folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder LOL Çıılgınlığına Nasıl Bir Önlem Alabiliriz?



LOL Çıılgınlığına Nasıl Bir Önlem Alabiliriz?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omery
    omery's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2010
    Erkek

    Oynamak isteyen her türlü oynar engel olunmaz. 2 sene boyunca hergün oynadıktan sonra bir baktım oyunu oynamayı bırakmışım yaklaşık 7-8 aydır hiç girmedim :O Ama her gece twitch'den streamlari izleyerek uyumaya devam ediyorum =D


    Wingardium Leviosa
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2007
    Erkek

    DOTA oynamıyorsanız oyun oynuyorum demeyin. 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    WOW,Dota,LOL gibi oyunlar yüzünden üniversite hayatını yakan adamlar biliyorum bunlardan biride benim eski ev arkadaşımdır. 

    Hayatta ki önceliklerini ayarlayamıyorsa bu onun problemidir. Birde yalanları hep aynı, yarım saatte raid/maç bitiyor, param yok ondan bunu oynuyorum, tüm arkadaşlarım oynuyor ne yapim, yaz bitsin bıracakacağım.
    20 küsür yaşlarında ki adamın babası değilim amcası değilim bir uyardım iki uyardım daha sonra neden kendimi heba edim.


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek
    1049 bunu yazdı

    Şimdi şunun mantığını anlamadım ben. LOL oynamıyorum ama garip gelen bir kısım var. Bizim ülkemizde futbol çılgınlığı da var. Sana bi sikim katmayan 22 adamın bir top peşinde koşturmasına kombine bilet de alıyorsun, saç baş da yoluyorsun. Kendi tuttuğun takımın milyonlarca dolarlık transferlerine, kupalarına, zaferlerine seviniyor, karşı takımın kötü performansıyla haftalarca dalga geçiyorsun. Bu ne kadar normalse lol de o kadar normal. Şimdi ben burada sadece futbolu karşılaştırıyorum ama herkesin hayatında böylesine yer eden bir şey varken neden bu denli rahatsız oluyorsunuz?

    Belki birileri de senin zırt pırt fotoğraf çekmenden, coğrafya dersi hakkında ahkam kesmenden, sürekli basketbol veya web teknolojileri hakkında konuşmandan rahatsız oluyordur. Nitekim sırf sen bunlardan konuşunca ben haz etmiyorum diye buna nasıl bir çare buluruz yardım edin diyerek feryat etmem abes olur. 

    Bir diğer noktaya da değineyim. Paralarını bunlara basıyorlar demişsiniz. Ya arkadaş herkesin bir hobisi vardır öyle ya da böyle. Kimisi parasını futbol maçlarında harcar, kimisi karı kızla yer, kimisi sürekli hiçbir işe yaramayan web projelerinde koşturur, kimisi bir tutku haline getirdiği şans oyunlarına para döker, kimisi de böyle online oyunlara para harcar. Hayırdır bu kişilerin bütçelerini siz mi oluşturuyorsunuz, işin ucundaki paranın çetelesini tutan yargı birimi sizler misiniz de bu kadar dert tasa edindiniz kendinize?

    Neyse diyeceklerim bu kadar.

    Hiç lol oynayan da görmemişsin maça giden de. Maça giden adam haftada 2 saat maç + 2 saat de yol desen 4 saat harcıyor. 6 saat de ben üzerine koyuyorum takımın haberlerini takip edip sitesinde takılıyordur. Haftada 10 saat etti. Normal hayatına da devam ediyor. Çok fanatik olsa maç günü statta yatsa haftada 24 saat diyelim. Lol oynayan adam daha doğrusu hastası olan adam günde 15 saat oynuyor. Oyun oynamak başka hastası olmak başka. Ben de oynuyorum bu ara en çok cs go oynuyorum 4-5 ayda (belki daha uzun) 122 saat oynamışım. Adam 122 saati neredeyse 1 haftada oynuyor. Oyundan başka hiçbir şey yapmamak hastalıktır. Özellikle aynı evde kalanlar için size ne diyemezsin adam götünü yıkamaktan aciz oyuna yetişeceğim diye tuvaletten bile götünü yıkamadan çıkan vardır. Ortak alanları temizlemez, yemeği yer kalkar, kurmaya kaldırmaya bulaşığa hiçbir şeye karışmaz. Maddi olarak kimse kimseye karışamaz ama maddi konular hariç her türlü etrafındaki insanları etkiliyor. Oyun ya da başka bir şey farketmez günde 15 saatini aylarca aynı şey için harcıyorsan bunun tedavi edilmesi gerekir.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Kasım/2011
    Erkek

    Bende bi ara bakmıştım arkadaşların gazıyla ama harbiden biyere kadar , şimdi oynayanlar laf atacak ama bu kadar ortamı leş , oyundan çok küfür dönen bi oyun daha görmedim.. Bide dediğin gibi şu muhabbetler hiç çekilmiyor be , ne güzel ikv oynuyordum onuda bitirdiler vay aq :)))))

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo
    ArduouS bunu yazdı

    DOTA oynamıyorsanız oyun oynuyorum demeyin. 

    "Mario oynamıyorsanız siteden çıkın gidin." cümlesiyle başa baş kapışır şu cümle. Sanane arkadaşım isteyen lol oynar isteyen dota yok siz oyun mu oynuyosunuz falan filan ne gerek var böyle şaçma sapan kendini beğenmişlik triplerine. Dota oynuyorsun diye madalya mı verelim sana?

    Dipnot: Dota ve Lol oynadım şuan ikisini birden bıraktım. Her ikisininde kendine göre farklı ve güzel yanları var oyun olarak oynayın şu zıkkımı futbol muhabbetine çevirmeyin lütfen. FB-GS tartışmasına dönecek yoksa olay..


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
Toplam Hit: 3010 Toplam Mesaj: 27
lol league of legends bi̇lgi̇sayar oyunlari bağimlilik