Londra Seyahati

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Selam Müritcanlar,

Pazartesi sabahı iş icabı  Londra' ya gideceğim. İneceğim havalimanı Heatrow Airport

Havalanına indikten sonra şirketin ayarladığı taxi beni alıp Buraya götürcek. Kalacağım otelin yukarı tarafında iş adına gideceğim fabrika var. Orada bazı kontroller filan yapacağım...neyse.

Şimdi ben pazartesi gider gitmez direkt fabrikaya geçeceğim. Londra ya gitmişken turistik olarak da değerlendirmek(alışveriş, gezi vs...) istiyorum fakat vakit sorunum var. Fabrikadan akşam 6 gibi çıkacağım muhtemelen.

Pazartesi, salı ve çarşamba oradayım. Çarşamba akşamı 22:00 civarı dönüş uçağım var. 

Pazartesi ve salı akşamları acaba londra merkez e nasıl giderim? Yada nerelere gidebilirim otel civarından? Maliyeti nasıl olur? Nasıl gidilir? Tecrübesi olan müritlerden destek bekliyorum.

Çarşamba günü de işimi öğleye kadar bitirip uçak zamanına kadar bir 10 saat kadar vaktim olacak. Çarşamba günü de gün kararmadan "Tower Bridge", "London Eye", gibi yerleri görmek isitiyorum. Otel noktasından nasıl o bölgelere en ucuz yollu geçebilirim? ve londra mekezden de havalimanına (heatrow) nasıl geçerim?

Bir yol gösterin hele...

Edit: Ek olarak İngiltere ye giderken önerileriniz nedir? YAnıma almam gerekenler almamam gerekenler, dikkat etmem gerekenler vs...

JOE tarafından 16/Eyl/16 16:56 tarihinde düzenlenmiştir

Not late for nothing
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

london eye tower bridge aynı yerde zaten.

Westminister da big ben den sonra london bridge ı yürüyerek westminister sarayının ordaki köprü kuzeye yürüyerek geçip london eye a binersin 45 50 pound civarı diye hatırlıyorum. Hemen london eye altında sualtı müzesi var oraya gidebilirsin. Sonra london tower bridge e yürürsün yine biraz mesafe var ama geze geze nehir yanından gidersin. Bu saydıklarımın hepsi görüş alanın içerisinde.

Akşamları Soho piccadilly covent garden buralarda yani merkezde dolanabilirsin. Bir tane osram alıp hepsini tube (metro) ile gezebilirsin.

Çarşamba günüde british museum ü görmeni tavsiye ederim. Yarım gün yetmez ama en azından görmedim demezsin. Madam tussaud u bence boşver. 

Yalnız otel london dışında gibi watforddan sonra. İyi organize olman lazım. Mutlaka oralara london merkeze en kısa nekadar sürede gideceğini sor bence.

İyi yolculuklar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Hocam taksilere dikkat et (!) :D bir de @enes müridimize pm çak oraları biliyordu yamulmuyorsam konuya bakıversin

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

madam tuso 32 sterlin (giriş adult).2 ay önce öyleydi.

Isic veriyon 20 sterlin oluyor baya ucuz :W :D

gidilmez oralara beyler anca iş icabı :D

Rome2Rio yu indir telefona candır.

Bir de CityMaps2Go. 

Bu ikisi çok işine yarayacak.

rapidhacker550 tarafından 16/Eyl/16 22:08 tarihinde düzenlenmiştir

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cholpa
    cholpa's avatar
    Erkek

Hocam pazartesi heaven diye bir club var ona git :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    cholpa bunu yazdı

adamı nerelere yolluyon hocam ? :D

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    cholpa bunu yazdı

adamı nerelere yolluyon hocam ? :D

HEAVEN - The World's Most Famous Gay Nightclub

layn :D 2 dk insan olun bea adam yardım istemiş işkillenionuz hemen :Ç

ArmadA tarafından 17/Eyl/16 03:08 tarihinde düzenlenmiştir

Living Death
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Ya arkadaş şu konunun suyunu çıkarmayın az çok biliyoruz gideceğimiz memleketin ahlaki durumunu ve lütfen saçmalamayın

Bilgi verenlere de teşekkür ederim. Devamını da beklerim

Not late for nothing
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Kalacağın otel ne yazık ki merkeze çok uzak, Luton tarafında kalıcaksın. Londra nın çok yoğun olmadığı bir bölge. 

Kalacağın Otelden Merkeze malesef 1 saatten fazla bir yolculuk yapman gerekecek ve bu metro hattı yerine Tren ile olucak ne yazık ki Tren fiyatları da Londra da biraz pahalı. Akşam 6 da iş çıkışını hesap edersek, merkeze gelişin tahmini 19:30-20:00 ı bulucak. Bu saatlerde sadece Zone 1 ( Piccadily,Victoria,Covent Garden) gezebilirsin. Çünkü geriye kalan bölgeler ne yazık ki o saatlerde canlı değil.

Dönüşün bile biraz sıkıntılı olabilir çünkü, akşam 8-9 dan sonra Trenler 20-30dk da bir kalkıyor. Tren biletleri 15-20 paunda alabilirsin. Merkezi de daha hızlı ve çabuk gezmek istiyorsan Metroyu kullanmanı tavsiye ederim günlük 10.90 paunda (daily travel ticked) alabilir sınırsız gezebilirsin.

Şu aralar havalar biraz soğuk, gömlek ve hafif ceketler almanı tavsiye ederim. Alışveriş işini Oxford Circus ve Piccadily de yapabilirsin başka yerlerde zaman harcayıp kendini yormana deymez. Zaman sıkıntın olucak çünkü.

Soracağın bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Hocam teşekkürler verdiğin bilgiler için. Anlaşılan londra merkez e pazartesi ve salı gidemeyeceğim sanırım. Çarşamba 11:00 gibi fabrikada işimi bitirip londra merkez e geçip ordan da havalimanına (heatrow) geçsem nasıl olur? Birkaç yeri görmeyi yarım güne nasıl sığdırırım?

Not late for nothing
Toplam Hit: 2121 Toplam Mesaj: 19
londra londra travel londra iş seyahati