folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Linux Hakkinda Nekadar Bilgilisiniz?

Linux Hakkinda Nekadar Bilgilisiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    imzamda amacım yeralmaktadır :D
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

aktas_967 bunu yazdı:
    -----------------------------
    müritler linux diyorsunuz sizin düşünceniz ona sayğı duyarım ama Bi asp çalıştıramadıktan sonra ben niye geçiyim asp diliyle çalışıyorum hadi linux'a geçtiğimde çalışabilecekmiyim windows gibi ıss kurabiliyormuyuz? bunları linux bana sağlasın ben ölene kadar linux kullanırım

bilinenin aksine linux altında asp çalıştırabilirsin apachenin asp modülü mevcut ama sorun şudur yıllarca hepiniz gittiniz Vbscript ile asp yazmayı ögrendiniz.Vbscript microsoftun lisanslı ürünü oldugu için Linux altında Vbscript ile yazılmış asp dosyaları çalışsada çok iyi degiller perl içersinde yazılan asp scriptlerin daha iyi oldugunu duydum aynı zamanda sanırsam Javascriptlede asp entegrasyonu gayet başarılıydı.Yakın zamana kadar Sun'ın lisanslı bir ürünü Linux altında Asp çalıştırma konusunda baya başarılı ve iddalıydı.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

Hiç bilmem evresini atlatıp,biraz basamağındayım ama yalama yutmaya doğru yol alasım var :Q

İnanıyorum en azından :P

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek
    kısaca şöyle açıklayım arkadaşlar böyle herkesi tek tek ikna etmek zor iş kısaca dünyadaki bütün gerçek büyük şirketler (microsoft hariç) sunucularında linux yada unix tabanlı sistemler kullanmayı tercih ederler. hemen hemen hayatımızın her alanında aslında linux var farkında olmasakta örneğin bazı bankamatikler, play station, casio kol saatleri vs. vs. daha bunun gibi bir sürü örnek var. eğer bilişim alanında kariyer yapmak ve gerçekten büyük bir firmada çalışmak istiyorsanız mutlaka linux bilmenizi öneririm...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sivil_padisah bunu yazdı:

linux cemiyetinden sadece pardus kullandım, çok da güzel ama daha hızlı olması lazım, linuxun en büyük artısı açık kaynaklı olması herhalde, pardus  pro, oyun vs istedğini arşivinden direk yükleyebilkmen güzel birşey :)

baba hızlı dediğin ; benim 3 senelik bilgisayar var.xpde sağ tıklıyorum yarım saatte açıyor.fakat linuxla ısınınca kastırıyor onun dışında tkır tıkır

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Mihni
    By_Mihni's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Linux hayatınızda kullanabileceğiniz en iyi işletim sistemi her gecen gün artan kullanıcı sayısı buna örnek.

Peyami Rullaz Penguen Rullaz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek
    sıfıra yakın bir bilgim var linux hakkında.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:

aktas_967 bunu yazdı:
    müritler linux diyorsunuz sizin düşünceniz ona sayğı duyarım ama Bi asp çalıştıramadıktan sonra ben niye geçiyim asp diliyle çalışıyorum hadi linux'a geçtiğimde çalışabilecekmiyim windows gibi ıss kurabiliyormuyuz? bunları linux bana sağlasın ben ölene kadar linux kullanırım

bilinenin aksine linux altında asp çalıştırabilirsin apachenin asp modülü mevcut ama sorun şudur yıllarca hepiniz gittiniz Vbscript ile asp yazmayı ögrendiniz.Vbscript microsoftun lisanslı ürünü oldugu için Linux altında Vbscript ile yazılmış asp dosyaları çalışsada çok iyi degiller perl içersinde yazılan asp scriptlerin daha iyi oldugunu duydum aynı zamanda sanırsam Javascriptlede asp entegrasyonu gayet başarılıydı.Yakın zamana kadar Sun'ın lisanslı bir ürünü Linux altında Asp çalıştırma konusunda baya başarılı ve iddalıydı.

bu sandmana bayılıyorum :D idolüm.

