı Talat Şalk’a anlattı. Bucak’a, yeni buluşma sırasında üzerinde bulunması için iki teyp verdi. Leyla Zana, Bucak’la yine görüşmek istedi. ‘Başkanın elçisi’ gelmişti. Bucak, Dedeman Oteli’nde randevu verdi. Hemen ardından Toygar’ı aradı. Randevu saatini bildirdi.
Abdurrahman Toygar ile bazı arkadaşları Dedeman Oteli’nde işadamı gibi oturuyorlar. Zana ile Öcalan’ın emriyle görüşmeye gelen Abdülcabbar Gezici, otele adım attıktan sonra gizli kameraya alınmaya başlandılar.
Leyla’nın muhabbetçisi!..
Kayıt şöyle;
Zana: Bir hemşerinle görüş.
Bucak: Benim hemşerim kim?
Zana: Genel Sekreterim Abdullah Öcalan, senin hemşerin. Telefon numarasını verelim, Abdullah Öcalan’la görüş.
Bucak: Görüşmem. Sizi buraya kim gönderdi?
Gezici: Ben Kürdistan halkının isteği doğrultusunda geldim.
Bucak: Bu cevap yeterli değil.
Gezici: Sayın Genel Sekreter Abdullah Öcalan beni buraya gönderdi.
Bucak: Siverek ve Hilvan’a girmeyin.
Gezici: Biz Siverek ve Hilvan’da size zarar vermeyeceğiz. Askere, polise, kamu kurumlarına yönelik, yani devletle mücadelemiz var. Devlete eylem yapacağız.
Bucak: Hilvan ve Siverek’te sıkılacak bir tek kurşunu dahi Bucak ailesine sıkılmış sayarız. Müsaade edemeyiz.
Gezici: Senin bu teklifin çok anlamsız. Biz Kürdistan’da her karış toprağa girmek zorundayız, gireceğiz.
Bu sözler üzerine Bucak masadan ayağa kalkıyor. Leyla Zana Bucak’ı, ‘Çok çabuk sinirleniyorsun. Bunu konuşarak çözeriz, anlaşalım. Eğer sen Abdullah Öcalan’la görüşürsen daha iyi olur. Ama ben aramam dersen, senin verdiğin telefon ve saate göre Abdullah Öcalan seni arar’ diyordu.
Bucak: Abdullah Öcalan’ın da aramasını istemiyorum.
Gezici: Konuşalım.
Bucak: Kiminle?
Gezici: Ben nasıl sizinle konuşuyorsam, arkadaşlar da gelip sizin oradakilerle konuşabilirler.
Bucak: Siverek’e girmeyin. Güneydoğu’yu alırsanız, biz de malımızı mülkümüzü her şeyimizi bırakır, bizimle gelen insanlarla kamyonlara biner gideriz.
Gezici: Bırakmayız sizi, kapıları kapar dışarıya kimseyi bırakmayız.
Bucak: Tamam o zaman bırakın Siverek’i. Girmeyin Siverek’e.
Gezici: Devleti oradan çıkarın biz de girmeyelim.”
İşte böyle!..
Bugünün nesline Leyla Zana büyük demokrasi insanı diye tanıtılıyor!.. Kim tanıtıyor?.. Necip Türk basını!..
Behiç Kılıç
Yeniçağ -
leyla aslında birşey yapmadı.. necla leylanın kocası oğuzu ayarttı ondan leyla suçluşmuş gibi görünüyor :)
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
leyla aslında birşey yapmadı.. necla leylanın kocası oğuzu ayarttı ondan leyla suçluşmuş gibi görünüyor :)
-----------------------------Koptumm... :)
-
Leyla zana mı demokrasi insanı?
o yaratık en buyuk o.cocuklarındandır
siverek vs.. kimseyi dışarı cıkarmazlarmış cesaretin %90 ı ahmaklıktan gelir ki bunlar da böyle salak birşey düşünmüşler..
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------leyla da suçlu aslında oğuzun gözü baştan beri necla'daydı. Araya leyla girdi.
-
aslında hiç bitmeyen hikayeye bunları koyacan.. hergün bi posta zükülecek..
-
pkk bolucu mu :S leyla zana terorist mi :)
hadi canim sizde ben inanmiyorum bunlara
bugun orduya zarar veren pkk mi saniyorsunuz ? niye bu tur olaylari yenicag gibi, cumhuriyet gibi, sozcu gibi gazeteler yaziyor ki ?
diger gazetelere bakiyorum hepsi orduya yukleniyor, orduyu kotulemeye calisiyor, orduyu yipratmaya calisiyor
simdi dusunun pkk mi ordu ya zarar veriyor ?
-
NowalgiN bunu yazdı:
-----------------------------DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------leyla da suçlu aslında oğuzun gözü baştan beri necla'daydı. Araya leyla girdi.
leyla evlenince neclanın oğuzla kaçmasına ne demeli?
-
Hepsinin ameli bozuk ak :D birtek sedefte is var :D
-
orduya kimsenin zarar verdiği yok ,kurumun kendisinden başka..
Ayrıca Ş.urfada sadece bucak değil bütün aşiretler bölücülere karşıdır.
aponun doğum yeri olmasına rağmen pek terör olayları olmaz .
-
elevator bunu yazdı:
-----------------------------orduya kimsenin zarar verdiği yok .
kurumun kendisinden başka..
-----------------------------o zaman ordu pkk dan daha kotu desene, kendine zarar veriyorsa yarin ulkesinede zarar verir mantigi cikiyor