LG, Cep Telefonu Pazarından Çekildi
-
PathfindeR00 bunu yazdı
vakti zamane bir "lg shine" kullanmıştım.
gerçekten güzel telefondu.
ah ah bendede lg chocolate bl20 vardı ne güzel telefondu vallahi
-
G2 ile giriş yaptğı zamanı hatırlıyorum. Çok güzel yer edinmişti aslında, ofiste arkadaşa da aldık anneme de almıştık o zaman. Gayet güzel telefondu da devamı gelmedi.
O şekilde başlayıp bu kadar istikrarlı sıçıp batırmak da ayrı bir başarı hikayesi bence. O kadar memnun kalmıştık ki G4 almıştık annemin telefonu yenilerken. -
yeni bir pil teknolojisi bulunup tam kullanımda en az 4-5 gün giden telefonlar çıkmadan bu piyasa tekrar heyecan yaratmaz. katlanan telefonlar da çok kalın olmaya devam ettik.e iş yapmaz. önce incelmeli. inceldikten sonra da yetmez malzeme kalitesi ve sağlamlık artmalı. bunlar sağlansa bile kim telefonu açıp kapatmakla uğraşacak? kimse uğraşmaz. hele katlanmış hâlinde ekran tam ekran değilse falan geçelim o işi. lg'nin konsepti iyiymiş şu devam etmeyen. ama zaten günümüzde yapılabileceğini de sanmıyorum açıkçası. samsung uğraşsa 3 yıl sonra yapar stabil şekilde.
-
10 yıldır LG kullanıyorum telefonlar tamamen piyasadan silinene kadar da kullanmaya devam edeceğim. İlk LG telefonum P970 Optimus Black'ti. Ben aldığım zaman en ince akıllı telefondu. Bir sürü ilki yapmış firmaydı yazık oldu. G4'ün manuel kamerası çok işime yaradı. Fotoğrafçı olduğum için lazım oluyordu istediğim gibi ayarlıyordum. LG'nin bu durumda olmasının en büyük sebebi G4. Benim G4 de bozuldu garanti falan yoktu değiştiremedim. Depoda arkadaşlardan topladığım 2-3 tane aynı sorunlu G4 var :) G2, G4, G6 ve son olarak G7 aldım.LG yazılım olarak diğer telefonlardan çok daha iyi bence. Benim için olmazsa olmaz bazı özellikler baktığım diğer telefonların çoğunda yok. Bazı telefonlarda çağrı kayıtlarına girince numaraya basılı tutup engelleme gibi basit bir özelliğin bile olmadığını gördüm. Son LG'yi de altıktan sonra ne yapacağım şimdiden onu düşünüyorum.
-

zamanında ilk çalışmaya başladığım maaşla almıştım baya havalıydı o zaman gören herkes şaşırıyordu hala çalışıyor sadece bataryası arızalı :)
-
taekwondo bunu yazdı
Aga LG alternatifi kulakliktan müzik dinleyenler için bı tavsiyeni alırım
Samsung'un S ve Note serisi. Ancak onlarda LG kalitesini veremiyor maalesef.
Millet LG için bela okuyor. LG tamam sorunlu bir markaydı ama kamera ve ses kalitesine çok önem veriyordu. Yiğidi öldür hakkını yeme.
mkyb tarafından 06/Nis/21 14:46 tarihinde düzenlenmiştir -
g3 için adam gibi metal kasa üretselerdi ve tasarımda küçültmeler yapsalardı devamı gelebilirdi. hem ısı yayılımı için hemde sağlamlık için.
donanım ekran ve yazılım olarak harika işler yapmışlarıdı aslında
ama yok ilk çıktığında baktım bildiğin çöpteki dandik plastikleri eritip kasa yapmışlar cihaza. üstünede dandik bir boya salmışlar piyasaya.
honda veya yamaha da plastikten motor kaportası üretiyor ama 20 yıl güneşte kalsa kırılmıyor yırtılmıyor çatlamıyor.kaza yaptıktan sonra ısıtıp parçaları düzelt devam et.
ama çin malı motorların kaportası yolda gidergen dökülüyor. çin malı motorların yürüyen aksamı sağlam olmasına rağmen kaporta çocuk oyuncağı gibi.
işte lg cihaz üretirken bu çakallığı yapmamalıydı. baktınki g2 tutuldu plastiğide sağlam madem g3 yada 4 üretirken iyininde iyisini yap niye ibne gibi altı üstü çatlayan plastikten yapıyorsun ki.
ayrıca ısıdan arka kamera köşesi eriyordu cihazın. bunu test eden mühendisler hiçmi termal kameralar altında ısı yayılımını incelemiyorlar amk.
