Lihtenştayn'da Yaşamak ?
-
unbalanced çok teşekkür ederim hocam yararlı bilgilerdi. yüreğine sağlık :)
avustralya için kendi bölümümün şartlarına bakmıştım oranın da çok fazla şartı vardı. hatta avustralya hükümetinin bir tane videosunu görmüştüm çok garipti. videoda yetkili bir abi avustralyaya yüzerek gelenlerin olduğunu söylüyordu (bir noktaya kadar botla oradan sonra yüzerek galiba). suda boğulsanız bile mülteci almıyoruz ülkeye sizi almayız yasal yollarla gelin diyordu.
yasal yollar için de acayip şart istiyorlarmış. bütün umudum kayboldu :D
-
@Unbalanced hocam tskler.
bu tarz, kelime kökenleri (etimolojisini), ve benzeri kelimeyi ilk kullanan milletleri gösteren bir sözlük var mi net üstünde? ücretsiz, abone olmaksızın.
tskler, yeniden. ^^`
-
HarmOniYaFil bunu yazdı@Unbalanced hocam tskler.
bu tarz, kelime kökenleri (etimolojisini), ve benzeri kelimeyi ilk kullanan milletleri gösteren bir sözlük var mi net üstünde? ücretsiz, abone olmaksızın.
tskler, yeniden. ^^`
etymologycal dictionary diye gecer hocam, aratirsan ornekler bulabilirsin.. pdf olarak da torrent e dusmus sozlukler de bulabilirsin
http://www.etymonline.com/index.php
mesela

ya da oxford un
https://kat.cr/the-concise-oxford-dictionary-of-english-etymology-pdf-tekka-t8195482.html
-
@DadasAdam, ne okudun ne ettin bilmiyorum ama en mantikli olan sey bir universiteye lisans/yuksek lisans egitiimi icin basvur ve part time oku ve calis. Hatta kendi alaninda is bulabilirsin o zaman (stajyer adi altinda olsa bile iyidir cunku genelde stajyerlere de para verirler gecinecek kadar para alirsin), bu arada hem o ulkenin dilini ogrenirsin hem tecruben olur hem de o ulkenin diplomasini alacagin icin mezun olduktan sonra orada, oranin vatandasi gibi is arama hakkin oluyor.
-
Dryrock bunu yazdı
Hocam bir kaç hafta önde buralardan gitmek diye bir konu açmıştım. Buradan belki umut verici şeyler çıkar diye bakayım dedim de yok abi. Kaldık biz buralarda.
ne sandın hocam, heryer türkiye mi önüne geleni alsın.
Eskiden almanya ve yeni zelanda işçi almış ama artık onlarda olmuyor maalesef...
-
unbalanced bunu yazdı
@DadasAdam, ne okudun ne ettin bilmiyorum ama en mantikli olan sey bir universiteye lisans/yuksek lisans egitiimi icin basvur ve part time oku ve calis. Hatta kendi alaninda is bulabilirsin o zaman (stajyer adi altinda olsa bile iyidir cunku genelde stajyerlere de para verirler gecinecek kadar para alirsin), bu arada hem o ulkenin dilini ogrenirsin hem tecruben olur hem de o ulkenin diplomasini alacagin icin mezun olduktan sonra orada, oranin vatandasi gibi is arama hakkin oluyor.
haklısın en mantıklısı böyle olur. dışarıdan mezun olarak gidip mezun olduğun alanda çalışmak gerçekten çok zormuş. tekrar teşekkür ederim hocam. eğitim için gitme üzerine yoğunlaşıp biryerler bulmaya çalışıcam. yeni zelanda çok makul gözüküyor, lihtenştaynda benim bölümüm yokmuş. her neresi olursa olsun kaçıp kendimi kurtarmam lazım.
DadasAdam tarafından 10/Nis/16 22:35 tarihinde düzenlenmiştir -
@Unbalanced, link , site ve pdf `ler için tskler hocam ^^)/