Limewire"De Yayılan Büyük Virüs Tehtidi.
-
Uzun süreden beri limewire kullanmadım tekrar yüklemem gerekti müzik indirmek için fakat gerçekten büyük bir tehlikeye maruz kaldım resmen sistemim kitlendi.İlk olarak normal .mp3 uzantılı bir müzik indirdim açmaya çalıştığımda açmayıp browserda bir .exe indirtmeye çalıştı bişeyler olduğunu anladım ve bunu kapadım gidip müziği silmeye çalıştığımda birde ne göreyim limewire de 2 mb gözüken müzik limewire klasöründe 0 bayt gözüküyordu ve silmeme izin vermedi o sıra antivirüs yoktu ve sistemimde çok büyük kitlenmeler oldu.Daha sonra Kaspersky İnternet Security 2009'u güç bela indirip tarattığımda W32.Small.xtm adlı trojani sildi.Tam bundan kurtuldum derken bir .mp3 uzantılı müzik indirmeye karar verdim 3 mbtı.Tam indirdim Kaspersky virüs alarmı verdi onada WMA.Wimad.n adlı trojan sildi.Belki bilmeyenler vardır bu müzikler ne bir .rar klasöründe nede gözle görülür birşey gözüküyor fakat virüs olduğunu anlamanın bir yolu var oda limewire de bulunan playerla indirirken şarkı çalıp çalmadığını test etmekte yatıyo eğer çalmıyorsa veya hata veriyorsa bu 2 trojanden biri olduğu kesindir.Paylaşmak istedim dikkat edin arkadaşlar...
-
evet benm pc lime yüzünden çöktü
-
peki.
-
aslında azcık dikkatli olmak gerekiyoo hangisi virüs hangisi mp3 ayır etmen mümkün aslın cok kolay hatta boyutlarına bak ;) çözersin olayı
-
narkozMRT bunu yazdı:
-----------------------------aslında azcık dikkatli olmak gerekiyoo hangisi virüs hangisi mp3 ayır etmen mümkün aslın cok kolay hatta boyutlarına bak ;) çözersin olayı
-----------------------------Arkadaşım okuduysan zaten mp3 boyutlarında gözüküyo mesela normal şarkı 3-2 mb ise oda aynı boyutta gözüküyo anlatamadım galiba ? :) normal bir dr.dre.mp3 düşün hem .mp3 uzantılı hemde aradığın müzikle aynı boyutta :)
-
Evet, bazı dosyaları LimeWire'da ayırt etmek imkansız. Normal şarkı ismi ve .mp3 uzantı; fakat indirdiğinde virüs çıkıyor. Bu yüzden indirdiğim her şarkıyı ek olarak tekrar taratıyorum. 2-3 kez başıma geldi benim de çünkü.
-
valla lime wireden o kadar dosya indirdim hiçbişey olmadı biraz dikkatli olursanız sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
-
Evet benide 1 ay evvel kuzenim uyardı. Bilgisayar mühendisi. Lime wirede trojanmı varmış ne dedi . Sildim attım dahada kullanmıyorum
-
Juba bunu yazdı:
-----------------------------
Evet benide 1 ay evvel kuzenim uyardı. Bilgisayar mühendisi. Lime wirede trojanmı varmış ne dedi . Sildim attım dahada kullanmıyorum
-----------------------------kendisi bi trojan zaten hem de herkese dosyalarınızı açan :)
ayarlardan paylaşımı kapatırsanız bişey olmaz. ben indiriyorum ama tek bi dosya paylaşmıyorum.
anti-virüsümü de kurdum smartsecurity virüs inince anında siliyo ben bişey yapmadan.
bilinçli kullanın bişey olmaz.
-
neftera bunu yazdı:
evet benm pc lime yüzünden çöktü
aynen hoca rar dosyası ındıryodum alrm ustune alarm sonra makine tırt iptal oldu :S -
evet gördüümde bende şaşırmıştım wma uzantılı trojan var.
kasperi seviyorum hiç affetmiyor <3