Libreoffice - Açık Kaynak Ofis Yazılımı
-
Şimdiye kadar pc'de ofis yazılımı kullanmıyordum ama dükkanımda ödev vs işlerine başladığımdan ofis yazılımı kullanmam vacip oldu
Tabiki akla hemen MS Office serisi geldi ama ben evveliyattan beri açık kaynak yazılımlara yeşil ışık yaktığımdan
Libre Office yazılımı indirip tecrübe etmek istedim ve http://tr.libreoffice.org/download/ sitesinden indirp kullanmaya başladımilk başlarda menüsü karışıktı ama giderek benimsedim ve excel'in word'un ve power pointin yaptığı işlemleri
daha hızlı yaptığını ve onlardan hiç bir eksiği olmadığını gördüm
MS office dökümanlarını açıp düzenleme yapması ile
dökümanı direk pdf olarak dışa aktarması veya pdf dosyasını açıp düzenleme yapması ile
esnek menüsü, türkçe desteği
iş yerlerinde korsan yazılım kullanıpta başı derde gidenlerin ilacı olması
kurulum yapmak istemeyenler için portable sürümünün olması
ve setup dosyasının 215 mb olması ile vazgeçemediğim ofis yazılımıdır
-
open office i biliyordum fakat libreoffice i ilk defa duydum.
denemek lazım .
dediğin gibi iş yerinde korsan ile başının belaya girmemesi için süper çözüm.
-
rappermcs bunu yazdı
denemek lazım .
Hocam zaten open office isim değiştirdi libre oldu :))
-
NmC bunu yazdırappermcs bunu yazdı
denemek lazım .
nasıl yani biraz açıklarmısınız ben anlamadım bildiğimiz oppenofficenin ismimi değişti?http://www.openoffice.org/download/
hala aynı burada ?
-
NmC bunu yazdırappermcs bunu yazdı
denemek lazım .
mantıklı librenin uzantısı da .odt
-
OpenOffice in ismi değişip LibreOffice olmadı. OpenOffice ve bir çok çalışanı Oracle ın Sun ı satın almasından sonra, Oracle'ın OpenOffice üzerindeki yaptırım uygulamaya çalışması yüzünden, çalışan bir çok yazılımcı ayrılıp LibreOffice isminde, OpenOffice kodlarının üzerinden devam ederek daha doğrusu forklayıp, yeni bir ofis programı geliştirmeye başladı. Ben de o günden beri LibreOffice kullanmaktayım. Tavsiye ederim.
-
Yazılanlara göre indirip denemeye değer. Teşekkürler.
-
SpArK bunu yazdı
OpenOffice in ismi değişip LibreOffice olmadı. OpenOffice ve bir çok çalışanı Oracle ın Sun ı satın almasından sonra, Oracle'ın OpenOffice üzerindeki yaptırım uygulamaya çalışması yüzünden, çalışan bir çok yazılımcı ayrılıp LibreOffice isminde, OpenOffice kodlarının üzerinden devam ederek daha doğrusu forklayıp, yeni bir ofis programı geliştirmeye başladı. Ben de o günden beri LibreOffice kullanmaktayım. Tavsiye ederim.
openoffice şu an geliştirilmiyor ama libreoffice binlerce gönüllü yazılımcı tarafından geliştiriliyor ve yeni sürüm yolda
kullanınca insan benimsiyor zaten
-
Arkadaslar IBM in Lotus Symphony si de var... Free o da iyidir kullanabilirsiniz..
-
7-8 yıldır kullanırım. O zaman 1.0.1 sürümü vardır. Draw ile elektrik projesi çiziyorum. Büyük işlerde yavaş olsada neler çizmedimki. 32 derslikli okul, 500 kişilik yurt, 2000 kişilik yemekhane....
-
Openoffice.org ve libreoffice kullandım. Açık kaynak olmaları güzel. Oldukça gelişmiş sistemler. işimizi görür. Ancak şimdiye kadar gördüğüm denediğim veya duyduğum hiçbir office programı microsoftun office inden iyi değil. Hatta ona yakın bile değil.
Her ne kadar ms i çok sevmesemde yiğidi öldür hakkını yeme diyerekten bunu söylüyorum. Ve bana göre en güzel office programı office 2007 dir.
Tek problem biraz pahalı olması. Ucuzlasa kimse crack peşine düşmez...