Lokal Anestezi İle Cerrahi Operasyon Geçiren Varmı Hiç ?
-
arkadaşlar kaburgalarımdaki 6 tane teli alacak doktorda .. aq çok basitmiş gibim küçük bi delik açıcam telleri çekicem sora dikicem diyor :D ama ben yusuf yusuf tabiiki .. bu lokal anestezi dedikleri nasıl oluyor ? ipnemi vuruyor, hapmı veriyor ? acı feln hissediliyormu ? ona göre karar vericemde ya çekecek yada ömür boyu kalacaklar :D
-
benim dede hastanede yatar iken yan yatakta bi imam dayı var idi lokal anestezi ile fıtık ameliyatı olmuş idi. gözün açık oluyor bilincin yerinde oluyor. ama o ameliyat bölgesini uyuşturup ameliyat oluyormuşsun doktorlarlar muhabbet ettik felan diyordu hissetmemiş tabiki arkada yapılanları hissetse anestezinin ne anlamı kalır hem bence kendi ameliyatında bilincin açık olması hoş bir duygu olurdu. ama ginede allah kimseyi o masaya yatırmasın. amin
-
ben 6 kere ciğerlerden lokal anesteziyle ameliyat geçirdim hocam.. local anestezide hem acıyı hissedersin hem hissetmezsin arası ortası bişey.. doktor göğsüne güzelce tentürtüyotu sürer sonra boş bi bölge arar sonra hadi bismillah deyip gözlerinin önünde neşterle o bölgeni keser.. tabi oraya önce uyusturucu iğne vurur :) sonra işini hallettikten sonra orada diker orayı olur biter.. :):) geçmiş olsun şimdiden..
-
Abendrot bunu yazdı:
-----------------------------
ben 6 kere ciğerlerden lokal anesteziyle ameliyat geçirdim hocam.. local anestezide hem acıyı hissedersin hem hissetmezsin arası ortası bişey.. doktor göğsüne güzelce tentürtüyotu sürer sonra boş bi bölge arar sonra hadi bismillah deyip gözlerinin önünde neşterle o bölgeni keser.. tabi oraya önce uyusturucu iğne vurur :) sonra işini hallettikten sonra orada diker orayı olur biter.. :):) geçmiş olsun şimdiden..
-----------------------------
nasıl yani mesela adam kestii zaman bağırdınmı acıyı duyunca o derecemi ? -
telleri nasıl taktırdıysan çıkarmasınıda bil ;) taktırınca korkmadın şimdimi korkuyon ;)
-
bir ara kolumu kesmişdim açılmışdı :| adam 2 iğne vurdu acık olan yerin cevresine :| gözümün önünde kolumu dikdi :|
-
sevgili arkadaşım korkmana hiç gerek yok. ayak parmağımda etin içine tırnak girmişti. banada lokal anestezimi işte herneyse onunla uyuşturup alcaz dediler. bende çok korkmuştum ama korkumun yersiz olduğunu daha sonra anladım. acı hissetme konusuna gelincede kesinlikle acı hissetmiyorsun. benim parmağı patates gibi oyarken sadece ayağıma deydiğini hissetmiştim sonra bi baktımki adam kesmiş almış ve dikmiş. umarım sana bi faydam olmuştur. allaha emanet ol
-
lokal anesteziyle akciğerden bi çok ameliyat oldum. upuzun iğne yapıyor uyuşuyor o bölge neşteri vuruyor eğer acı hissediyorsan bi iğne daha yapıyor daha sonra kesinlikle acı hissetmiyorsun ancak nasıl anlatayım içinde bişeyler yapıldığını hissedebiliyorsun :D .. tahminen lokal anesteziden sonra delik açılıp tel çekilirken bişeyler yapıldığını hissedeceksin ama bu sana acı vermeyecek sadece hissedeceksin :D mesela karnın guruldadığında acı hissetmiyosun ama içinde sanki bişeyler oynuyor gibi hissediyorsun ya onun gibi bi his.. anlatılmaz yaşanır :D korkmana gerek yok heyecanlanabilirsin o anda da güzel şeyler düşün geçer. :D
-
lokal anestesi ile bogazımdan et parçası gbi bişe aldırmıştım ben.tabi 12-13 yaşımda. altıma zıçaçaktım valla :D ama bişe olmuo sadece iğneyi hissedion sonra doktorun elini. o kadar. abartcak bişe yok :)))
-
hmm :| o zaman sadece kemiklerime deyen telin tıkırtısını hissetçem :| neyse aldırayım kurtulayım bari a.k :/
-
doktor içinden o teli cıkarırken sakın bakma o zaman acı duyduğunu sanarsın hocam sana tavsiyem ne kesilirken ne başka bişeyde sakın bakma kapa gözlerini çünkü o acı tamamen psikolojik.. senin oran uyuşmuş ama bakıosun doktor eline neşteri almış kesiyor ulan diyosun bu neşter bunun acıtması gerek vs.. acı duyduğunu sanıosun o durumda :)
Toplam Hit: 2040 Toplam Mesaj: 19