Linux Neden Kitlelere Ulaşamaz (Pcde)
-
windows iyidir, linux ziker, mac os öttürür konusuna çevirmeden , açıklayalım.
Windows : 'un en saygı duyduğum yönü kitlelere ulaşmasıdır.Bir işletim sistemi kitlelere ulaşabilmesi için çok iyi olması , çok X olması yeterli değildir.Şirketin , yüzlerce anlaşma yapması gerekmektedir.Windows bunu oldukça iyi yapıyor.
Windows sistemimi kurdum, anlaşmaları yaptım.Diyor.Bütün desteği anlaştığı şirketlere bırakıyor.E onlar içinde feci para olayı mevcut.
Apple : İşte son kullanıcı için apple kısmında dur demek lazım.Apple da zamanında microsoft ve adobe gibi büyük şirketlerle anlaştı ve ürünleir mac os x e yöneltti.FAkat apple'ın farkı bütün herşeyi ben veririm, ben paylaşırım demesidir.Bu donanım+yazılım ilişkisinde ve yazılım ekosisteminde (hepsi birbiriyle bağlantılıdır) mükemmel olarak işler.
Apple storelarda ürünlerinizi tamir ettirebilir, günlük maillerinize bakabilir, derslere katılabilir işlerinizi yapabilirsiniz.Son kullanıcıya mükemmel destek sunar.Telsizi zor kullanan anneannem bile apple ile rahat edecektir.
Linux dünyası : iyidir kötüdür tartışmak istemiyorum.Fakat herkesin kabul edeceği birşey vardır ki , unix network konusunda alayını ziker atar.Eee linuxta güzel eyv.Peki bize faydası ?
Google, youtube, facebook, hastahane, banka vs.. gibi sistemleri unix/linux alt yapısında olabilir.Fakat insanlara katkısı nedir ? Son kullanıcıya ? Yok sıfır.GPL, GNU bahsetmiyorum.Açık kaynak özgür yazılım bir felsefedir.Linuxta mevcut fakat linuxun insanlar üzerine etkisinde direkt rol yok.
---
Ne demek istiyorum ?
demek istediğim şu ki , ubuntu 11.10 resmen facia ile sonuçlandı.Birazdan videoda ne demek istediğimi anlayacaksınız.Windows ve apple kültürlerini yerleştirdi.Zaten bir kültür, yaşam tarzı diyorsan apple şirketi bunu özendirerek , reklamlarla mükemmel derecede insanlara verdi.İnsanlar otoriteyi, bşakalarına hava atmayı sever.
tahribat'ta takıldığınız için çoğunuz bilişim dünyası içindesinizdir.Linux ile deneyimi olanlar mevcuttur.Bir çoğu tkerar windowsa geri dönüp, linuxa elini sürmemek üzre yemin etmiştir.PEki neden ?
- çünkü size konsolu dayattılar
- çünkü windows gibi değildi
- çünkü oyun yoktu
- çünkü photoshop yoktu
- çünkü exe li işler yoktu.
- ÇÜNKÜ WİNDOWS KÜLTÜRÜ yoktur.Windows kültüründen çok son kullanıcıya hitap etmiyor.Sinir oluyorum buna.Şimdi video ile baş başa bırakıyorum.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gkQBLiKkucY
Tabi ki linux dünyasının eli boş kalmadı.
Gelecek nedir ? mobil cihazlardır.O zaman oraya girelim dedi google.Yıllardan beri en büyük dostu olan penguen ile.
Android şimdi cep telefonlarında, tabletlerde, pclerde....Gelecek linuxta.Kişisel bilgisayar olarak olmasada yıllar önce linux kazanacak dediğiiz yarışı cep telefonu ile kazandılar.
Darısı bilgisayar mühendisi yada bilişim çılgını olmayanlarında kullanacağı basitlikte linux dağıtımlarına...
-
açık konuş hocam ne kadar alıosun ?
konu başlığını görüp ahanda "zumsuk" diyebiliyorum.
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------açık kaynak veya özgür yazılım hayranı, savunucusu deilim.Fakat linux'u seviyorum.Felsefesini, kullanıcı dayanışmasını.
