Linux Kurulumuna Yardım Edecek Babayiğit :D
-
haha unutmadan d:'yi ext3'e cevirirken gordugun c: surucusune lutfen dokunma :) diger bolumde ne yapacaksan yap ilk asamada bunu nasil yaptigini hatirlamazsin ama butun sistem ucar gider...
30 GB bolumu sec (yani 30 gb idi sanirim bos alan d: de herneyse) 29 gb yer ac dosya sistemi olarak ext3 default gelecektir zaten, diger kucuk bi cubuk kalacak sag tarafda D: surucusunun oldugu bolumde yine onu sec ve dosya sistemi olarak swap'i sec 1 gb oldukca iyi degil mi suse icin :) 500 mb'de yapabilirsin.. -
Çok sağolun :) şimdi benim bunu kurmak istememin sebebi hem merak,hem elime ücretsiz işletim sistemi geçmiş olması :D hemde polymorphic abinin exploitlerle ilgili tavsiyesi :D suseyi ben tercih etmedim,sadece elime geçti,bu dağıtım cdleri nerde bulabilirim bilmiyorum,windowsu hep korsan kullandım :D her türlü tavsiyeye açığım.Bu arada verileri kaybetmemek için önlemimi alacağım uyarı için teşekkürler :) bu arada c öğrenmek için 5-6 tane girişten uzmana doğru yükselen seviyelerde 4 pdf 2 doc buldum okuyorum :) bi yandanda vbasicte yazacağım ilk programı kafamda tasarlıyorum :) bi lamer programı olacak,içine hazır programları koyacağım gerekli izinleri alıp :D mesela denyo launch,angry ip scanner gibi programları koymayı planlıyorum,eğer vakit bulursam yapıcam,elimde kitap bütün gün bi yandan fizik bi yandan visual basic çalışıyorum :D bide bu winisoda nasıl yazdırıcam imaj dosyasını?
-
est. ne abisi yaw :)
ortak zevklerimiz var, fizik calisman guzel :)
linux34.com'dan cd alabilirsin yada cesitli linux forumlarinda cd isteginde bulunabilirsin Linux'in guzelligi bu paylasim gerisini bos ver, biz isimizi goren sistemleri kullaniriz isimizi goruyorsa yorumlar onemli degildir...
cd teminini boyle yapabilirsin gelelim SuSe kurmanda ki israrina, madem bu kadar heveslisin kur fakat uzerine program falan kurma rpm paketleriyle oynayabilirsin :)
debian'i arastir, kur yapamayacagin cok sey olacak pes etme, pes edersen bilmek istediklerinden yoksun yasarsin, yapamadigin herseyden sonra linux'a camur atma boz-kur boylece sistemler arasinda ki teknik farklari aciklayabileceksin, hic bir zaman kendini bir Windows Administrator ile bir tutmaya bence...
cok fazla heveslenme, karamsar ol, bir cok seyi ilk asamada yapamayacagini dusun bu cok normal...
C konusuna gelince calismaya baslaman guzel, C dili her platformda guzeldir ama Unix platformlarda bana daha baska geliyor, C program yazdigini hissettirir sana ;)
kolay gelsin...sorun olursa pm'den yollarsin yada msn adresini falan yolla.. -
sen savsaktaki rudeboy musun
-
Dağıtımın adına bakarak kararsız olduğunu söyleyebilirim. Eminim bir sürü sorunla karşılaşacaksın. Alpha -> Beta -> Rc -> Tam sürüm şeklinde gider. Ki dağıtım daha Alpha1 aşamasında ve çok yol alması gerekiyor. Kurmadan önce iyi düşün..
-
Hayır savsaktaki rudeboy deilim ben,onlar sadece nickimi çalan taklitçi ip.eler.Daıtımın adına bakmadanda kararsız olduğumu anlayabilirsin çünkü daha önce hiç linux kullanmadım :D abi dememin sebebi yaş farkı :)debianın üstüne program kurmayacağım zaten,sadece bikaç sürücüyü yükleyeceğim o kadar,dergide açıklamasında üzerinde gerekli olan,günlük kullandığımız programların bi kısmı hazır kurulu olduğum yazıyodu.Gerisinide fazla kafama takmıyorum yavaş yavaş öğrenicem,sağlam olsun diye :D bide şimdi ağustosta not yükseltme sınavlarım var :D onlara çalışıyorum 3 dersten giricem fizik,kimya,matematik.Pmden msn adresimi yolladım.Yerli linux dağıtımlarına baktım maşallah microsofttan aşağı kalmıyolar,10-30 milyondan başlayıp 300-350 milyona çıkan fiyatları var :D çankayadan korsanını alıp kullansam bişi olmazz heralde :D
Toplam Hit: 3916 Toplam Mesaj: 17