LG DVD Writer Bozuldu... Yardım...
-
Benimki cdyi dışarı vermiyordu bende kapağın altındaki ince delikten bir iğne soktum (ben onu acil çıkış olarak biliyorum :D), garrrrrrrrr yapmaya başladı, bir anda içim cız etti, bozuldu sandım ama sonra düzeldi. LG den şaşma derim.
-
lg lerde klasik bir sorun zaten hatta bir çok optik alette vardır bu sanırım havalardan oluyor o kapak açılmama arızası
-
açıp brikaç kabloyu elledim, üfledim şimdi çalışıyo... 12-14 GB lik film klasörü var...yine bozulmadan önce şunları bi DVD ye çekim :D ... tşkkr ettim...
-
yine çalışmıyo :S ... ben bu DVD writerin ta.......
-
Serdarr bunu yazdı:
-----------------------------ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------Aleti Aç Belirteceğim Noktalara Dikkat et Yokla, Dün çalıştığına göre, İletkisel bir Problem olabilitesi yüksek.
Açınca Mümkünse Resim çek buraya koy bakayım.
değilse Ben Karma yoldan izah edeyim sana, Bak Motor Drive Entegresinin Motor Bölümüne Giden Bir Soket var, O Soketti bi yokla, Temiz Görünmüyorsa Bir Diş Fırçası ile Hırpalamacan Temizle, Mercek Kıamına Dokunmayasın, Orası ile ilgili bi durum yok, Sorun Motor Döndürme ile alakalı...
Ama şuda olabilir, Motor Drive Sürücü entegresinide Mercekten gelen Sinyal tetikliyor, Mercek Ünitesinden gelen kablonunda Soketine Düzgün oturmuş Olup olmadığını Kontrol et.... Büyük ihtimal ciddi bi durumu yok.
-----------------------------usta süpersin ...teknik serviste çalışyon galiba...
hemen açıp bakim... bilgisayarı kapatıp DVD yi çıkartcam... bu arada fotoğraf nasıl yükleniyor onuda bi yazarsan sevinirim... N70 telefonla çekcem fotoğrafı idare eder heralde...
-----------------------------N70 şin kablosu vasıtasıyla Bilgisayara Kopyaladığın Fotoyu, www.imageshack.us Adresindeki Foto yükleme sitesine yükleyeceksin, Oradan Aldığın Link olacak Yükleme sonunda sana vereceği link onu buraya koyduğunda resmin Gözükecek...
Ben Teknisyenim zaten, Pc Donanımı ve Elektronik üzeri.
Elimden Gelen yardımı yapacam kardeşime.
Son Postuna Cevaben, Olay Belliki Senin Dwd de, Kromlaşma var, Bir En küçük numara Boya Fırçası ve Selülozik tiner ile Soketleri Sil, Silerken Selülozik Tinerin Merceğe Sıçramamasına Dikkat et... Soketleri Geri tak. Muhtemelen İletkiler arası Kesintiyi Bu Yolla Düzeltebilirsin...
-
http://img35.imageshack.us/i/09072009069.jpg/
http://img9.imageshack.us/i/09072009072.jpg/tekrar açıp soketleri tek tek çıkartıp temizledim.
bide sol üst köşedeki küçük motora bağlı olan milide temizledim ...
birde düşey olarak 2 tane parlak mil var onlar toz toplamış :D sildim... şimdi yine çalışyo... ama bu sefer DVD yazmadan önce 3- 5 film izlicem...
-
sen onu açtın oda sana girdi onun garantiside girdi sana o malzemeyi götürsende teknik servis almaz cunki actin o cihazi nan hiç pratik düşünmüyorsunuz ha biriside kardes onun ide kablosu var bide onu denesene bak calisip calismiyor diosun :)
sen git Lg al gene de ya sadece cd yi sokup cıkartıosun baska bisi yapmiosun kolay kolay bozulmaz onlar.
-
umutcan bunu yazdı:
-----------------------------sen onu açtın oda sana girdi onun garantiside girdi sana o malzemeyi götürsende teknik servis almaz cunki actin o cihazi nan hiç pratik düşünmüyorsunuz ha biriside kardes onun ide kablosu var bide onu denesene bak calisip calismiyor diosun :)
sen git Lg al gene de ya sadece cd yi sokup cıkartıosun baska bisi yapmiosun kolay kolay bozulmaz onlar.
-----------------------------ordaki bandın ne işe yaradığını bende bilyom... s.kmuşum garantisine götür getir onla mı uğraşcam sağlam yapsınlar ... hem daha önce yazdıklarımdan da anlican gibi ya yenisini almak yada tamir etmek istyorum ... bilgisayarı da daha önceden çok bozdum ama kendim düzelttim herdefasında garantiyle uğraşsaydım heralde yerimde sayardım şimdi o eski sorunlarla karşılaşınca başkasına ihtiyacım olmuyor kendim düzeltebiliyorum... hem şu CD writerin içindeki parçalar motorlar felan işime yarayabilir bişeler yapmayı düşünyom... yenisini alıncaya kadar düzeltemezsem bunu denek olarak kullanmayı planlıyom :D ...
-
:) devam et sen bölee önün acik senin süper bilgisayarcı olacaksın :))) kablosunu bi denee cıkart tak bazen hdd ile aynı ide kablosunda olduğunda sıkıntı yaratiyor cd rom u felan görmüyor senin gördüğün E sadece anlık birşey cd yi taktığında kayboluyor ama artık bi anlamı kalmadı :)