Eğer şeytanın tek suçu düzene karşı çıkmaksa , en büyük idolümdür
derim sürekli.Windows , kapitalizm vs.. gibi konulara karşı çıktığı için seviyorum.İnsanları gruplandırmaya karşı çıkıp, birşeyleri başarmaya yol aldığı için.Fakat bunalttı bugün ubuntu 11.10
Delirdim yemin ediyourm.Hem büyük oynuyorsun, hemde bu kadar kullanışsız , performanssız iş yapıyorsun.Millete ubuntu diyordum şimdi ne olacak ? mint diyicez, pardus diyicez.FAkat ubuntuda, onlarda olmayan birşey var.
-
konsol olmasa windowstan farkı kalmazdı, tabi dayatcaklar
-
zumsuk bunu yazdı:
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------açık kaynak veya özgür yazılım hayranı, savunucusu deilim.Fakat linux'u seviyorum.Felsefesini, kullanıcı dayanışmasını.
Eğer şeytanın tek suçu düzene karşı çıkmaksa , en büyük idolümdür
derim sürekli.Windows , kapitalizm vs.. gibi konulara karşı çıktığı için seviyorum.İnsanları gruplandırmaya karşı çıkıp, birşeyleri başarmaya yol aldığı için.Fakat bunalttı bugün ubuntu 11.10
Delirdim yemin ediyourm.Hem büyük oynuyorsun, hemde bu kadar kullanışsız , performanssız iş yapıyorsun.Millete ubuntu diyordum şimdi ne olacak ? mint diyicez, pardus diyicez.FAkat ubuntuda, onlarda olmayan birşey var.
ne var ? -
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------açık konuş hocam ne kadar alıosun ?
Tam ben yazıyodum :D -
Daniel-Koo bunu yazdı:
ne var ?abicim bilmiyorum işte.
bmw, mercedes, audi arabam olamasına rağmen (kullandım fakat bir kaç kez) , audi'yi bmw ve mercedesten çok sevmem gibi birşey.
audinin tasarımı iyi, şirket bakışı reklamlarda iyi veriliyor gibi mesela.
ubuntu da sağlam geliyordu.Son sürümlerde yamuldu.Düzeldi düzelecek derken iyileşir gibi oldu ve 11.10 da resmen battı.
-
Windows 7 ultimate 64 bit Sp1 her türlü akar bunu kabul et artık ve vazgeç bu sevdandan koyu bir windows cu sende bu kardeşin gibi gel ne olursa olsun sende gel, ;)
-
Microsoft neden cok kullanilir. Cunku microsoft bir sirkettir ve dogal olarak baska sirketler ile kolaylikla anlasma yapabilir.
Linux ise tamamen gonullu kisilerden olusur.
Herhangi bir hata da windows parasini odedigi muhendsilerine tek bir emir ile en az 1000 tane muhendisi tek bir ise kosturabilir.
Linuxta ise beklemeniz gerekir, taaaaki programcinin teki bol vakit buldugunda ve kafasina estiginde o sorunu giderek kod yazacak...
Windows kullanimi kolaydir. Allahin okuzunun bile onune koysan bir ay sonra fare ile SONRAKI tusuna basmayi ogrenir.
Linux ta ise herseyinizi lanet olasi konsol da yapmak zorundasiniz. Konsolda yapmak bir yana yuzlerce binlerce komut ezberlemelisiniz.
windows surucu driver ini otomatik tanirken linux ta ise kernel ile bogusmak durumundasiniz(Ornek ben, bir haftadir Allahin belasi bir RAID kartini kernel e yukleyemiyorum/kuramiyorum).
windows ile hem eglence hemde is yapabilirsiniz.
Linux ile sadece is yapabilirsiniz(tabiiki binlerce komutu ogrenipm konsolda calistirmayi becerebilirseniz).
Windows size kolaylik sunar. Hicbirsey bilmenize gerek yoktur.
Linux ta ise ufak bir sey icin bile en az 50 sayfa manual okumanniz MAN sayfalarini ziyaret etmeniz, en az 4 tane linux formuna uye olup konu acmaniz gerekmektedir.
NOT: Eger mesajimdan alinti yapip "Linux win e parende attirir, win linux un eline verir" tipi gereksiz ve sacma yorumlar yapmayiniz.
-
yok abi :) windows devri kişisel kullanımda benim için kapandı.İlla bir devir açılcaksa mac os devri olur.Fakat yine linux olur.
-
Neden her şeyi konsolda yapıyorsun abi? Psikopat mısın?