Linux Goç Projesi (Server Ve Kullanicilar)
-
sandman bunu yazdı:
-----------------------------
Sunucu olarak mandiriva kullanman pek saglıklı olmaz
Centos,suse,fedora veya debian önerebilirim.Şimdi hem nas hemde servis sunucularının aynı alette olmasına karşıyım.Nas için ayrı bir sunucu kurup üstüne openfiler kurman daha mantıklıdır.Openfiler nas olarak düşünülen özel bir işletim sistemi oldugu için ciddi performans kazancınız olur.
FTP ve Mail sunucuları için sanal kullanıcı yaratmanız lazım bunları nasıl yapılıcagını biliyormusun?
Firewall olarak iptables dediklerini yapabiliri.Loglama içinse çeşitli opensource yazılımlar var ben squit üstüne modül yazmıştım.Samba illa kullanıcı yetkilerini yönetmek için gereksiz openldap sunucusuyla AD'deki bir çok şeyi yapabilirsin
-----------------------------Hocam simdi CentOS'u birakiyorum download'a sabah sirkette ufak capli bir HP server'a kurup openLdap'i test edecegim.
NAS icin elimdeki eski makinelerden birisine ADAPTEC'n Raid controller card'ini 6 portluk alip kullanmayi dusunuyorum FreeNas diye bir sistem gormustum GeekProject diye bir sistede; ama onerin uzerine onada ilk Openfiler'i test ederim.
Kullanicilarda agirlikli Atom makineler mevcut; 1gb ram'li bunlara isletim sistemi olarak ne onerirsiniz. Ubuntu dusunuyordum ben ama 11.04'de netbook remix kalkmis; benim icin onemli olan kullanicilar IP degistiremesin. ve benim belirledigim (makinelerine kurdugum skype gibi programlar la -kendi yazdigim java uygulamalarini) progrankari kullansinlar. easypeasy kurdum suanda hiz olarak iyi gibi ama onereceginiz farkli bir sey varsa tabiki onuda hemen entegrasyona dahil edeyim.
Mudurum Satis departmani sadece web tabanli ERP'yi kullandigi icin onu gecirelim dedi. bende bu konuda kollarimi sivadim.
-
tekrar diyorum openldap kurup tüm kullanıcıları o domaine eklersen yönetebilirsin.FreeNAS ve Openfiler'ıda kullandım kesinlikle openfiler öneriyorum.Çok küçük gömülü linuxlar var onlardan bulabilir yada kendin küçük bir linux dagıtımıda hazırlayabilirsin.Olmadı ubuntunun tüm grafik özelliklerini kapatarak kur.
-
netbooklarda xubuntu kullanabilirsin, kasmaz ben kullanıyorum çok memnunum
-
512 mb ram li lerde ubuntu rahatca kullanılıyo
işlemciyi bilemem
arastırmalarımda xubuntu yerine lubuntu diyolar ama
-
lubuntu denemedim ama xubuntu bence gayet rahat, benim lg x120 netbook var, mühendis arkadaşlar bilir; fluent koşuyordum xubuntu üzerinde 256bin node'luk meshi enerji denklemleri açık transientte bayaa bi koştuk her time stepte görüntü alıyordum bi sorun çıkartmadı