Lisanslı-Crackli Mongovue Arıyorum
-
Mümkünse temiz olsun =)
-
wasd bunu yazdı
Mümkünse temiz olsun =)
mongovue mongodb ıle alakalı mı ?
mongodb de php de büyük işlerde mysql yerıne cok daha hızlı ve sorunsuz calısan bir veritabanı mıydı ?
-
MongoDB veritabanı için bi uygulama evet. Konsolla uğraştırmıyor, birde alt kısımda "konsoldan da şu şekilde bu işlemi yapabilirsin" şeklinde gösteriyor.
MongoDb MySql'e göre daha hızlı ve sorunsuz deniliyor ama sorguları yapısı falan çok farklı. Farklı dillerde kullanılabiliyor, ben node.js ile birlikte kullanarak öğrenmeye çalışıyorum.
-
robomongo kullan hocam benim daha çok hoşuma gidiyor.
-
bunun crack banada lazım up
-
Program bulunsun bende mysql den geçerim belkim mondodb ye :D
-
detCode bunu yazdı
robomongo kullan hocam benim daha çok hoşuma gidiyor.
Güzel öneri teşekkürler :)
-
bu kaynaklar da benden olsun mongo için
https://app.box.com/s/fm13sxmdrv78zyqg5a62
çok da iyi değil ama.. ben cassandra yı beğendim.. bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim, bunlar nosql çözümleridir arkadaşlar. mysql ya da her hangi bir dbms ile karşılaştırma yanlıştır, mysql yerine mongo kullanayım demek yanlış olur, çünkü bunlarda ilişkisel tablolar falan yok, metin tabanlı tutulduğu için acayip hızlıdır ama join tarzı şeyler yapılamıyor. tabii her nosql zımbırtısının farklı özellikleri var, kimi dictionary tarzında tutuyor, kiminde belirli bir scheme yoktur (ki bu çok büyük avantajdır).. merak edenler nosql dünyasına adım atabilirler..
-
unbalanced bunu yazdı
bu kaynaklar da benden olsun mongo için
https://app.box.com/s/fm13sxmdrv78zyqg5a62
çok da iyi değil ama.. ben cassandra yı beğendim.. bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim, bunlar nosql çözümleridir arkadaşlar. mysql ya da her hangi bir dbms ile karşılaştırma yanlıştır, mysql yerine mongo kullanayım demek yanlış olur, çünkü bunlarda ilişkisel tablolar falan yok, metin tabanlı tutulduğu için acayip hızlıdır ama join tarzı şeyler yapılamıyor. tabii her nosql zımbırtısının farklı özellikleri var, kimi dictionary tarzında tutuyor, kiminde belirli bir scheme yoktur (ki bu çok büyük avantajdır).. merak edenler nosql dünyasına adım atabilirler..
node için de "şu iyidir" denilebilecek bir kaynak var mı? =)
Building Node Applications with MongoDB and Backbone'un yarısından çoğunu okudum "hadi şimdi şunu yapalım, şu kodu yazarsak olur" diyor ilk bölümlerde, devamında da "şu yazdığımız kodu şu şekilde değiştirirsek şöyle" olur diyor ama ne mantıkla çalışıyor, node'un hangi fonksiyonu ne işe yarıyor falan yok yani. jade'e ve node'a bir giriş yaptım, mongodb ve backbone hakkında teorik bilgi aldım sadece, kitabın adı "building an useless social media app with node,mongodb and backbone" olabilirmiş. Hani "node app.js" komutuyla uygulamayı çalıştırabiliriz demeye bile üşenmiş adam. (ki zaten kitaptaki sürüm farklılıklarından dolayımıdır, yazım hatalarından dolayımıdır bilmem, uygulamayı çalıştırmayı beceremedim)
Node.js in Action'a başladım, bu biraz daha açıklayıcı gibi ama hadi bakalım.
Ayrıca mongo için şöyle birşey desem yanlış olmaz sanırım: tabloları falan olan normal ilişkisel bir veritabanı olmadığı için standart sorguları yok, sorguları kendimiz yazıp kullanıyoruz.
Ve mongo öğrenmek için:
http://kickass.to/10gen-m101js-mongodb-for-node-js-developers-2013-eng-t8165205.html
-
her nosql cozumu bir birine alternatif olamaz bunuda belirtmek isterim. neo4j farkli redis farkli mongo farkli amaclarla kullanilir. daha çok verinizin yapisina gore tercih yapmaniz onemli. Bir çok buyuk projede iliskisel veritabanlariyla bir veya birden fazla nosql cozumu beraber kullanilir.
unbalanced cassandra demiş ki bencede coachdb ravendb mongodb arasinda en iyisi o ama sysadmin acisindan bakarsan en zoru ve sikintilisida odur. bu yuzde tercihleri ihtiyac/kaynak dogrultusunda yapalim.
mongovue bende lisansli olacak. hala gecerliyse verim
-
hemen bir soru sorayım,
150k satırdan sonra tek değişken için size 10 olan aramanın sorgu süresi yaklaşık 1s ye kadar çıkıyor. 150k+ satırda işlem yapanlar varmı bu süre normalmi yoksa bende bi yanlışlık var ?