Lunaparktaki Dolandırıcı
-
Evet arkadaşlar çok ilginçtir sonuna kadar okumanızı istiyorum olay benim başımdan geçti.
Bundan 3 gün önce arkadaşlarda kalmak üzere davutlara gitmiştim.Akşam oldu hadi dışarı çıkalım dedik.Sahil yolunda güzel bir yürüyüşten sonra lunapark dikkatimizi çekti.Lunaparka girdik çarpışan arabalar, gondol vs ben izlerken dikkatimi bir standın önünde durmuş 50-55 yaşları arasında bi adam çekti.Yanına doğru yaklaştım adam sürekli bağırıyordu ''20 yatır 40 al'' '' 30 yatır 60 al'' diye.Yanımdaki iki arkadaşımla beraber izlemeye başladık.Oyun aslında çok basitti.Birbirinin aynısı 3 marlboro paketi vardı.Sadece içlerinden birininin diğer yüzünde 1x2 cm 'lik mavi bir şerit bulunuyordu.Adam marlboroları karıştırıyor.Mavi şeridi bulmamızı istiyordu.Adam karıştırmaya başladı 2 3 hamle marlboroların yerlerini değiştirdikten sonra bir adam 20 ytl yatırdı ve en sağdakini seçti.Benim izlediğime göre ortada olması gerekiyordu mavi şeridin.Bizim bu oyunu yapan gösterici en sağdaki marlboroyu kaldırdı mavi şerit yoktu beklediğimiz gibi.Adam parayı kaybetti.Başka bir adam oynadı o kazandı.Biz orada yaklaşık yarım saat kadar bulunduk izlediklerimin hepsinde mavi şeritin olduğu marlboroyu bilmiştim ama hiç oynamadım.Ansızın küçük bir çocuk geldi yanıma ve şöyle dedi :'' Abi sakın oynamayın kaybedende kazanan da kendi adamı kazanamassınız'' dedi ve hızlıca uzaklaştı.Bunun üzerine bizde biraz gezmeye karar verdik 1-2 saat dolaştıktan sonra tekrar oraya gittim adamı izlemeye koyuldum. 3 kişiydik 3 kişi konsantre olmuş izliyorduk.3 tane marlboro aynı oyun.. Adam çok bariz bir değiştirme yaptı yanımdaki adam yanlışı seçti parasını kaybetti.Bir dahaki ele ben oynayım diye düşündüm.Adam tekrardan paketleri karıştırdı.Yanımdaki adam bi marlboro seçti yanlışı seçmişti geriye 2 tane marlboro kaldı ve biz en soldakinin altında olduğuna emindik.10 ytl yatırdım ve kendim açtım.Paketin altı boştu.Biraz daha izledikten sonra uzaklaştık şaşkınlık ve sinir içerisinde..
NOT: Birkaçyıl boyunca illüzyon ve el hareketleri üzerinde ilgilendim.Adamın orda yaptığı marlboroları hızlı değiştirmek yada etiketi başka marlboroya yapıştırmak değildi.Beni asıl şaşırtan parayı yatırmadan önce de adam bana birkaçkez seçmemi söylemişti ve her şeçtiğimde kazanmıştım.En son oynadığımda parayı yatırmassaydım yine kazanıcaktım ancak işin içine parayı koyduğum an o şerit o marlboronun altından kaybolup diğerinde çıkıyordu.
Sorduğum tek bir soru var . Nasıl ?
//Aynı oyunu aynı yerde dikiş dikerken ele iğne batmasın diye kullanılan 3 metal başlık ve küçük bir leblebi ile oynayan başka bir adamda vardı.Ve 2 gün boyunca her oraya gittiğimde benim yanımda oynayan adamlar tezgahın başındaydı.
-
anlattığınına göre
bence adam dolandırıcı değil zeki :)
-
Oyunu kaybetçeğimizi bilerek oynadık zaten orda bir sorun yok.Asıl soru nasıl ?
-
anubisx bunu yazdı:
-----------------------------
Oyunu kaybetçeğimizi bilerek oynadık zaten orda bir sorun yok.Asıl soru nasıl ?
-----------------------------Kaybedeceğini nerden biliyodun ?
-
3 gün önce bende davutlardaydım anasını satim :|
-
bu anlattıklarının envai çeşitleri istanbul'da mevcut, o sana gelen çocuk doğru söylemiş tezgah başında duran, oynayıpta kazanan, kaybeden herkes o karenin içinde ve bunu yiyen onlarca insan var kafayı yersin.
sigaradaki o mavi şeritte export olduğunu gösterir yani yurtdışından.
-
Enis bunu yazdı:
türk insanının marifetleri =)
aynen :D -
Enteresanmış gerçekten video felan çeksen ordan bişeyler çıkarabiliriz...
-
onlar yamyamdır hocam.. nerde görseniz kaçın sakın oynamayın.. hiç bi zaman kazanamazsınız .)
-
anlatışın harika hocam..
cocugun ansizin gelip hizlica uzaklaşması filan güzel yani..
olayi daha gizemli hale getirmiş :)
-
ya şu koca tahribatta şu herifin yaptığı hileyi bulabilecek adam yok he :|