Linux Dersleri Görsel Eğitim
-
vay be geyik konusu cok ciddi bi tarikat meselesi olmuş sitede çok fazla bilim adamı varmı haberimiz yok ;)
ABAKÜS rulezz :)

-
@ComputerWolf
Güvenlik konusunda zone-h daki defaceler asla kriter olamaz. Ordaki serverların çoğu script açıkları yüzünden deface ediliyor. Eğer bir server üzerinde komut çalıştırma yetkisine sahip olunursa win/linux farketmez o server deface edilir. ( ek olarak linux makinelerin çok olması dediğin gibi bedava olması )
Sadece win makinelerde çalışan sdbot 678.000 makineye gene sadece win makinelerde çalışan rbot 1.9 milyon makineye bulaşmış. ve inan bu gün bile zone daki deface edilen linux server sayısından fazla zombie win maikne / win server vardır netde.Ayrıca yeri gelince en büyük anti emperyalist, amerikan karşıtı insanlar neden linux kullanımına bukadar karşı anlamıyorum.( genele söylüyorum )
Akşamda yayınlanan bir haberden alıntı aşağıda.
KAMU YAZILIMA 600 MİLYON $ ÖDÜYOR
TSK’nın ve kamunun projenin önemli bir ayağı olduğunu söyleyen Erkan Tekman, “Tahmini olarak 300- 600 milyon dolar arasında bir para 3 yılda kamu tarafından yazılıma ödeniyor. Pardus kullanımı söz konusu olursa yıllık 100-200 milyon dolar tasarruf edilecek” dedi. -
badpilot dikkat edersen guvenlik konusunda o zaman zone-h a bakin dememdeki neden.Guvenlik konusunda windows u cok sacma temellerde elestirmek olmus...zombie makineler yahu bunun neresi windows'un sucu .Ciddi diyorum birisi surada guvenlik tanimini yapsin ondan sonra tartisalim.
Linux kullanmak hicbir zaman anti-emperyalizmi simge etmemistir edemezde.Burada bilisim sektorunun icerisinde ben anti-emperyalist oldugum icin linux kullanma zorunlulugu duymam.Bu cok sacma olur yani.Ben onume konulan sorunun cozumu icin hangi platform uygunsa ona yonelirim.Yani ben bu isi meslek edinmisim burada hayatimi kazaniyorum.Hobi olarak yapmiyorum ve profesyonel olmak zorundayim.bu durumda linux-windows kavgasi yapmam.Anti -emperyalistim diye linux kullanmak zorunlulugu hissetmem.O zaman magazalardan kiyafetler almayalim gidip terziden turk mali kumas alip kiyafetlerimizi kendimiz dikelim :)
-
1 aylık konuyu hortlatarak cevreye vermis oldugum rahatszlıktan dolayı ozur dileyerek sozume baslayayım. Is guc nedeniyle net hayatımız kaydı.
neyse sorulan soruya cevap vereyim:
/*******************************
"Siz hiç Evinizdeki modeme windows kurmayı denediniz mi :D:D:D Yada yine o modeme harici harddiski takıp wirelesstan paylaşıma açmayı windowsla yaptınız mı :D"
su ustteki cumleni bir tercume etsene hoca.modeme linuxmu kuruyorsun benmi yanlis anliyorum.
*******************************/
Cevap: Evet. Modeme linux kuruyorum. Cogumuzun evindeki modemlerde linux kurulu, fakat bunu modifiye edebilir, kendi istedigimiz şekilde kurabilr, kullanabilirz. Harddisk ve wireless paylasımıyla ilgili sölediim cümledeki gibi.
-
Benim İsletim Sistemlerim bellidir :) Server 2003 ve Server 2008 :) 2 Ay Sonra Linux Egitimi Alacam Endersys den :) Kasmayin bu kadar fazla ..) Herkez ozgur neyi kullaniyorsa kullanir:) zorunluluk yok.. ama bisey soyliyem :) windows her hafta yama cikarirken .. linuxda adamlar kendi acigini bulunca kutluyorlar :) acigimizi bulduk diye
-
manyak görsel egitim seti 10 numara :)