Liberal Müridler!
-
DePReS bunu yazdı:
-----------------------------kuytul bunu yazdı:
-----------------------------
Bugün herkes milliyetçi sözde. Solcusu sağcısı şucusu bucusu hatta sıkışınca terörist bile.
-----------------------------
inan bana gerçek solcuların hiçbiri milliyetçiyim demez (Y)
-----------------------------allah allah sakın o ırkçıyım demekten kaçınmak için olmasın ?
Solcuları önce bi ayırın.Solcuları pkk yandaşı olarak görenler var.Chpli, dspli solcularda vardır gayet milliyetçidir çünkü Atatürkçülerdir.Aynı zamanda dtplilerde vardır ne bok oldukları belli değildir siz solcu diyorsunuz.
Onun dışında sağcılar var ülkücüler ve dinciler.Bunlar biraz daha tutucudur.Ülkücüler kürtleri sevmez dincilerde aynı şekilde solcuların bir kısmı temiz kürtse neden olmasın derler.
Millete yol gösterecek adamlar sedat pekerler yada ülkü ocakları başkanları, tarikat liderleri değil aydınlardır.Aydınlarımız adam gibi olmazsa yada zamanıdna kafaları kesilirse iş bozulur.
Kimdir bu aydınlar ?? Yazarlar, şairler eskiden ozanlar..Yani kardeşliği, kalkınmayı bir takım konularda insanları bilinçlendirmek üzre olan herkezdir.Bence aydınlar öğretmenlerdirde, Atatürk ün kim olduğunu, Türkiyenin bütün olduğunu söyleyenlerdirde.
-
liberal zaten sol değilmi?
bu arada milliyetçiliği siyasi görüş olarak lanse edenler var, milliyetçilik siyasi görüş değil erdemdir, solcusuda sağcısıda milliyetçi olabilir.
-
Ben kendimi böyle kalıplaşmış ideolojilerden birine yamamayı asla kabul etmeyen birisiyim ama düşüncelerimin çoğu liberal domakrasi ile özdeşleşir.Milliyetçilik konusuna gelince milliyetçilik bir ideoloji midir yoksa iç üdü müdür halen bunun ceavını bilmezken milliyetçiyim demek baba yadigarı hayat sürmek gibi geliyor bana.Ben ülkemi değil insanlarını seviyorum kuru toprağın nesi sevilir ? sevdiğimiz o topraklar üzerinde yazılan destanlar,tarihlerdir bunu da insanlar yazar o yüzden ben milliyetçiliğe halkçılık deme taraftarıyım,ben insanımı seviyorum devleti seven kim var ki ? Milliyetçilik hakkında biraz düşünmek isterseniz gerçekten harika düşüncelerin olduğu bir topik;
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=milliyet%E7ilik&folderid=77118 -
kcarakilic bunu yazdı:
-----------------------------ergenekoncuyum
liberal düşünce nedense pek uzak..
çatışma yaratır kanısındayım..
-----------------------------düşünce özgürlüğünün fazlası kaos yaratır.
Her türlü insan var TBT mizde liberalinden tut Faşistine kadar benim gbi.
-
Özgürlük,adalet,demokrasi ve eşitlik ilkelerini temel alan türk-islam medeniyeti geleneklerine bağlı ve çağdaş yaşam içinde bağlı olduğum gelenekleri sorgulayıp faydalı olanı bulmaya çalışan bireysel gelişmelerle toplumun gelişeceğine inanan akılcı bilimsel düşünen birisiyim. Benim siyasi görüşüm ne olabilir? İlla bir isim koymak mı lazım?
-
aero bunu yazdı:
-----------------------------ulusalcı ne demek ?
bu sitede bence milliyetçi daha çok..
-----------------------------Ulusalcı demek..
Bazı değişmez ilkeleri değiştirip ülkenin yararını sağlamak.. diyebiliriz özetçe..
-
sinancım ben bu kavrMamlara aylardır çalıştığım(sınava) için ne amaçla olursa olsun bunlardan yana olamam. :D:D:D
-
Kaligula bunu yazdı:
-----------------------------düşünce özgürlüğünün fazlası kaos yaratır.
Her türlü insan var TBT mizde liberalinden tut Faşistine kadar benim gbi.
-----------------------------bende hemen hemen bunu belirtmek istemiştim
TBT de hertürlü insan mevcut evet hemde çok fazla bu yüzden ikili tartışma ve ban sayısı oldukça fazla bence..
düşünce özgürlüğünün fazla olmasının iyi olmadığına örnektir işte buda en basitinden :)