folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Lumia 950 XL Üretimi Sona Eriyor, Microsoft Windows Mobile'ı Bitiriyor

Lumia 950 XL Üretimi Sona Eriyor, Microsoft Windows Mobile'ı Bitiriyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Microsoft beyciğim bu telefonla birlikte telefon üretimini bırakıyormuş. Yazılım üreteceğiz demişler eskisi gibi. Olacağı oydu. Rakiplerin metal ve cam ile harika cihazlar üretirken sen plastik kasa cihaz üretip 2.500 lira fiyat çekersen normal. Olan güzelim Nokia'ya oldu. Özetle Windows Mobile'ın olayı bitti.

mkyb tarafından 19/Eyl/16 16:38 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Tez zamanda NOKIA 'dan daha beter olmaları umuduyla...

Gül gibi Maemo, Meego gibi sistemler kullanıyorduk şimdi şu Microsoft denen lobici olmasaydı.

SkynetX tarafından 19/Eyl/16 16:43 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

kaynak var mı?

çünkü windows 10 mobile tarafta çok iyi gelişiyor her ay yeni güncelleme geliyor. sürüm noları pc ile eş zamanlı ilerliyor. pc lere gelen güncelleme aynı anda mobile tarafa da geliyor yani.

lumia isminden vazgeçtikleri söylentileri var. surface in mobil cihaz versiyonu yapılabilir. yani surface phone. 

diğer marka cihaz üreticilerine imkan yaratmak amacıyla lumia markasından vazgeçtiler diye biliyorum.

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Ek olarak nokia nın gene farklı bir isimde telefon pazarına geçeğini söylemişlerdi. Şuan zaten Mobil işletim sistemi olarak Android - IOS kapışması varken kimse farklı bir işletim sistemine ait telefon almaz... Şayet Windows kapanırsa bizim işimize gelir :D Microsoft'un google ile anlaşıp Lumiaları Android yükletmesi gerekiyor bence . Yoksa çok bile dayandılar piyasada :D

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    Quetzalcoatl bunu yazdı

kaynak var mı?

çünkü windows 10 mobile tarafta çok iyi gelişiyor her ay yeni güncelleme geliyor. sürüm noları pc ile eş zamanlı ilerliyor. pc lere gelen güncelleme aynı anda mobile tarafa da geliyor yani.

lumia isminden vazgeçtikleri söylentileri var. surface in mobil cihaz versiyonu yapılabilir. yani surface phone. 

diğer marka cihaz üreticilerine imkan yaratmak amacıyla lumia markasından vazgeçtiler diye biliyorum.

Kaynak Google hocam. Araştırabilirsin. Kaldı ki Microsoft bile sitesinden Lumia cihazları kaldırdı.

Surface Phone cihazların işletim sistemi ve mağazası farklı olacak. Her ay güncelleme geliyor diyorsun peki söyler misin neler değişiyor ? Ben söyleyeyim. Telefonun içinde gelen FM Radyo uygulamasını kaldırıdılar dalga geçer gibi markette 3. parti uygulamalar var onları kullanın dediler. Nokia'nın kendi kamera uygulaması yerine çamur gibi çeken kendi kamera uygulamalarının kullanılmasını mecbur bıraktılar vs.

Microsoft'un diğer cihaz üreticilerine imkan yaratmasına gerek yok zira diğer üreticilerin zikinde değil Windows Mobile. Samsung, LG ve HTC Windows cihazlar ürettiler tek tük baktılar alan yok devamı gelmedi.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek

utanç

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

beter olsun amg'larım

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

resimdeki htc'nin aynısını kullanıyorum 2 seneyi geçti kasma donma yok gel gelelim uygulamada yok instagram hala beta mk çoğu uygulama bize gelmedi bile 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    adeleks bunu yazdı

resimdeki htc'nin aynısını kullanıyorum 2 seneyi geçti kasma donma yok gel gelelim uygulamada yok instagram hala beta mk çoğu uygulama bize gelmedi bile 

instagram windows 10 da beta değil hocam. 

fakat gel gör ki eski cihazlar windows 10 a güncellenmiyor. microsoft un tarihi kazığı.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

İnstagram beta'dan çıktı. Oda İnstagram'ı kodlayanlar üşendiği için direk iPhone uygulamasından port yaptılar. Ciddi anlamda geleceği olan bir işletim sistemiydi Microsoft yazık etti.

Bi ara Android uygulamalarının tek tıkla Windows'a portlanmasını sağlayan araç falan düştü internete Microsoft boş durur mu tabi öbür güncellemede bunu iptal etti. Neymiş Android uygulamaları stabilliği bozuyormuş. Yahu Angry Birds bile desteği kesti neyin havası bu ?

Neyse XDA Forumdakiler Lumia 520'yi hacklemiş ve Android kurmuş. Darısı diğer modellerin başına. Özellikle Nokia 930, 1020, 1520 vs sağlam donanımlı cihazlar. Android kurulsa şahane olurlar.

https://www.youtube.com/watch?v=UNlHMMWZm6U

https://www.youtube.com/watch?v=P739DNoC53w

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek

hocam port edildi diyip geçmemek lazım aslında.

üzerinde dursalar çok iyi bir proje.

https://developer.microsoft.com/en-us/windows/bridges/ios

port edilen uygulamalar normalde az ya da çok uyumsuz çalışır tam verim alamazsın stabil değildir. 

ama bu proje ile portlanan uygulamalar orjinalinden farksız oluyor. 

fakat geliştiricilerin henüz pek ilgisini çekemedi ki bu da microsoft un yanlış stratejisi yüzünden.

ve evet kesinlikle haklısın 930,1020 gibi cihazlar android de çalışsaydı hala daha canavardı. 

1020 yi hala kullanıyorum ve bu telefona nasıl windows 10 vermediler hala aklım almıyor.

Toplam Hit: 1747 Toplam Mesaj: 16
windows mobile