Lumia 1520 Nasıldır
-
Dümdüz banyo fayansı gibi menü tasarıım ve kocaman yazı fontu. Kasarsa ayıp.
-
Mustafa bunu yazdı
Dümdüz banyo fayansı gibi menü tasarıım ve kocaman yazı fontu. Kasarsa ayıp.
bende buna tav oluyorum işte arka plana resim koymakla sistem kasmaz ;)
ayrıca beta 8.1 yuklersen çoğu telefonda goremeyeceğin bir wallpaperın olur nette yaz bul
hadi onu geçtim ana ekranda o duz dediğin karoların hepsi oynar vaziyette
karoları orta boyuta al ana ekran capcanlı olur
androidin böyle oldugunu dusunuyorumda nasıl kasar acaba?
wp de sorun yok.
ama yinede eksileri çok olan bir sistem
çok ama ÇOOKK yavaş gelişen bir sistem
eğer beğenmediğin ve senin için kilit bir eksiklik çok sonraları gelebilir
sistem kağnı hızında gelişiyor
şu an imkanım olsa nexus 5e geçerim
çunku wp resmen uvey evlat muamelesi goruyor
standart uygulamalar dısında spesifik veya yeni çıkan uygulamaları bulman zor
mesela geçen paylasılan duolingo ingilizce ogrenme programı yok
onu geçtim adam akıllı video oynatıcı yok
opera yok ie ye mecbursun(allahtan gayet yeterli ve hızlı)
bunların dısında nokianın uygulamaları muazzam guzel mix radio here drive city lens vs efsanedir nokianın servisleri daha iyisi olmamasına rağmen ücretsizdirde
neyse ne alırsan al hayırlı olsun
-
lumia 920 kullanıyorum wp 8.1 ile.
çok stabil ve uygulama eksikliyi çekmessin.Artık bir çok firmalar windows phone uygulaması yazdırıyor.Ben memnunum.İş yerimde arkadaş Sony XP Z`den lumia 930 keçmeyi düşünüyor.Windows Phone 8.1 yenilenmesi ile bir çok problem aradan kaldırıldı.Andorid ve İOS`da olupda wp`da olmayan nerdeyse özellik yok.
-
wp için hızlı diyenler bir ara windows98 de hızlıydı sonra uygulamaları çoğaldıkca kasmaya başladı beğenmez olduk. Wp de yani windows phonede dosya yönetici bile yok. Kasacak birşey yokki kassın. Bu arada Wp çiler gözünüz aydın. Wp8.1 de dosya yöneticisi olacakmış. Adamların yenilik dediği şey dosya yöneticisi.
Başka şeylerde sıkıntı. Vpn bağlantısı yok gibi. Liste uzun. Kasacak birşeyi olmayınca performansı süpeeer denmesi yanlış.
Telefondan beklentilerimiz çok fazla. Ben sağdece alo diyom diyenler bile bilmeden ciddi beklentilere sahip. Kullanıcıyı kısıtlamadan sektörde yapılabilecek şeylerin en az %80 ini yapabilen os olsun ondan sonra göreyim kasıp kasmadığını.
Teknikte herkesi bağlayan kısıtlamalar vardır. Mesela jpg resmi hangi osda kaydedersen et aynı codec kullanırsan diskte aynı miktarda alan işgal eder. x programı Wp 512mb ram da su gibi çalışıyor android de daha yavaş çalışıyor gibi serdenişler var. Wp de arka planda çalışan uygulama sayısı androidden daha az ona bakmıyor.
Wp markette aradığı her şeyi bulduğunu iddia edenler var. Aradığınız whatsapp ise bulursunuz tabi. Benim symbian işletim sistemli nokia e72 için bile var bu uygulama. önemli olan az kullanılan bir uygulamaya ihtiyacınız olduğunda bulabilmektir. Banka uygulamalarından gazete uygulamalarına kadar birçok firma uygulaması android ve ios da var ama wp de yok. Yatırım kuruluşlarının borsa uygulamaları, sip telefon uygulamaları, popüler olmayan mobil uygulamalar gibi zilyon çeşit uygulama wp de ya yok yada birkaç firmanın var.
Burada birçok arkadaş üniversite öğrencisi. Eduroam ayarları ios,android hatta macos için bile anlatılır ama üniversite sayfalarında wp için eduroam ayarlarına raslamadım. Eduroam nedir diyenler bakınız google ve inanın çok şey kaçımış olabilirsiniz. özellikle eviniz,yurdunuz okula çok yakınsa.
Microsoft bunu hep yapıyor. Performans adına olması gereken bir çok şeyden vazgeçiyor. Benzer durum bilgisayar os u olan windows 8 de de var. çok hızlı açılıyor ama açılışta çalışması/olması gereken birçok şey hız adına feda edilmiş durumda. Dikkat edin windows 8 de kapanış hızı açılış hızından daha fazladır ama windows xp de tam tersidir.
41mp resim çekiyor diye telefon satıyorlar ama aslında 38 mp çekiyor. Wp eğer mikrosoftda işe başlayacaksanız iyidir, diğer herşey için eksiktir. -
Alt seviye orta ve giriş segmentinde lumia nın büyük ataklarını görücez yakında.
Buna lumia 520 , 620 , 620 ve özellike 1320 saolsun ön ayak oluyorlar.
Üst segmentte ise sadece kamera ile tutunamaz nokia. Android cihazların çok daha fazla özelliği var.
-
Nokia da uzak durrrrrrr.
-
1520'yi bilmem ama 925 kullanıcısıyım. Daha önce android ve ios tecrübem olmadı. Bir kere WP kullanacaksan eğer android ve ios kullanıcılarının 'aa sizde file Manager bile yok, falan uygulama sizde var mı' tarzı dalgalarına hazırlıklı olmalısın. Mağaza abartıldığı kadar noksan olmamakla birlikte diğer iki platform kadar zengin de değil, doğrudur. Network sniffer vs. tarzı şeyler hiç bekleme. Mağaza bolluk bereketi sistem oturmaya başladıktan sonra görecek gibi.
Tema ve arayüz meselesindeki söylentiler ise hep illuminati. Kullandıkça anlarsın. Ben wp 9 gelene kadar devam etmeyi düşünüyorum. Sonrasında eğer hala domates hıyarla Rus salata yapmaya çalışırlarsa satıp donanımsal bazda da üst perde, farklı platform cihazlar deneyeceğim.
-
Gerek arayüz gerek uygulama bakımında daha çok yol alması gerekiyor Microsoft' un. Geçen arkadaşta kullandım inanın o menüler neydi öyle.Bildiğin odun arayüzü.
He ben yenilikçiyim, arayüzle işim olmaz diyorsan alabilirsin tabi. Ama WP lerin daha 2-3 senesi var daha.