Lucene.Net Kullanan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Lucene.Net ile full text search yapan varmı? Yapan varsa veritabanındaki her değişikliği her seferinde elle mi indexe yazdırıyorlar yoksa başka bir yöntem varmıdır?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Veritabanı ve Lucene indexini senkron tutan dahili bir mekanızma bulamadım. Kendim yazdım. Evet elle her seferinde indexe add-delete-update yapmak gerekli.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Lucene nedir ? , ne işe yarar ? 

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

EnableTurk bunu yazdı:
    -----------------------------

Lucene nedir ? , ne işe yarar ? 

Birinci ağızdan: http://tr.wikipedia.org/wiki/Lucene

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

tam olarak çözemedim ama belki biri açıklar diye çizik atmış olayım :)

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

senin için öğrenicem şunu en sonunda ne lucene imiş arkadaş....

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Gzx bunu yazdı:

tam olarak çözemedim ama belki biri açıklar diye çizik atmış olayım :)

Lucene; Full Text Search Engine'dir. Normalde Veritabanlarında Full Text Search özelliği vardır. Mesela Tbt'de Forum araması yaptığında Mssql Başlıklarda ve mesaj içeriklerinde Full text search yaparak bizlere sonuç çıkarıyor. Ama bir yerden sonra Sql serverlar bu konuda yetersiz yada yavaş kalıyor ki zaten asıl amaçlarıda bu değil. Burada Full Text Search Engine devreye giriyor. Bunlardan open source olan ve en popüleri "Lucene Full Text Search Engine". Umarım açıklayabilmişimdir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

FCN bunu yazdı:

senin için öğrenicem şunu en sonunda ne lucene imiş arkadaş....

Ben sana aylar önce dedim, sen öğrenmedin ben öğredim. Öyle böyle birşey değil meret...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sims
    sims's avatar
    Erkek

ben bir projede kullanmıştım veritabına eklendiğinde lucene indexlerine de ekleme yapman gerek data (consistency için) ancak lucene de update olayı yoktur. silip tekrar eklemen gerekiyor. 

aynı zamanda biz yine data consistency için gece çalışan bir service ile herşeyi baştan indexletiyorduk.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

sims bunu yazdı:

ben bir projede kullanmıştım veritabına eklendiğinde lucene indexlerine de ekleme yapman gerek data (consistency için) ancak lucene de update olayı yoktur. silip tekrar eklemen gerekiyor. 

aynı zamanda biz yine data consistency için gece çalışan bir service ile herşeyi baştan indexletiyorduk.

Evet aslında update yok dediğin gibi bul-sil-ekle işleminin toplamına update dedim. Bende anlık indexleme gerektiği için ne yazıkki zamanlanmış bir servis ile işleri halledemedim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

java ile jpa kullansaydın vardı :)

ftw
Toplam Hit: 2657 Toplam Mesaj: 16