folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Limewire"De Yayılan Büyük Virüs Tehtidi.

Limewire"De Yayılan Büyük Virüs Tehtidi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Uzun süreden beri limewire kullanmadım tekrar yüklemem gerekti müzik indirmek için fakat gerçekten büyük bir tehlikeye maruz kaldım resmen sistemim kitlendi.İlk olarak normal .mp3 uzantılı bir müzik indirdim açmaya çalıştığımda açmayıp browserda bir .exe indirtmeye çalıştı bişeyler olduğunu anladım ve bunu kapadım gidip müziği silmeye çalıştığımda birde ne göreyim limewire de 2 mb gözüken müzik limewire klasöründe 0 bayt gözüküyordu ve silmeme izin vermedi o sıra antivirüs yoktu ve sistemimde çok büyük kitlenmeler oldu.Daha sonra Kaspersky İnternet Security 2009'u güç bela indirip tarattığımda W32.Small.xtm adlı trojani sildi.Tam bundan kurtuldum derken bir .mp3 uzantılı müzik indirmeye karar verdim 3 mbtı.Tam indirdim Kaspersky virüs alarmı verdi onada WMA.Wimad.n adlı trojan sildi.Belki bilmeyenler vardır bu müzikler ne bir .rar klasöründe nede gözle görülür birşey gözüküyor fakat virüs olduğunu anlamanın bir yolu var oda limewire de bulunan playerla indirirken şarkı çalıp çalmadığını test etmekte yatıyo eğer çalmıyorsa veya hata veriyorsa bu 2 trojanden biri olduğu kesindir.Paylaşmak istedim dikkat edin arkadaşlar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Dişi
    evet benm pc lime yüzünden çöktü

Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    peki.

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

aslında azcık dikkatli olmak gerekiyoo hangisi virüs hangisi mp3 ayır etmen mümkün aslın cok kolay hatta boyutlarına bak ;) çözersin olayı

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

narkozMRT bunu yazdı:
    -----------------------------

aslında azcık dikkatli olmak gerekiyoo hangisi virüs hangisi mp3 ayır etmen mümkün aslın cok kolay hatta boyutlarına bak ;) çözersin olayı

Arkadaşım okuduysan zaten mp3 boyutlarında gözüküyo mesela normal şarkı 3-2 mb ise oda aynı boyutta gözüküyo anlatamadım galiba ? :) normal bir dr.dre.mp3 düşün hem .mp3 uzantılı hemde aradığın müzikle aynı boyutta :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Evet, bazı dosyaları LimeWire'da ayırt etmek imkansız. Normal şarkı ismi ve .mp3 uzantı; fakat indirdiğinde virüs çıkıyor. Bu yüzden indirdiğim her şarkıyı ek olarak tekrar taratıyorum. 2-3 kez başıma geldi benim de çünkü.

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    valla lime wireden o kadar dosya indirdim hiçbişey olmadı biraz dikkatli olursanız sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    Evet benide 1 ay evvel kuzenim uyardı. Bilgisayar mühendisi. Lime wirede trojanmı varmış ne dedi . Sildim attım dahada kullanmıyorum

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

Juba bunu yazdı:
    Evet benide 1 ay evvel kuzenim uyardı. Bilgisayar mühendisi. Lime wirede trojanmı varmış ne dedi . Sildim attım dahada kullanmıyorum

kendisi bi trojan zaten hem de herkese dosyalarınızı açan :)

ayarlardan paylaşımı kapatırsanız bişey olmaz. ben indiriyorum ama tek bi dosya paylaşmıyorum.

anti-virüsümü de kurdum smartsecurity virüs inince anında siliyo ben bişey yapmadan. 

bilinçli kullanın bişey olmaz.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    neftera bunu yazdı:
    evet benm pc lime yüzünden çöktü
    aynen hoca rar dosyası ındıryodum alrm ustune alarm sonra makine tırt iptal oldu :S

kontra bisiklet
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

evet gördüümde bende şaşırmıştım wma uzantılı trojan var.

kasperi seviyorum hiç affetmiyor <3 

Amphetamine Logic.
Toplam Hit: 13586 Toplam Mesaj: 16