LG Televizyon Kendi Kendine Kapanıp Açılıyor
-
Merhabalar,
42 inç eski bir model lcd lg marka televziyonumuz var. Televziyonu xiaomi mi box ile kullanıyordum. Geçtiğimiz ay 2-3 kere olmuştu ancak çok uzun sürmemişti. Şimdi dün geceden beri xiaomi mi boxta bir şeyler izlerken alet kendiliğinden kapanıp tekrar başlıyor.
Güç ışığı kapalıyken kırmızı, açıkken beyaz oluyor. Işığı izlediğimde kırmızı ve beyaz arası gidip geliyor.
Uydu ile işim de yok sadece hdmi kısmını kullanıyorum. Sorunu yaşayan çözümü bilen var mıdır aramızda ?Ayrıca youtube da da baktım sanırım anakart arızası gibi.
İzmir'de buna baktırabileceğimiz bir yer var mıdır ?
Masraf vs. nedir bilmek isterim.Not:tv, kira demirbaşıdır.
-
Hocam babamın evinde LG tvde de aynı problem var ne ettiysek çözemedik evde nem olduğundan anakart yada işlemci kendini korumaya alıp kapatıyor diye tahmin ediyorum. Bazı zamanlar kapanıp açılıyor hiç izlenmiyor bazen bi kaç tane yapıyor bazı günler yapmıyor
-
Promlemin kaynağı xiaomi mi box da olabilir. Benzer sorunu xiaomi mi stick kullandığında yaşamaya başlayan birçok kişi var. Bu durumu da göz önünde bulundurmanızı öneririm.
-
Ben de yeni konu açmadan şunu sorayım.
Şu aşağıdaki monitörü aldım. Monitör siyah arkaplanda dalgalanma yapıyor dikkatli bakınca görünüyor sadece. Kabloları değiştirdim fayda etmedi. Neden olabilir ? Göze zararı olur mu bu pek belli olmayan dalgalanmanın ?
https://www.amazon.com.tr/dp/B0D2NYWYST
-
Box ayarlara gir kumanda ayarlarinda cic felan bir sey yaziyodu adini unuttum onu kapa düzelir
Benim botech aynisini yapiyodu gece uyuyom tv acilmis onu kapadim duzeldi
-
ErastoX bunu yazdı
Box ayarlara gir kumanda ayarlarinda cic felan bir sey yaziyodu adini unuttum onu kapa düzelir
Hdmi cec mis
-
konuyu çok okumadım ama besleme kartındaki kondansatörler patlak onları değiştir. maliyeti düşük elin lehim aleti tutuyorsa yaparsın.
teşekkürler.
-
baristbt bunu yazdı
konuyu çok okumadım ama besleme kartındaki kondansatörler patlak onları değiştir. maliyeti düşük elin lehim aleti tutuyorsa yaparsın.
teşekkürler.
sorun besleme kartından kondansatörler patlak olsa hiç çalışmaz şişmiştir yada değerleri düşmüştür
-
ErastoX bunu yazdı
bazen box içinde hamle yaptırıyor bazen de hiçbir işlem yaptırmıyori.
-
ErastoX bunu yazdıErastoX bunu yazdı
Hdmi cec mis
Bu sefer tv'yi ayrı kapatması gerekir..
hdmi-cec sistemi hdmi üzerinden cihazı kontrol etme protokolü. tv açılınca miboxı açmak için, miboxı kapatında tvnin otomatik kapanması için gerekli bence.
sorun başka bir yerde olabilir.
-
NoktaliVirgul bunu yazdıErastoX bunu yazdıErastoX bunu yazdı
Hdmi cec mis
Bu sefer tv'yi ayrı kapatması gerekir..
hdmi-cec sistemi hdmi üzerinden cihazı kontrol etme protokolü. tv açılınca miboxı açmak için, miboxı kapatında tvnin otomatik kapanması için gerekli bence.
sorun başka bir yerde olabilir.
hdmi cec olayını kapattım xiaomiden ancak yine devam etti.
daha sonra aklıma şey geldi.
harici bir anten hdmi cihazı var onu takayım dedim. 10 15 dk seyrettim ancak onda da sorun çıkardı.
tekrar resetlemeye başladı.
daha sonra aklıma cihazı açık bırakıp tüm hdmi leri sökeyim dedim. şimdilik resetleme yapmıyor.
hdmi takınca sorun yaratıyor gibi.
ama çözümü nedir hala belli değil.