---

Ayrıca benim tezime göre insanlar gün geçtikçe linuxa geçmeye başlayacak.Çünkü windows berbatlaşıyor  bitti fakat linux her geçen gün daha güçleniyor.

Maalesef sizlerin asp kullanması yada linuxun zor gelme nedeni windowsun faşistliğidir.Basit olduğu için (ileri, ileri, kur)  ve fazlasıyla oyun desteklediği için internet cafeler dahil olmaküzre bir çok yerde windows var.Yani kabuğu kıramıyorsunuz.Kabuğu illa kırıcam derseniz oturup uğraşmanız lazım.

Tabi bu durumda fazlasıyla kasmalısınız.Alışkanlığı değiştirmek kolay değil ama linux bilindiği gibi zor değil.İnternette yeni başlayanlar için alt+f2 sonra konsole, ordan bilmem ne vs. yaptıyorlar .En basiti ben pisi nin pardus tan açıldığını çok sonraları öğrendim.

Basit yolları var.Açıkçası eğer işletim sistemini mıncıklamaktan zevk alıyorsanız ve kendi işimi kendim yaparım , mantığı çözersem programı yaparım , oyunda oynamam diyorsanız kesinlkle linuxa geçin.

Ben 1 seneden fazla linuxtayım.Windowsa elimi sürmüyorum ve linux konusunda bilgim de fazla değil.Fakat kullanabiliyorum.Dahası çok zevkli geliyor :) .Aspnin yerine php çalışıyorum.Python adında güzel bir dil mevcut.

Dahası yaşasın özgürlük diyorum opın sörç diyorum :)

Windows-linux kavgasınada karşıyım.Bence ikisi aynı şeyleri yapabilen farklı araçlar.Minibüslede mal taşıyabilirsin, kamyonlada fakat senin zevkine, taşıyacağın mala göre (yapacağın işlere)  birini alırsın ve onu kullanırsın.minibüsle kamyonuda kıyaslamak çok saçma.O yada bu daha iyi değildir.Size göre iyisi vardır o kdar

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

@zumsuk

bence bi konuda yanlışsın Windows 7 çıktıktan sonra Microsoft kullanıcı sayısını garanti arttırıcaktır çünkü gerek görsellik gerek kullanım kolaylığı gerekse stabil oluşu Microsoft'un çıtasının dahada arttıracağına kanıttır.Linux'e geçilmesinin sebebinide sadece Microsoft'un kötü işletim sistemi çıkarmasına bağlayamayız bunda ekonomik etkenin çok büyük rolü var ayrıca önemli bilgilerin (devlet kurumlarının) kaptırılmaması içinde Linux e geçilmesi bu sayıyı hızlı arttırıyor.Linux'ü iyi bilen birisi olarak söyleyeceklerim Linux güvenlik anlamında olsun hız anlamında olsun Windows'u geride bırakmaktadır.Ama kullanılabilirlik ve sorunlara çözüm bulma anlamında geride kalmaktadır.Windows tamamen kolaylığın ve görselliğin profosyonel kanıtıdır.Fakat Linux'de görsellik anlamında çok iyi sonuçlar almak istiyorsan o bildiğimiz gnome-look gibi siteler dışında kendi kodladığımız temaların kullanmamız lazımki o internette gördüğümüz manyak masaüstleri olan Linuxlere kavuşabilelim.Aksi taktirde görsellik olarak pek bişey yapılamıyor yani ne yapsak amatör kalıyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

bilen adam linux kullanabilir. bunun üstüne kimse laf söylemez. bilen adamda linuxsa asla laf atmaz. sonuçta bu bir paradokstur.

kim linux hakkında kötü birşey söylüyorsa o linuxu bilmiyordur.

open sources forever :)

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
Toplam Hit: 6877 Toplam Mesaj: 36