Linux Kurulumuna Yardım Edecek Babayiğit :D
-
Arkadaşlar aldığım bi pc dergisi suse linux 10.2 Alpha 1 verdi.Ben bunu kurmak istiyorum,yanlız daha önce linux ne kurdum ne kullandım :P opensuse 5cd ve iso dosyaları halinde.Ben isolardan çıkardım cdleri,ama autorun'ı sadece ikonu otomatik kullanıyo,nasıl yükleniyo bu bilen varmı?
-
abicim su cumleni biraz daha genisletsen cok iyi olur:
Ben isolardan çıkardım cdleri,ama autorun"ı sadece ikonu otomatik kullanıyo -
Yani millet "kalıbı diske yazdır" kullanmaya çalışır ya,ben kalıbı önce klasöre çıkartıyorum daha sonra cdye yazdırıyorum.İşte o çıkardığım dosyalar(yani linux cdleri) direkmi cdye yazılcak?Yazılırsa yüklenirmi?Çünkü autorun(hani cdde olur ya bazı şeyleri otomatik başlatır) dosyası sadece linux ikonunu gösteriyo.Yani cdler boşa gitmesin şimdi :D yani benim merakım autorun(kurulum bilgileri) .exe uzantılı dosya çalıştırıp kuruluma geçirmezmi?Bunda sadece
[autorun]
icon = susego.ico
yazıyo.Yani kuruluma nasıl geçiyoki? -
kardes *.exe windowsun çalıştırılabilir program uzantılarından biridir. Executable dosyalarini mesela unix de direkt çalıştıramazsın. Bu CDleri aldigina gore nasıl hazır degil? Bir de ISO dosyalarının içinde autorun tipi uygulamalar zaten bulunur. WinISO programı ile tanıtırsın ve direkt cd ye basarsın. Auto çalışma prensipini WinISO halleder, sen özel bişey yapmazsın..
-
Walla işte diyorum ya kardeş :) acemiyim hiç linux kullanmadım :) direk kalıp yazdırmıyorum ben ama orda sorun olmaz.Ama autorun sadece ikonu açıyo.başka hiç bişey açılmıyo,mesela windowsta dosta cdden yükleme yapıyorum ama bundada olurmu öyle?
-
bak işte linux farklı bir sistem. exe filan görmicen artık suse de..
Suse sağlayıcısı şirket otomatik çalışması için ISO dosyasının içine zaten gömmüştür CDnin bootable olması için.. Senin şimdi winiso ya ihtiyacın olucak.. Ordan ISO dosyanı gösterdikten sonra CDye basıcaksın.. Programda zaten görürsün kocaman bootable cd ya da dvd die.. -
oncelikle belirtmeliyim ki .iso dosyalarini klasore cikartamazsin, cikartip cd'ye yezarsan calismaz...
Kaliba Yazdir dedikten sonra o iso dosyalarini secip cd'ye yaz, yani iso dosyalari rar kullaniyorsan onun simgesi ile gorunur bu seni aldatmasin iso dosyalari cd'ye yazilacak yani, iso uzantili dosyalar...
onun disinda hdd kac bolumden olusuyor ?? -
iso dosyalarını cdye winiso ile yazdırmamı öneriyorsanız bi deniyim :) hdd iki parttan oluşuyo;c:90gb d:30gb aşağı yukarı.
-
Rudeboy dosyalari indirdin mi bilmiyorum WinISO falan fark etmez eger extarct etmedigin isolar yani soyle bozmadigin iso lar elindeyse istedigin bir seyle yazdir.
Eger mumkunse Slackware, Debian gibi dagitim kur hatta debian kur zor falan diyenleri takma...bezmezsin emin ol...cunku suse, mandrake gibi dagitimlarda bir cok sey eziyete donusebilir orneyin tarball yani source code program kurulumunda devamli c library hatasi verir bu dagitimlar, cunku aptalca bir sey yapip c library isimlerini degistirirler neden bilmiyorum..ama aptalca dedim yeterli :)
Debian kur, hic bir zaman grafiklere bakma sistemler grafiklerden ibaret degildir, sahsahali desktop environment lardan uzak dur, devamli shell'de calisacagini unutma ve kesinlikle gnome kullan.. bu kadar (aslinda degil :))
kolay gelsin varsa sorularin elimden geldigince yardimci olurum ;) -
isolara sag tıkla birlikte aç yap "Nero Burning ROM" u seç (tabi makinada Nero kuruluysa).Daha Sonra boot et kur...
-
rudeboy bişi daha sölim.. belki sorunsuz kurarsın ama unutmaki windows ntfs dosya sistemini kullanır, unix sistemin ise SuSeyi bilmiyorum ama journal miydi journalist miydi neydi ondan kullanır. Sorunsuz çevirir bu dosya tipine ve verilerin geri gelmicek şekilde gider.. Kurulumu yaparsın ama linux u beğenmezsin, yapamazsın ondan sonra windowsa gececeksen kurulumda cok zorlanırsın. Bu isi yapacaksan kesinlikle boot disklerin yanında olsun cunku windowsa gececeksen eger ntfse cevirirken windowsun dotu kalkacaktır ve sana durduk yere problem yaşatacaktır. Ondan abicim bootable bi windows CD olsun yanında..
Toplam Hit: 3917 Toplam Mesaj: 17