Limewire"De Yayılan Büyük Virüs Tehtidi.
-
haklisinizda,bazen mp3 boyutlarinda virüs oluyor,yani 3mb bir sarki indiriyorum,a.q virüs cikiyor :S
limewire bundan 2 yil önce daha temizdi ama bu aralar ne ararsan var :S
-
şarkı/video indiyorsanız bit değerine bakın şarkılar standart 128 bit olur. 160, 224, 320 gibi çeşitli değerlerde var tabiki. viruslerin bit değeri olmuyor. ama artık son zamanlarda bit değide oluyor sanki :|
ayrıca ne yazarsak yazalım sonuç(virus) cıkıyor. mesela " asfjergasybaseasneftasune " arayın kesin bişi bulcak.hizmetin bokunu cıkarmışlar.
-
Ya aslında bu kadar kasmaya gerek yok.Biraz bilinçli kullanıcı olmak da fayda var diye düşünüyorum.
Sizin net bağlantınız var diyelim...Bu ne demek?
Her türlü tehlikeye açıksınız anlamına gelir.Zaten bu durumdan dolayı işletim sistemi,antivirüs,spyware,anti rootkit vs.. ve diğer bilgisayarınızda barındırdıgınız programlar çeşitli sürüm yükseltme,yama gibi önlemlerle kullanıcılarına daha iyi hizmet etmek için bilgisayar tarihinden beri çalıışmalarını sürdürürler...
Zararlılara karşı mücadele etmek adına...
Size düsen sadece bazı konularda alışkanlık yapmak.
Bilgisayarınıza ne indirirseniz indirin,ne upload ederseniz edin mutlaka bilgisayarınızı koruyan bir önlem potansiyeli bulundurun.
Bilgisayarınıza indirdiğiniz her şeyi açmadan önce mutlaka antivirüs programlarına taratın.En fazla 10 saniyenizi alır bu durum.İndirdiğiniz her neyse artık,10 saniye sonra kullanmak size çok şey kazandırır.
Unutmamak gerekir,virüsler bitmez,bunlara karşı geliştirilen update ve upgradeler de bitmez. :)
-
limewire de önceden aratılan her sonuçta çıkan rar dosyası vardı.. şimdi de 5.5 mb lık bir .mp3 çıkıyor, açtığınızda 2 saniye gözüküyor ve onclick eventı explorerda bir siteyi açıp exe dosyasını indirmeye çalışıyor, kullanıcı exe yi çalıştırırsa kötü ama çalıştırmazsa ve .mp3 ü silerse sorun kalmaz..
-
mp3 lerde kendini belli ediyo zaten önceden dosya boyutuyla anlaşılıyodu ama şimdi dosya boyutuda gerçek şarkı gibi oldu şimdide isminden anlıorum ben :) ama bu aralar lime wire'e bişi oldu ne ararsam arayım hiç sonuç çıkmıyo :/