LG G5 Prototip Cihazdan Görüntüler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Aslında motto ''yaşamı kolaylaştırmak'' ise yazılımsal olarak yeni uygulamalar getirilebilir. 

Telefonu açar açmaz bir karakter ayarı yapılabilir mesela. Ayarlar bakımından her şey eğreti geliyor bana, daha çok detay istiyorum.

Mesela bir telefon düşünün; eğer cebimdeyse, arayanı meşgule atıyor ve şu an müsait değilim diye mesaj yolluyor. Eğer masanın üzerindeyse titreşime geçiyor ve eğer elimdeyse titreşim veya ses değil sadece görüntülü ibare olarak aramalar geliyor.

Mesela bir telefon düşünün; karanlık bir ortamda kamera açıldığı zaman, ortamı algılayabilecek kadar ışık verip, o şekilde fotoğraf çekiyor. Flaş on, ayarına alıp her boka şok şok şok patlamalar hiç bana göre değil.

Mesela bir telefon düşünün; sosyal medya kullanımının tümünü kendim ayarlayabiliyorum. Ben sadece fotoğraf çekiyorum ve telefonu kapatıp cebime koyuyorum. Telefon kendisi, tabii daha önce verilmiş izinlere göre, sosyal medyada bu fotoğrafları paylaşıyor. Hatta çektiğim fotoğrafları, çıplaklık, ahlak ve mutlu-mutsuz algısı ile yorumlayıp, engel koyabiliyor.

Mesela bir telefon düşünün; kendi beğenilerine sahip. Bulunduğunuz ortamı, şehri, kültürü, etrafınızda yankılanan müzikleri inceliyor, gün sonunda özet bir araştırma yapıp size sunuyor ve 24 saat sonunda silip atıyor.

Cep telefonlarının artık bir araç değil, asistan haline gelmesi gerek bence. Çünkü bize yardımcı olup, işlerimizi kolaylaştırması için, sanki biraz fazla uğraşıyor, biraz fazla zaman harcıyoruz. İstanbul'daki Metroport AVM'nin, tüm katları dolaşmak zorunda bırakan, zıt çalışan yürüyen merdivenleri gibi düşünün. İhtiyacımız olana ulaşana kadar, ihtiyacımız olmayan çok fazla şeye takılıyoruz. 

Ben ortalama 4 aydır akıllı telefon kullanıyorum ve daha önce kullanmadım. İnsanı merak ve kolaycılığa yönelten bu teknolojinin, spekülatif bir yanını göremiyorum. Yıllar öncesinin azıcık portatif hali gibi.

Elbette bir, yapay zeka yapın da kurtulalım, isyanım yok ancak, cihaz tasarlarken biraz daha hayal gücü işe yarayabilir. Güneş enerjisi ile şarj yöntemi için bile kılıf alıyorsak, bu bir eksikliktir bence.

Bahsettiklerimin dolaylı yoldan yapılabilitesi olanları vardır belki, bilmiyor olabilirim fakat, bugün herkesin bir telefon kullanım şekli ve kendine has beğenileri var. Bunların ayarlanabilir olması gerekir diye düşünüyorum. 

Bize sürekli olarak dokunmakta olan bir cihaz ile beraberiz ve o bizi hiç tanımıyor.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BEDB1N
    BEDB1N's avatar
    Erkek

iki farklı çözünürlükdeki iki kameranın yan yana bulunmasının ne gibi + aynı var bilen varsa aydınlatabilir mi ?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    BEDB1N bunu yazdı

iki farklı çözünürlükdeki iki kameranın yan yana bulunmasının ne gibi + aynı var bilen varsa aydınlatabilir mi ?

Birleştirip geniş açı çekiyordur muhtemelen. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/LG-G5-kilif-gorselleri-internete-dustu.htm

Tasarım kesinleşti. Kılıf firmaları kılıfları sitelerine koymaya başladı.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    BEDB1N bunu yazdı

Birleştirip geniş açı çekiyordur muhtemelen. 

çift kamera görür görmez benim aklıma 3 boyutlu tarama geldi. Öyle bir şey olabilir belki, uygun açılı olursa telefon ile çok sonuçlar alınabilir. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavitutku
    mavitutku's avatar
    Erkek

açıkcası çok büyük bir farkı olmadığı sürece , yada yeni bir işlemci çıkmadığı sürece değiştirmenin bir anlamı yok.

şuanda Samsung s5 ile s6 arasında büyük bir performans farkı yok. g4 ile g5 arasındada olmayacaktır.

Sabahları HeRo Akşamları MeRrO
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

-Çift kamera fotoğrafta derinlik içinmiş. 

-Telefonların ilk 2 seneden sonra hafıza çipi ölmeye başlıyor. Buda size telefon yavaşlamış gibi geliyor. 

LG G5'in ekranı aşağıdaki gibi olacakmış. Ekran oled olduğundan siyah kısımlar çalışmıyor. Çok az bi batarya yiyor ekranda bunu yapması. Hoş bu özellik Nokia telefonlarda yıllardır var zaten.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

Lg G3 üm var, geçen sene Ocak ayında almıştım. Gerçekten memnunum, daha önce aldığım akıllı cihazlar bir sene sonra gözle görülür şekilde yavaşlıyor veya hantallaşıyordu. Ancak G3 te böyle bir hiç olmadı. Zaman zaman s3 e format atıyordum vs ancak bir kere 5.0 denemek dışında hiç bir formatta atmadım cleaner tarzı programlarda kullanmadım.

G4 kullanan arkadaşlardan inceleyebildiğim kadarıyla arasında çok bariz bir fark göremedim (performans olarak) mobil veri 24 açık ve akitf kullanıyorum 2 oyunu günde en az iki kere açıyor ve güncel oynuyorum ve şarj bir günü çok rahat idare ediyor. Mobil veri açık olmasa ve wifi ye de bağlanmasam 36 saati çok rahat aşıyor.

G5 çıkana kadar benim tel hantallaşırsa ve G5 performans olarak yeni bir şeyler vaad ederse olabilir.

V10 u inceledim başta çok cazip geldi ancak piyasaya çıktıktan sonra yapılan incelemelerde bataryanın o kadar iyi gitmediği ve istenileni vermediği söylendi. Kullanmadım ve kullanan da görmedim o yüzden kesin bir yorumum yok bu konuda.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

@heza 

Hocam V10 biraz kurcaladım güzel cihaz özellikle kenarları çelik olmasından dolayı ağır bi cihaz. Diğer telefonlarda hep aliminyum olduğundan hafif ama oda yere düşünce hemen yamuluyor. V10 yere düşse taşı kırar. LG sağlam işçilik çıkarmış. Özellikle ses kalitesi mükemmel ama çok pahalı bir cihaz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

@heza 

Hocam V10 biraz kurcaladım güzel cihaz özellikle kenarları çelik olmasından dolayı ağır bi cihaz. Diğer telefonlarda hep aliminyum olduğundan hafif ama oda yere düşünce hemen yamuluyor. V10 yere düşse taşı kırar. LG sağlam işçilik çıkarmış. Özellikle ses kalitesi mükemmel ama çok pahalı bir cihaz.

o konularda sıkıntı yok hocam. Ancak batarya konusu o kadar iyi değil diyorlar(dı). bakalım belki güncellemeler ile düzelir ileride.

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
Toplam Hit: 6210 Toplam Mesaj: 52
lg g5 life is good