Linux Dersleri Görsel Eğitim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

@ iLLuMiNaTi EywaLLah hocam :)

@BadSector seni biyerden hatırLıyorum profiL fotondan neydi senin eski nick?

@Zumsuk Hocam tmm Linux daha performansLıdır daha güzeLdir daha cicidir daha kararLıdır hakLısın bişey demiyorum Linux RuLz :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabuCe
    kabuCe's avatar
    Erkek

Windows son kullanıcı içindir, windows kullananlar aslında sadece mouse kullanır, tıklamakta ustadır. Sözüm yok tabii tercih meselesi, benim de tembel olduğum zamanlar oluyor, o zaman windowsta takılırım.

Linux ise biraz "geek" diye tabir edilen kesim içindir, yani birşeyleri kurcalar, bozar, yapar modifiye eder, yeni şeyler çıkarır vs. Yani evindeki radyonun içini açmadan edemeyen, yada yaw şu alet de nasıl çalışıyor diye merak eden insanların ilgisini çeker linux.

Siz hiç Evinizdeki modeme windows kurmayı denediniz mi :D:D:D Yada yine o modeme harici harddiski takıp wirelesstan paylaşıma açmayı windowsla yaptınız mı :D

Ayrıca windows kodlanırken Amerikan güvenlik-istihbarat birimleriyle birlikte çalışıldığını herkes bilir. Her windowsta amerikanın girebilmesi için bir arka kapı wardır, araştırmak isterseniz Windows NSA backdoor diye aratın bir sürü kaynak çıkar, ilgili açık reverse engineering ile bulumustur.

Linuxta sistemin nasıl istersen o şekildedir, mesela benim harddiske ihtiyacım yok, yada abi ben monitör kullanmayacam, çıkarın şu ekran kartını, yada ben 50 işlemcili sistem kullancam, yada abi evimden 5 bilgisayar var bunların işlemci gücünü birleştireyim, yada 1 bilgisayarım war 5 monitörüm war, bunu 5kişi aynı anda kullanalım tarzı bir sürü konfigürasyonla kullanabilirsiniz. NASIL İSTERSEN O ŞEKİLDEDİR, dayatması yoktur.

Bana ne o kadar modifiyeden ben tıklarım program acılır, tıklarım oyunum acılır. O kadar fazla üretim benim alanım değil, son kullanıcıyım tıklarım bana yeter derseniz tabii ki windows .P

...Orada Olmayan Adam...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Ben Windowstan yanayım peki niye ? Yaygın ürünlerin desteğini daha çok bulursun.Windows bence bir ev kullanıcısı için idealdir.Linux kullanmak ise bilgisayar konusunda belli bir seviyeye gelmiş kişilerin kullanabiliceğini düşünüyorum.Çünkü normal bir kullanıcı Linux kullanırken birşey yüklicek fakat komut girmesi gerekiyor buda gerçekten insanı yorar.Ben oyun oynamadığım halde Windows kullanıyorum ve mutluyum bir sorun çıktımı cevabını bulabiliyorum.Zaten yıllardan beridir kullandığım işletim sistemi otunu bokunu sonuna kadar çözmüşüm.Şimdi Linux yükleyipye ilk defa bilgisayarla tanışmış birisi gibi uğraşamam.Linux iyi Windows kötü diye birşeyde yok.Tamamen iş kullanıcıda bitiyo.Kötü işletim sistemi yoktur bilgisiz kullanıcı vardır bence.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

amk ne kadar tartışırsanız tartışın

dünyadaki en iyi 500 süper bilgisayardan 350sinde linux kurulu

geri kalanında da windows kurulu sanmayın, gene o bilgisayarlarda kullanılan kendi yazdıkları işletim sistemleri veya programları var.

listenin tepesindeki bilgisayar da ise gene linux yüklü suseydi galiba.

neyse konunun özeti eninde sonunda herkes linux kullanacak.

