LG - Philips - Samsung TV ( Yardım )
-
yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim, güzel öneri ve bilgiler yazmışsınız.
bir sorum daha var 400 herz altı olanları almayın dıye soyluyor bir arkadaşım normal eski tüplü ekranlarda sınırsız
ama bu led tvler de 400herz altını almayın dedi. siz ne dersiniz.
başka öneri ve bilgi paylaşmak isteyen var mı LG önde şuan da herkes LG diyor
-
Hocam o 400hz olayı yalan diye biliyorum. Maksimum 100hz mevcut gerisi yazılımla işlenerek yükseltiliyor. Tabiki yenileme hızı ne kadar yüksekse o kadar iyi, çünkü hareketli görüntülerde düşük yenilme hızında atlama şeklinde olur görüntü. Standart olarak 100hz yeterlidir ama ben 3d yayın izleyecem yok falan diyorsan 400hz olanlara yönelebilirsin.
Ayrıca crt tvlerle led ve lcdleri kıyaslama çok farklı teknolojiler. CRt lerde de 50 ve 60 hz standardı mevcuttur ama çalışma şekillerinden dolayı crtlerde atlamaları görmezsin.
-
kiyas.la sitesinden tvleri karşılaştırabiliyorsun diye biliyorum.
-
alabiliyosan eğer 600 mhz'lik lg olması lazım.
eğer philipste bulursan ondan da alabilirsin.
ikisinde de teknoloji aynı.gözlükler de aynı.
-
Hocam kayseride LG nin teknik servisindeyim. Philips hikaye adamlarda 4-5 markanın servisliği var sonny vs. ama LG böyle demiyor tek servistir tüm LG servisleri. Garantide hiç bir sorun yaşamazsın arıza olursa gelip görebilirsin ürününü.
Model olarakta eğer kıyarım paraya dersen birazcık 42-47 LA 660S öneririm
-
Bizim peder philips smart tv almış,cihaz güzel özellikleri falan,ama biraz yavaş çalışıyor menüsü falan takılma yapıyor mesela..Ayrıca android uygulama ile cep telefonundan televizyona görüntü fırlatma özelliği var,ancak televizyonda sayfa görüntülenemiyor şeklinde hata verdiği için kullanamıyorum,servise sordum onlarda beceremediler..arkasında bulunan dynamic lights ışıkları çok hoşuma gitti,oldukça estetik duruyor,film izlerken sahnenin rengini anlık olarak arkadaki duvara yansıtıyor,güzel bir özellik..Mkv mp4 dts falan birçok formatı destekliyor zaten,ancak altyazılı izlerken türkçe karakterler sorunlu görünüyor.Ayrıca dts özellikli sony sinema sistemi almıştık,optik kablo ile bağlandı televizyona..Kesinlikle tavsiye ederim dts uyumlu ses sitemlerini..Full hd dts konser açtım televizyonda,konser salonunda gibi hissedebilirsin..Fiyatını tam hatırlamıyorum ama araştırmalarıma göre,fiyat performans, ve servis desteği açısından lg daha iyi,lg tavsiye ederim.Ayrıca internete girme özelliği falan çok kullanışsız bence,kumanda ile site ismini yazmak falan oldukça zor,bilgisayarın varsa hiç kullanmazsın zaten.
arka ışıklar şu şekilde : http://www.youtube.com/watch?v=DzBPUoRv_aA
-
ruhii bunu yazdı
yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim, güzel öneri ve bilgiler yazmışsınız.
bir sorum daha var 400 herz altı olanları almayın dıye soyluyor bir arkadaşım normal eski tüplü ekranlarda sınırsız
ama bu led tvler de 400herz altını almayın dedi. siz ne dersiniz.
başka öneri ve bilgi paylaşmak isteyen var mı LG önde şuan da herkes LG diyor
Aslında 400 hz diye birşey yoktur. 50-100-200 hz lik paneller vardır. Bunlar üstelenerek 200-400-600-800 yapılır. Yani piyasada gördüğün 200hz lik tv paneli 50 hz, 400hz lik 100 hz, 600 ve 800 hz lik ler ise temel yapı olarak 200 hz kullanır. 50 hz hızlı yayın akışlarında geç reaksiyon verir ve ekranda yıldız kayması gibi iz bırakır futbol maçlarında. Lg önde falan değil orta vasıflı tvler dir bunlar ve 3 ü de aynı bokun lacivertidir. Lg 3d telif hakkını elinde bulundurduğu için (pasif 3d) 3d de 1 adım daha öndedir.