folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Lisanslı-Crackli Mongovue Arıyorum

Lisanslı-Crackli Mongovue Arıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

up

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Hocalar birisi bahsetmiş text tabanlı tuttuğu için çok hızlı diye. Mysql'de CSV olarak tuttursak yine aynı hızı elde edemez miyiz?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    detCode bunu yazdı

hemen bir soru sorayım,

150k satırdan sonra tek değişken için size 10 olan aramanın sorgu süresi yaklaşık 1s ye kadar çıkıyor. 150k+ satırda işlem yapanlar varmı bu süre normalmi yoksa bende bi yanlışlık var ?

text search mi yapıyorsun?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    tustanbakanadam bunu yazdı

Hocalar birisi bahsetmiş text tabanlı tuttuğu için çok hızlı diye. Mysql'de CSV olarak tuttursak yine aynı hızı elde edemez miyiz?

hacım sadece text tabanlı olduğu için değil. hatta bazı örneklerde (bu örnekler kasti olarak düzenleniyor bence) mysql mongo'dan daha hızlı olabiliyor. mongo yada daha genel olarak nosql yapılarda releation yapısı olmadığı için hızı etkileyen faktörlerden biride bu. zaten schema yapısıda farklı. temelde bu kadar değişiklik olunca hepsi birleşip performansa büyük etki ediyor.

en kolay örneği mesela bir sistem autocomplete özelliği eklemek için aynı tabloyu hem mongo'da hem mysql'de tuttum (yaklaşık 4m row vardı) mongo 1sn'ye de response verirken mysql'den cevap almak bir ölümdü.

yukardada bahsedilmiş en iyisi hybrid yapı. 

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 1735 Toplam Mesaj: 15