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZeroCooL
    ZeroCooL's avatar
    Erkek

Kullanmak İsteyene kimse karisamaz Windows Rulz - Linux Rulz Kullanicidan Kullaniciya degisir ozgur irade .. tartismaya gerek bile yok ..

Yaşam ve Ölüm arasındaki ince çizgide alırken nefes bazen mutlu bazen mutsuz herkes...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    zhauhauhauha yarıldım varya:D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Server larda linux agirlikl olmasinin nedeni guvenliginden yada iyi optimizasyonundan kaynaklanmiyor , windows server ailesine lisans ucreti odememekten kaynakli olsa gerek :)

Guvenlik konusunda yine abuk subuk yazilar yazilmis.Guvenlik nedir ? Windows mu guvenli linux mu guvenli :) Guvenlik nedir yahu , once bunu kavramak gerekir.Cahilce yaklasim istiyorsaniz zone-h a girersiniz deface edilen hacklenen serverlarin istatistigine bakarsiniz , yayinlanan aciklarin linux icinmi daha fazla windows ailesi icinmi daha fazla oldugunu gorursunuz :)

Olay linux-windows olayi olmamli artik , bunu asmak gerekir.Olaya dogru acidan yaklasin.Ben .NET ile calisacagim zaman windows ailesi isletim sistemleri mukemmel kolayliklar sagliyormu bana eyvallah.Ayni sekilde Oracle DBMS ile calisacagim zaman Solaris(unix) ve Unbreakable Linux uzerine kurup , mukemmel performans ile calisabiliyorum.Oracle windows ailesi uzerinde o kadarda performansli calismiyor buda bir gercek.Burada fanatizm yapmaya gerek yok.Kendi acinizdan dogru noktada durun.Yazilimin milliyetciligini yapmak insani hataya dusurur.Hep tekrarlariz windows'un yeri ayridir linux'un yeri ayridir.

Zumsuk haci hatali oldugun bir noktaya deginelim.Babamlar bir yazilima 4bin ytl vermis demissin.Ayni islemi linux uzerinde free yapani bulabiliriz veya open source ile free veya dusuk ucretli bi program bulunabilir vs...Hoca bedavaya bu kadar alisilmasi dogru degil.Yazilimcilar ne bok yiyecek , ocakta tasmi kaynatacak haci.Ciddi anlamda profesyonel bir linux hizmeti aldiginizda size bu hizmetin ne kadar pahaliya mal oldugunu , yani linux'u siz free olarak aldiniz ,bunun yonetiminin maliyeti oldukca yuksektir bu konuda sandman daha fazla bilgi sahibidir ama piyasada boyle bir gercek var linux ve unix sistemlerin yonetimi oldukca tuzludur :) ...

Sonra windows'u denetim masasindan ibaret sananlar enbasitinden gpedit.msc yi bile bilmeyen adamlar , windowsu ac kapat mouse kullan control panel e gir bitti..bundan ibaret saniyorlar :) Windows u esnek olmamakla suclamakta windows yonetimi konusunda bilgi sahibi olmamaktan geciyor.Linux konsol komutlariyla yapilan islemleri windowsta yonetim panelleri araciligiyla yapabilirsin kaldi ki , linuxtada gelismis yonetim panelleri ile konsol a cok ihtiyac duymadan cogu konfigrasyonu gerceklestirebilirsin.Yani konsoldan komut yazdim gotum kalkti , coder'im , ben ustunum tavirlarinin bir anlami yok.

