Linux İçinden İki Adsl Hattı Tek Hatta Dönüştürme [Yardım]
-
catlax bunu yazdı:
-----------------------------Merhaba arkadaşlar,
İki adsl hattımı, tek parça halinde kullanmak istiyorum. Yani diyelim 2 tane ayrı 8 Mbit hattımı birleştirerek 8+8=16 Mbit elde etmek istiyorum. Fakat bunu windows içerisinden yapamıyacağım aşikâr.
Bunun içinde, router alacak maddi imkanımda olmadığı için Linux içerisinden halletmek istiyorum.
Linux'a hakim olamadığım için, hangi yolu izlemem gerektiğini bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. En azından nasıl bir yol izlemeliyim?
Aklımdaki düşünce, ayrı bir bilgisayar topluyacağım ve bu bilgisayara 3 adet eternet kartı takacağım. 2 eternet kartına iki ayrı modem den gelen RJ45 kablo girecek ve diğer eternet den ise hup'a bir RJ45 gidecek.
Yani 2 ayrı modem den gelen veriyi, tek parça halinde hup'a göndermem gerekiyor. Olay bundan ibarettir. :|
-----------------------------Bahsettiğin işlemin adı yük dengelemedir. (load balance)
2 Adet adls hattını 8+8=16 olarak değil de, 50 makinenin 25'ini a hattından diğer 25'ini de b hattından nete çıkarmanı sağlar.Bu işi yapmak için firewall kullanmalısın.
linux tarafında endian ve pfsense, Windows tarafında ise kerio ürünlerini incelemeni tavsiye ederim.
Takıldığın bir yer olursa konu altında cevaplayabilirim. -
arkadaşlar teşekkür ederim. Hafta sonu bir makina topluyorum ve bu işlemleri o makina üzerinde gerçekleştireceğim. Şimdi araştırmaya devam ediyorum.
-
-
gencbeyin bunu yazdı:
-----------------------------aynı işlem için aşağıdaki malzemeyi kullanıyoruz.
http://www.draytek.co.uk/products/vigor2820.html
-----------------------------
hocam onları biliyorum, nasıl çalıştığınıda. Ama ilk mesajımda router almayı şuan için hiç düşünmüyorum diye yazdım. Yoksa evet haklısın bu ve buna benzer cihazlarla tak çalıştır hesabı yapılabiliyor. -
rene bi mesajında routersız olmaz demişti bu olay için yanlış hatırlamıyorsam
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------rene bi mesajında routersız olmaz demişti bu olay için yanlış hatırlamıyorsam
-----------------------------Aynı işlemi win üzerinde kerio ile yapıyorum.
-
catlax bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar teşekkür ederim. Hafta sonu bir makina topluyorum ve bu işlemleri o makina üzerinde gerçekleştireceğim. Şimdi araştırmaya devam ediyorum.
-----------------------------Bu işlem için ayrıca makine toplamana gerek yok.
Atıl durumdaki bir makine üzerine Linux kurarak ihtiyacını karşılayabilirsin. -
efsane_212 bunu yazdı:
-----------------------------catlax bunu yazdı:
-----------------------------arkadaşlar teşekkür ederim. Hafta sonu bir makina topluyorum ve bu işlemleri o makina üzerinde gerçekleştireceğim. Şimdi araştırmaya devam ediyorum.
-----------------------------Bu işlem için ayrıca makine toplamana gerek yok.
Atıl durumdaki bir makine üzerine Linux kurarak ihtiyacını karşılayabilirsin.
sıfır değil tabii :) p4 işlemci var, anakartım arızalı o yüzden 478 pin anakart alacağım 80 gb hdd ile kuracağım. Maddiyat olsa hiç uğraşmadan router alacam yoksa :) -
efsane_212 bunu yazdı:
-----------------------------Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------rene bi mesajında routersız olmaz demişti bu olay için yanlış hatırlamıyorsam
-----------------------------Aynı işlemi win üzerinde kerio ile yapıyorum.
tamam işte ayrı zamazingo değil mi o
-
elinde eski makina varsa yada bu iş için bütcen mikrotik (mikrotik routerboard) le yapabilirsin hattın 2 sini birleştirme olmuyor mikrotikle sadece yük dağılımı yapılıyor işini görürse mikrotikle yapmak kolay