Lucene.Net Kullanan
-
tagext bunu yazdı:
-----------------------------java ile jpa kullansaydın vardı :)
-----------------------------java'ya haliyle jpa'a aşine değilim ancak sen dedikten sonra araştırdım. JPA bizdeki(.net) EntityFramework'e tekamül ediyor gibi?
-
evet eğer entityframework kullanırsan muhtemelen onun interceptorleri vardır her insert update den sonra çalışan oralara takılıp yakalaybilirsin
-
tagext bunu yazdı:
-----------------------------evet eğer entityframework kullanırsan muhtemelen onun interceptorleri vardır her insert update den sonra çalışan oralara takılıp yakalaybilirsin
-----------------------------Entity framework kullanıyorum zaten ama biraz uyuz durumlar olduğu için lucene ile ilgili işlemleri ekstra methodlara göndererek hallettim ancak lucenede add-delete işlemleri sıkıntılı, index dosyası aynı anda 2 yazma-silme işlemine izin vermiyor (Lucene'nin .net portunu kullandığım için 2.9 versionda, Java 3.6'ya gelmiş bile, belki bu versionlarda otomatik merge işlemi filan gelmiştir belki ama şuanda yok). bu yüzden queue kullanıyorum ve ayrıca sıralı olarak işliyorum.
-
o zaman bi tane lucene index ine erişen thread in olacak
o thread e vereceksin işlemleri o da sırayla işleyecek yazdığın kadarıyla anladığım boyle birşey yapıyorsun.
-
tagext bunu yazdı:
-----------------------------o zaman bi tane lucene index ine erişen thread in olacak
o thread e vereceksin işlemleri o da sırayla işleyecek yazdığın kadarıyla anladığım boyle birşey yapıyorsun.
-----------------------------Asp.net'de add-delete işlemlerini Queue'ye ekliyorum, ayrı bir console application queue'yi dinliyor ve gelen işe göre hangi indexde işlem yapılacaksa gerçekleştiriyor (Lucene'de distribution yok, gelecekte ihityacım olacağı için birazda böyle yaptım). Search'i normal web app içinde yaptırıyorum.
Herhalde en mantıklı ve doğru yol bu.