2k ekran yapmışsın iyi güzel işlemcini yoruyor bunuda biliyorsun bari ısı sorununu çözmek için adam gibi tasarım yapta milletin elinde patlamasın cihaz
-
PathfindeR00 bunu yazdı
vakti zamane bir "lg shine" kullanmıştım.
gerçekten güzel telefondu.
Duruyor bendeki hala atıl :D , 2.el telefonları falan satmıyorum ben kim uğraşıcak amk.
Güzel telefondu hakikaten baya baya güzeldi lan :D -
Prometheus bunu yazdı
yeni bir pil teknolojisi bulunup tam kullanımda en az 4-5 gün giden telefonlar çıkmadan bu piyasa tekrar heyecan yaratmaz. katlanan telefonlar da çok kalın olmaya devam ettik.e iş yapmaz. önce incelmeli. inceldikten sonra da yetmez malzeme kalitesi ve sağlamlık artmalı. bunlar sağlansa bile kim telefonu açıp kapatmakla uğraşacak? kimse uğraşmaz. hele katlanmış hâlinde ekran tam ekran değilse falan geçelim o işi. lg'nin konsepti iyiymiş şu devam etmeyen. ama zaten günümüzde yapılabileceğini de sanmıyorum açıkçası. samsung uğraşsa 3 yıl sonra yapar stabil şekilde.
Blackberry bir şeyler denedi de işte olmadı , kitleler sevmiyor.
Ben klavyeli telefon seviyorum hala misal dokunmatiğe gıcık oluyorum hatta
Motorola kızaklı veyahut katlanır(kapaklı) android telefonlar deniyordu o iş ne oldu o da belirsiz.
Güzel bir klavye icat edilebilirdi ama kızakla gelen ama başka türlü ne bileyim olması da gerekir İDİ her şey tek tipleşti. -
LG nin son sorunsuz telefonu LG G2 idi , ve o telefonda kullananlar telefon çürüyene kadar kullandılar , batarya nın ölüp şişip kasayı ittirmesi dışında başka problemi olmadı.
LG G2 satışından önce teknosa turkcell gibi parakende bayilere cihaz başına çok iyi prim verdiler o kadar çok satış oldu ki LG o primleri zar zor ödedi çünkü reklam bütçelerinden daha fazla satış olmuştu.
Daha sonra LG G3 dönemi de benzer şekilde yüksek stoklarla bol cihaz geldi , ben LG G3 satışında bölge bazında 1. olup iyi bir prim almıştım.
LG G3 ile birlikte yüksek çüzünürlüklü ekran , lazer odaklamalı kamera uygun fiyatlı iyi bir paket olmuştu.
Fakat satışlardan 6 ay sonra neredeyse sattığımız tüm LG G3 lerde kasalarda çatlama ekranda sararma gibi sıkıntılar meydana gelmeye başladı , birde batarya ekran çözünürlüğüne yetmediği için çabuk bitiyordu.
Sonra bu olaylar devam ederken LG G4 geldi.
Çok iyi bir kamera , deri arka kapak (isteyene plastik isteyene deri ) sade ve hızlı arayüz (samsung a kıyasla) yine çok pahalı olmayan bir fiyat ile LG G4 de de güzel satışlar elde ettik.
