folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Libreoffice - Açık Kaynak Ofis Yazılımı

Libreoffice - Açık Kaynak Ofis Yazılımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Şimdiye kadar pc'de ofis yazılımı kullanmıyordum ama dükkanımda ödev vs işlerine başladığımdan ofis yazılımı kullanmam vacip oldu

Tabiki akla hemen MS Office serisi geldi ama ben evveliyattan beri açık kaynak yazılımlara yeşil ışık yaktığımdan
    Libre Office yazılımı indirip tecrübe etmek istedim ve http://tr.libreoffice.org/download/ sitesinden indirp kullanmaya başladım

ilk başlarda menüsü karışıktı ama giderek benimsedim ve excel'in word'un ve power pointin yaptığı işlemleri

daha hızlı yaptığını ve onlardan hiç bir eksiği olmadığını gördüm

MS office dökümanlarını açıp düzenleme yapması ile

dökümanı direk pdf olarak dışa aktarması veya pdf dosyasını açıp düzenleme yapması ile

esnek menüsü, türkçe desteği

iş yerlerinde korsan yazılım kullanıpta başı derde gidenlerin ilacı olması

kurulum yapmak istemeyenler için portable sürümünün olması

ve setup dosyasının 215 mb olması ile vazgeçemediğim ofis yazılımıdır

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

open office i biliyordum fakat libreoffice i ilk defa duydum. 

denemek lazım .

dediğin gibi iş yerinde korsan ile başının belaya girmemesi için süper çözüm.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

denemek lazım .

Hocam zaten open office isim değiştirdi libre oldu :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı

denemek lazım .

nasıl yani biraz açıklarmısınız ben anlamadım bildiğimiz oppenofficenin ismimi değişti?

http://www.openoffice.org/download/

hala aynı burada ?

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı
    rappermcs bunu yazdı

denemek lazım .

mantıklı librenin uzantısı da .odt

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

OpenOffice in ismi değişip LibreOffice olmadı. OpenOffice ve bir çok çalışanı Oracle ın Sun ı satın almasından sonra, Oracle'ın OpenOffice üzerindeki yaptırım uygulamaya çalışması yüzünden, çalışan bir çok yazılımcı ayrılıp LibreOffice isminde, OpenOffice kodlarının üzerinden devam ederek daha doğrusu forklayıp, yeni bir ofis programı geliştirmeye başladı. Ben de o günden beri LibreOffice kullanmaktayım. Tavsiye ederim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Yazılanlara göre indirip denemeye değer. Teşekkürler.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek
    SpArK bunu yazdı

OpenOffice in ismi değişip LibreOffice olmadı. OpenOffice ve bir çok çalışanı Oracle ın Sun ı satın almasından sonra, Oracle'ın OpenOffice üzerindeki yaptırım uygulamaya çalışması yüzünden, çalışan bir çok yazılımcı ayrılıp LibreOffice isminde, OpenOffice kodlarının üzerinden devam ederek daha doğrusu forklayıp, yeni bir ofis programı geliştirmeye başladı. Ben de o günden beri LibreOffice kullanmaktayım. Tavsiye ederim.

openoffice şu an geliştirilmiyor ama libreoffice binlerce gönüllü yazılımcı tarafından geliştiriliyor ve yeni sürüm yolda

kullanınca insan benimsiyor zaten

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Arkadaslar IBM in Lotus Symphony si de var... Free o da iyidir kullanabilirsiniz..

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek

7-8 yıldır kullanırım. O zaman 1.0.1 sürümü vardır. Draw ile elektrik projesi çiziyorum. Büyük işlerde yavaş olsada neler çizmedimki. 32 derslikli okul, 500 kişilik yurt, 2000 kişilik yemekhane....

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Openoffice.org ve libreoffice kullandım. Açık kaynak olmaları güzel. Oldukça gelişmiş sistemler. işimizi görür. Ancak şimdiye kadar gördüğüm denediğim veya duyduğum hiçbir office programı microsoftun office inden iyi değil. Hatta ona yakın bile değil.

Her ne kadar ms i çok sevmesemde yiğidi öldür hakkını yeme diyerekten bunu söylüyorum. Ve bana göre en güzel office programı office 2007 dir.

Tek problem biraz pahalı olması. Ucuzlasa kimse crack peşine düşmez...

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 2146 Toplam Mesaj: 20