folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Linux (Ubuntu)'Cu Arkadaşlar Siz Hangi Programları Kullanıyorsunuz??

Linux (Ubuntu)'Cu Arkadaşlar Siz Hangi Programları Kullanıyorsunuz??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

Sevgili Mürid&Mürideler windows iyi guzel ama ubuntuyu ogrenmek herkeste oldugu bende de bir arzu halinde (konusma yapıyormus gibi biraz resmi oldu :) )

yanlız windows taki alışkanlıkları birakmak için biraz çapa sarf etmem gerekicek ve bu yuzden bana kolaylık saglıcagını dusundum ve bu konuyu açtım

içerik windowsta gunluk kullandıgım programlara karşılık gelen ubuntuda kullanabilecegim programlar :)))

Alcohol %120 -->  cd&dvd yazmak için kullanıyroum (nerodan nefret ediyorum cok hantal :( ) ayrıca iso dosyalarını okumak için gayet kullanışlı

Ccleaner        --> Aslında bunu neden kullandıgımı bende bilmiyorum  arada temizle diyorum he bir başlangıçta çalışan programları direk olark başlangıçtan siliyorum bu guzel oluyor

Format Factory --> bunu es geçemem en cok kullandıgım hemen hemen. indirdigim videoları direk mp3 yapıyorum turkçe ve gayer hoş arada video turlerini degişiyorum

winamp --> mp3 dinlemenin dısında kullanıgım tek seyi alt+3 ozellerini genellikle siliyorum tel cok kotu duruyor (degişik seyler yazıyor album isimlerine vs)

Vlc player - Gom Player --> yerine gore sadece film video izlemek için neden ikiside derseniz alternatif olsun bazen iki ayrı video bakıyorum digerini kaptmadan oyle biseyler işte ama sadece izleme amaçlı :))

Exa radyo --> isimden anlasılaagı uzere radyo dinliyorum :)))

Adobe acrobat pro --> pro olması onemli pdf yapmam gereken dosyalar oluyor bazen :)

ps dw fl --> aslında fl pek kullanmıyorum oyle duruyor ps dw wine diye birsey vardı galiba onun uzerinde calıstırablirm diye duyorum

tarayıcılar malum mozilla geliyor ok orası yanlız ben birden fazla tarayıcı kullanıyorum Chrome fln aslında sadece 2si chrome ubuntu ile arası nasıl

İnternet download manager --> hiç es gecmiyim en onemlilerinde biri

office --> genelde excell hiç kullanıyor aslında sadece word sanırım

wamp server php için ogrenmeye calısıyorumda :) sanırım onada gerek bunları bi ogreneyim kurulumdan sonraki ayarlamalar firewall , flash i vs eksikleri de ayarlamalarını yapmak için bir araştırma yaparım diyorum

işte boyle arkadaşlar yardımcı olabilecek ve birbirine alternatirf olabilecek olan hangi programları kullanıyorusunuz he unutmadan turkçe destegi var ama ben yinede soyliyim ingilizce bir garezim yok ama turkçe olsun :)))

benim dusuncem ubuntu kurdugum zaman ilk zamanlar için alışana kadar sanırım virtualbox ubuntu için iyidir yine sizin oneriniz olanı kullanıcam sanal makine uzeirine suan kullandıgım imajı cakıcam ama dedigim gibi durum boyleyken bole umarım acıklayıcı olmustur

birde wine ile ilgili birsey sormak istiyorum ark duyuyorum bazen kullanıgın zaman windowstan farkı kalmıyormus calışmatıgını bilende yok arlarında benm suanda aklıma gelen mantık dogrumu onu sorayım . wineyi çalıştırıp istegimiz programı kullanıyoruz kapattıgımızda kullanamıyoruz bu sekilde bir seymi yoksa kurtugumuz zaman kapatıp açma gibi bir durum yokmu yani direk istegini aç calısır windows gibi olsun bitsin 2.soledigim ise hiç kurmam :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Alcohol %120 -> k3b

Ccleaner -> valla bunun tam karşılığı yok ama ubuntu tweak diye optimize edici bir araç var. Onun paket, kernel artıklarını temizleyici özelliği var.

Format Factory -> bunun için firefox eklentileri yeterli.

winamp -> audacious

Vlc player - Gom Player -> vlc

Exa radyo -> bunun gibi pratik birşey bulamadım. Exaradyo ile iletişime geçmiştim. Sanırım linux için projeleri yok.

Adobe acrobat pro -> open officede pdf olarak kaydedebiliyorsun diye biliyorum.

İnternet download manager -> fatrat, tucan manager, jdownloader, firefox eklentisi downthemall

office -> open office, yeni adı libre office

tarayıcılar -> safari hariç hepsi, olması lazım. firefox, opera, chromium. ieyi tarayıcıdan saymıyom ben.

wamp -> lamp

ben direkt kurmuştum. virtual box felan kurmamıştım. Sürekli hata felan. Çılırıyordu insan. Ama ancak öyle öğreniliyor. İnternet bağlantın varsa direkt kurmak en mantıklısı. Herşeyin çözümü nette var. Eğer bu ethernet mi ne onu tanıyorsa direkt olarak kurun. Virtual box ile uğraşmayın derim. Karı mısınız olum.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

eyv hocam bakalım daha nasıl oneriler gelicek

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek

hocam bende bıraz cızıktırım bunlara bakarsın

video izlemek için umplayer

mp3 dinlemek için  DeaDBeeF (uzun ugraslar sonunca arkadas tam benim istedim özellikler dedim oynatıcı)

ııım

kameradan fotograf video cekmek içinde cheeze

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

yavaş yavaş birseyler toplucam galiba :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

yazmak için ubuntunun kendi aracı var

programları silmek içina traksiyona gerenk yok :) windowsun yapamadığı şekilde temizler

winamp yerine yine ubuntu aracı var

vlc kraldır, linuxta dvm

libre office (yidir)

--

bir sürü bulursun da tek sorun idm.. idm yok maalesef, firefoxun eklentisi var ama idm yerini tutmaz

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

ben download manager olarak JDownloader kullanıyorum mutluyum

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

beklenen adam zumsuk hocam soliyim senin linuxta iyi oldugunu bililyorum bu konularda basını agrıtırım biraz :)))

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://linux.softpedia.com/

Bir de buraya bak.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolat
    Bolat's avatar
    Erkek

Sen bilgileri topla sonra ben sana danışırım.

İnancı doğrultusunda yaşamayan : Zamanla yaşadıklarının doğru olduğuna İnanır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

bakalım soyle guzel bi havuz olsunda burda :)

Toplam Hit: 4073 Toplam Mesaj: 29