Lisansta Iken Akademik Makale Yayınlamak ??
-
@Pikacu;
Cevabın için çok çok teşekkiür ediyorum hocam. Fazlasıyla yardımcı oldun.Ne kusuru geçmiş olsun bu arada.
-
Bunları
Doktora yapan,
4 kitap içi bölüm. -2 pressed, 2 in press-
4 makale. -1 in press, 2 in review, 1 accepted-
2 bildiri -2 accepted- çalışması yapmış "biri" olarak yazıyorum.
---
Şevk kırabilir:
Hocalar nasıl yaklaşıyor sorusu akademisyen olmak için sorulduysa
Hiç bir önemi olmayacaktır. Eğer akademisyenlik düşünüyorsan ALES YDS çalış. Neden bu kadar dar kafa ile yazıldı bunlar diyenleri duyar gibiyim. Olur da akademsyenlik için başvurular yapar birkaç mülakat atlatırsanız dediğimi daha iyi anlarsınız.
---
Yayınlanacak derginin index'i önemlidir. Etki faktörü düşük dergiler genelde özensiz bir hakem sürecinden geçer, vasat veya vasat altı bir çalışma yaptığını düşünüyorsan impact rate düşüklere gönder.
---
Hoca faktörü çok önemli, aynı makaleyi sen teslim ettiğinde ret alırken, o alanda yetkin bir hoca teslim ettiğinde kabul alabilir.
---
Genelde -benim teslim ettiğim dergilerde- zaten hepsi Original Paper'dır, diğer satırlarda yer alanlar special issue'dur ki o farklı bir mevzu zaten -genelde konferans paperlarını session yürütücülerinin yaptıgı basvurular ile s.i. olarak yayınlatırlar-.
---
-
pc_kiyatrist bunu yazdı
Son sınıftayken yazdığım tez birçok üniversitedeki sempozyumlar için davet almıştı. Ama ben kabul etmedim ve öyle duruyor. Sorularını cevap vermek isterim.
Tezin konusu neydi hocam?
-
Son durum nedir ?
-
makalesi yayımlanan arkadaşlar link atabilirler mi, okuyup inceleyelim?
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
makalesi yayımlanan arkadaşlar link atabilirler mi, okuyup inceleyelim?
http://content.iospress.com/articles/journal-of-intelligent-and-fuzzy-systems/ifs17169
-
Evet elbette. Ben lisans bitiminde yaptim. Elbette hocamin yardimiyla :) makale yazilinca dergi konferans vs. gondermen yeter. Makalen nitelikliyse senin ne oldugunun onemi yok. Mesele zaten makaleyi yazmak hazirlamak kontrol ettirmek vs. İyi bir proje veya makale konusu varsa hocanla konus ( cunku onlar yazmaya duzeltmeye alismislardir) veya doktora yapan biri de yardim edebilir. Hocanın kari adini bi makalede yazdirmis oluyo veya danisman olarak yazdirmis oluyo. Biri yardim etmezse oteki eder sevkin kirilmasin.