Bu sefer 6 ay değil satışlar başladıktan 3 ay sonra G3 den daha beter sorunlar baş göstermeye başladı , cihazlar çöküyor kendi kendini sıfırlıyor (şanslı ise ) ve bir çok kişi de de anakart arızasından dolayı tüm veriler silinip cihaz çöp oluyordu. Mkyb nin dediği gibi başlarda LG sorgusuz sualsiz gönderdiğimiz tüm cihazlara değişim yapmaya başladı fakat bu arada 2 farklı sıkıntı baş göstermeye başladı
1. Yeni gelen sıfır cihazlarda da aynı sıkıntı devam ediyordu yani ilk parti üretim değil , hala üretilen yeni cihazlar değişim cihazlarında da aynısı oluyor , diğer tarafta ise maliyet yüzünden LG cihaz değişimi yapmayı bırakmış bazen anakart değişimi yapmaya başlamıştı bu sefer de müşteriler sinirleniyordu anakart arızalı cihaza komple değişmedi çok elden geçtiği için.
Her iki halde de aynı problem devam ediyordu , cihazınızı garantisi bitmeden 2-3 defa değiştiren müşterilerim oldu ama yasal garanti dolduğunda ne yapacaksınız ? bu cihaz yine bozulacak bu sefer çöp olacak. Ve öyle de oldu 2-3 hatta 4 defa cihaz değişimi anakart değişiminden sonra insanların garantisi biten cihazları çöp oldu bide arada geçen tamirdeki 2-3 ay ayrı bir problem millet telefonsuz iletişimsiz kaldı.
LG G4 nin bu kötü reklamından sonra LG çok büyük reklam bütçeleri ve pazarlama hareketleri ile
LG G5 ve arkadaşları ( LG G5 and friends ) diye bir paket duyurdu.
Modüler telefon ile bir çok eklenti , band & olufsen ses kartı 360 derece kamera gibi özellikler gelse de burada 2 sıkıntı vardı
1. si telefonu her aksesuar değişiminde kapatmak gerekmesi ve o fiziksel tak çıkar aparatların her seferinde deforme olması , yani tak çıkar yaparken şunu fark ediyordunuz bunu 30. yapışımda muhtemelen elimde kalacak.
2. ise telefonun metal diye tanıtılması fakat plastik boyalı çıkması türkiye de olmasada global de karizmalarını çok etkiledi , insanlar kazıklandığını düşünmeye başladı.
LG G5 den sonra LG V20 ile bir üst segment telefona merhaba dedi ( Bende satın almıştım ve gerçekten cihazdan çok memnundum )
G5 de ayrı aparat olarak sattığı bang & olufsen ses kartı LG v20 ile cihaza dahili olarak geldi ( Ses kalitesi gerçekten çok iyiydi ) ve bu ses kalitesini alabilmeniz için cihaz kutusunun içine bang & olufsen kulaklık dahil edildi.
HTC nin yapamadığı yani hem kaliteli kulaklık hemde ses çipini aynı anda koydu ( HTC Beats i satın aldığında ya kulaklık yada çip koymuştu )
fiyatı çıktığı dönemde full aksesuarlı kutusu ile birlikte (kulaklık kılıf vs) 3.000 TL idi ve o dönemki rakiplerine göre yine iyiydi.
Bunun da sıkıntısı cihazda çift ekran olması kaynaklı ve işlemci yüzünden yüksek güç tüketimine 2800mah bataryanın yetmemesi ve cihazın bir günü çıkaramaması.
Bundan sonra ise LG iyice afallamaya başladı , önce türkiye deki servis anlaşmalarını iptal etti , garantiye giden cihazlarda büyük sıkıntılar meydana geldi , sonra resmi LG garantili V30 v40 cihazlar gelmedi.
G6 ve G7 modeller piyasaya çıksada eskisi gibi büyük farklar koyamadı ve samsung s6 sonrası metal kasaya geçişi ve arayüzü değiştirmesi ile LG ye farkı koydu.
tabi aynı dönemde bir yandan HTC ve Sony gerilerken ufaktan ufaktan çinli dostlarımız piyasaya girmeye başlamıştı.
Özellikle huawei nin sağlam yükseldiği dönem LG nin piyasadan erimesi ile orantılıdır.
Malesef HTC , LG Ve Sony , tüketi tarafında çok büyük karşılık bulsada patronların kötü kararları sonucu kendilerini yok ettiler.
Huawei ise malum ABD ambargosu ile sıkıştı kaldı.