folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Linus : Linux "Şişmiş Ve Kocaman"

Linus : Linux "Şişmiş Ve Kocaman"

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    linux gamer lara göre deil :G yani ben 
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Allura bunu yazdı:
    -----------------------------

o degilde son günlerde linux kullananlarda aşırı bir artış var.

Siteme günde 560 tekil ziyaretçi geliyor bunların 80 tanesi linux digerleri windows. eskiden 3-5 linux alayı windows olurdu.

Ayrıca gördügüm diger şeyde %73 oranla firefox kullanılıyor, 

10 yıla kalmaz windows iyice geriye düşer

hocam açıkçası ben linuxçuyum linuxu tavsiye eederim kullanırım.Windows kullanıyordum sonra linuxa gçemeye karar verdim.Sürekli lin-win arasında gidip geliyordum ta ki 1 yıl mecburi olarak pardus kullanana kadar.

linux kullandıktan sonra alışıyorsun.yeniler için problem ne ? problem windowsla karşılaştırma olay bu.bir sevgiliden ayrılıp diğerinle çıkmaya başlayınca kıyaslama yaparsınız.Belki sırf bu nedenle insan yeni sevgilisini sevemez ya o çeşit.

Oysa insan olduğu gibi kabul etmeli.Ya program files nerde diyeceğine oturacak başlangıç klasörü olan / içindeki klasörleri ve ne işe yaradıklarını öğrenecek.Başka türlü olmaz

-----

öte yandan google chrome os ile windows iyice sarsılacak gibi bir düşüncem var.Hea windowsun yıkılması çökmesi durumunda ne oalcak ???? Sevinmeyeceğim.Çünkü windowsunbilgisayar alanına getirdiği bir çok yeniliği sanırım en koyu linuxçuveya windows karşıtı adamda kabul edecektir

sonuç olarak insanlar kriz ortamında da yok şirket için windows ve orjinal ürün yok evdeyse crack bul vs.. yerine linux kullanıyor.Dahası programcılar için açık kaynak inkar edilemez bir klavuz.

bu nedenlerle windows zorda açık kaynak yükseliyor...Ama yinede yaşasın linux, yaşasın açık kaynak...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

Linux çekirdeği standart ama çoğu kişi kernel.org dan indirip hemen derlemiyor, çekirdeğinde birsürü optimizasyon seçeneği var.

Ayrıca, aygıt sürücülerden vs istemediklerini derlemezsin, makefile den o bölümleri kaldırman yeterlidir, ayrıca çoğu firma kendi sistem çağrılarını ekleyip birsürü gereksiz şeyi çıkarıp muhteşeme yakın çekirdekler oluşturuyor, diyeceğim windows gibi elin mahkum değil işi bildikten sonra tamamen sana has bir kernel ve linux yaratmak senin elinde...

01000100 01101101 01110010 01001011 01100101 01101110
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

DmrKen bunu yazdı:

Linux çekirdeği standart ama çoğu kişi kernel.org dan indirip hemen derlemiyor, çekirdeğinde birsürü optimizasyon seçeneği var.

Ayrıca, aygıt sürücülerden vs istemediklerini derlemezsin, makefile den o bölümleri kaldırman yeterlidir, ayrıca çoğu firma kendi sistem çağrılarını ekleyip birsürü gereksiz şeyi çıkarıp muhteşeme yakın çekirdekler oluşturuyor, diyeceğim windows gibi elin mahkum değil işi bildikten sonra tamamen sana has bir kernel ve linux yaratmak senin elinde...

hocam kolay gibi algıladımda kendi kernelimizi oluşturmak basit mi ? sandmanla konuşmuştum o ubuntu üstüne kendi araçlarımı koyduğum bir şey yapmıştım dedi

atıyorum flash player, codecleri yükledim daha sonra istediğim ftp araçlarını sonra istemediğim paketleri, pidgin yada kullandığım nvidia hariç diğer şeyleri çıkartıp kendime özgü bir ubuntu yapmak fazla zorlar mı ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

DmrKen bunu yazdı:

hocam kolay gibi algıladımda kendi kernelimizi oluşturmak basit mi ? sandmanla konuşmuştum o ubuntu üstüne kendi araçlarımı koyduğum bir şey yapmıştım dedi

atıyorum flash player, codecleri yükledim daha sonra istediğim ftp araçlarını sonra istemediğim paketleri, pidgin yada kullandığım nvidia hariç diğer şeyleri çıkartıp kendime özgü bir ubuntu yapmak fazla zorlar mı ?

işin paket kısmı için cevap verim evet modül eklemek kaldırmakda kolay ama system call eklemek kaldırmak yazmak biraz daha kompleks hele yazmak allah korusun bir kere yazdım bir daha tövbe. 

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAXION
    HAXION's avatar
    Erkek

Linuxcular bana bir cevap yazsın..

Şincik windows tüm aygıtlar için gerekli olan sistem parçalarını DLL olarak tutuyor da,

Linux tüm aygıtlara destek vermek için gerekli sistem parçalarını kernel e mi gömüyor ?

Eğer öyleyse, linux kendisini kötülemesin, bir de windows un dll dosyalarının tuttuğu yer büyüklüğüne baksın ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

HAXION

Evet o donanımın kernelde desteğinin olması gerekiyor. Mesela kablosuz ağ desteğini açıyorsun kernelden. Ondan sonra sürücüsünü yükleyip kullanabiliyorsun. Ama hiçbir zaman kablosuz ağ kullanmıyorum diyorsan kernel'den o özelliği kapatarak performans artışı sağlayabiliyorsun.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DmrKen
    DmrKen's avatar
    Erkek

HAXION bunu yazdı:

Linuxcular bana bir cevap yazsın..

Şincik windows tüm aygıtlar için gerekli olan sistem parçalarını DLL olarak tutuyor da,

Linux tüm aygıtlara destek vermek için gerekli sistem parçalarını kernel e mi gömüyor ?

Eğer öyleyse, linux kendisini kötülemesin, bir de windows un dll dosyalarının tuttuğu yer büyüklüğüne baksın ?

Windows da aygıt sürücüler sys dosyalarında tutulur " \system32\drivers ".

Linux da ise kernel ile birlikte derlenir, zaten linux çekirdeğnin gelişimi %90 yeni aygıt destekleri ile olur. Yani bol bol sürücü yazılır. Yoksa linuxun kendisine çok bir katkı yapılmıyor artık.

Tümleşik kernel mantığı pek güzel bir mantık değil, windows gibi driverleri kernele sonradan eklemek mantıken daha iyi. Ancak linux da keyfinden yapmadı tabi bunu, firmalar windowsa verdikleri driver desteğini linux a da verselerdi böyle olmazdı diye tahmin ediyorum.

01000100 01101101 01110010 01001011 01100101 01101110
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Öncelikle DLL linkta tam karşılıgı shared librarydir yani .so dosyası Linux kerneli modüler yapıdadır yani çalışırken bile bir driver'ı ekleyip çıkabilirisiniz.Bunun ne yararı vardır?Bir driver yada modül çökerse sistem hala kararlılıgını koruyabilir ve sistemi başlatmadan sadece ilgili modülü yada servisi yeniden başlatır sen fark etmezsin bile.Driver Kernele eklenmesi demek kernele gömüyorsun demek degildir(İstersen gömersinde).

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

bence bu şekilde söylemesinin sebebi kendileriyle yarışmaları

adamlar sürekli daha iyi ama daha hızlı olsun  istiyor

şimdi bunu vindozun daha iyi olduğunu kabul ettiler gibi lanse edenler çıkar

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 4513 Toplam Mesaj: 21