Kabuce hoca 1bilgisayar 5 monitor paylasimi gercek hayatta kac defa karsina cikacak bir is senaryosudur ? Beryl Manager kac kisinin isini kolaylastiriyor ? Yani bu kadar basit temellerde sistem karsilastirmasi yapmanin anlami yok bence.Ayrica diger senaryolar icin soylediklerin ve fazlasi server ailesinde zaten var, command ekranda gui olmadan server yonetimi yapabiliyorsun , hani linuxtaki terminal komutlari vari :)

Acarim Visual Studiomu C# ile .NET catisi altinda takir takir projelerimi gelistiririm...satir satir kodlarimi yazar , emegimi harcarim.Giderim paraylada satarim bedavada dagitirim.xxx.dll hata verdi diye format atmam , windows sana restore icin ayri bir kit yazmis bunun server 2008 versiyonunu forumda anlattimda 20-30 degisik hayati noktalarda geri donusum saglayabilyorsun , eger piyasdakiler bundan haberdar degilse , direk xxx.dll hatasinda formati basiyorsa bu windows un essekligi degil , kullanicinin essekligidir...Dedigim gibi windows u control panelden ,pencere ac , pencere kapattan ibaret sananlar var ;)

Ben bilgisayar baisnda gecirdigim surenin %80 windows , %15 solaris %5 linux ta gecer.Ben her sisteme oturdugumda arastirir inceler kurcalar bozar yaparim.Bunu windowsta daha cok yapiyorum.yani sadece linux kullananlar arastirmaci , ilgilenen adamlar degil.Sen bakkal mehmet amca windows kullaniyor salaakkk ,biz linuxcuyuz dersen , windows u profesyonnelik seviyesinde kullanan adamlari gormessen olmaz haci.Sonra alet edevat kurcalama isine deginmissin  , su net aleminde "Rene" kadar alet edavatla otla bokla icli disli olan birtane adam gormedim sor bakim kac defal linux kullanmis yada asina oldugu sistem neymis :D Kistaslarin cok sacma hoca.

"Siz hiç Evinizdeki modeme windows kurmayı denediniz mi :D:D:D Yada yine o modeme harici harddiski takıp wirelesstan paylaşıma açmayı windowsla yaptınız mı :D"

su ustteki cumleni bir tercume etsene hoca.modeme linuxmu kuruyorsun benmi yanlis anliyorum.

Super bilgisayarlara linux mevzusuda bir tuhaf ... neyi kiyasliyorsunuz ki ? Super bilgisayar nedir ? Ne islerde kullanilir ?Bu noktalarda bilgi sahibi olursaniz kullanilan isletim sistemlerinin neye kistas alindiginida cozersiniz ;)

Zaten profesyonel adamlar linux windows ot bok ugrasmaz.Sorun nedir benim sorunumu hangi sistem daha cabuk cozer , daha performansli olur gibi kistaslari baz alir.Linux / Unix / Windows dunya kabul etmis bu sistemleri birileri linux u ziklemese ,birileri windowsu ziklemese kaybeden ziklemeyenler olur :) Normalde linux ve windows kodlarinin kendi aralarinda hicbir sorunu yok :D kullanicilarin aptalligi yine.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

RevengeX bunu yazdı:
    -----------------------------

@ iLLuMiNaTi EywaLLah hocam :)

@BadSector seni biyerden hatırLıyorum profiL fotondan neydi senin eski nick?

@Zumsuk Hocam tmm Linux daha performansLıdır daha güzeLdir daha cicidir daha kararLıdır hakLısın bişey demiyorum Linux RuLz :)

-----------------------------

ben eski siyanojen

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

compü

dediklerine katılıyom

haklısın

süper bilgisayar konusunda yaptıkları işlemler çeşitli sen de biliyosundur

en basiti yapay deprem analizleri felan işte neyse

ben pythonu en basit linuxta yazıyosam, linux kullanırım

.net'i windowsta yazıyosam windowstur

ama linuxta çoğu şey üzerine daha fazla performans alırım ondan linux kullanırım gibi ((: neyse sittir et

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

haci zaten python ile ugraip windowsta cebellesiyorsan kufrederim :) yeni hersey ortada.Hangisi isini goruyorsa.Tavuk horoz misali.

Horoza sormuslar tavuk mu yumurtadan cikar yumurtami tavuktan cikar.

Horoz cevap vermis.Ben mikerim gerisine karismam ,arkadas.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
Toplam Hit: 5594 Toplam Mesaj: 37