folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Lütfedip Kimse Buyurmamış. 19 Mayıs...

Lütfedip Kimse Buyurmamış. 19 Mayıs...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Bugünki cumhuriyetimizin temel taşlarının atıldığı tarihtir 19 Mayıs 1919.

Gerçek dünya liderinin Samsun'a ayak bastığı tarhtir ve yaklaşık 3,5 yıl sonra Cumhuriyetin ilanına kadar giden inanılmaz bir süreçtir.

Türk gençliğinin, Türk çocuklarının (bence) ortak bayramı olan Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum.

Bir anı;

Atatürk'ün hastalığı, o zamanın şartlarında oldukça yavaş biliniyor, dünya ülkelerinde geç haber alınıyordu. Bu yüzden aşağıda yazacağım olay, Atatürk'ün vefatından çok sonra tanık olunmuş bir olaydır.

Avustralya'nın köylük yerlerinden birinden bir köylü vatandaşa ait bir posta, İstanbul Dolmabahçe Sarayına, Ata'nın ölümünden bir hayli sonra ulaşır. Bu postada bazı bitki kökleri ve nasıl kullanılacakları yazılıdır. İçinden ayrıca şöyle bir not çıkar;

"Büyük Atatürk. Hastalığınızı işitmiş bulunuyorum. Çok müteessirim. Size yolladığım bu bitki köklerini, tarif ettiğim gibi kullanınız. İyi geleceğini umuyorum. Çünkü sizin yaşamanız lazımdır. Sizin yaşamanız, sadece ülkeniz için değil, bütün insanlık için lazımdır. Sıhhatler ve afiyetler diliyorum. Saygılarımla..."

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Cumhuriyet unutulursa Türkiye elden gider...

Atatürk unutulursa Türkiye elden gider...

19 Mayıslar, 23 Nisanlar unutulursa Türkiye elden gider...

Demokrasi ve Cumhuriyetin getirileri  unutulursa Türkiye elden gider...

Hakkını savunmazsan haksız kalırsın...

*

Savunacaksın, uutmayacaksın, yazacaksın, çizeceksin. Sesini yükselteceksin, duyacaksın, duyuracaksın. Susmayacaksın.

Susarsan vatansız kalırsın mürid. Anladın mı? Bir tane Türkiye var... 

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Konu açacaktım başlıktan hiçbir şey anlamadığım için sonradan gördüm

Neyse

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

iyibu! yeniden..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek

KUTLU OLSUN!

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

ben mi yanlış hatırlıyorum

yoksa tbt böyle özel günlerde köşeye bir türk bayrağı filan koymuyor muydu.

http://www.leyladansonra.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

75 hit 4 yorum hmm mantıklı geçmişini hatırlamayanın geleceği de olmaz diyip tüm TÜRKLERİN 19  Mayıs MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜ anma gençlik ve spor bayramınız kutlu olsun gençler.

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

27 köylü 19 mayısı kutladık, hiç genç yoktu, hiç çocuk yoktu, üçü gazi, dördü eski öğretmen, bir kaçı eski devlet memuru gerisi çiftçi... bu ülke bir sömürge ülkesi olmuş her şeyi satmışız bitmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=MlgR9qph_KY 

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

tarihi meselelrri uzun uzun uzun anlatip  ne kadar Ataturk dusmani varsa 7 sulalesine sovmustum ama, 

Neyse

Sadece sunu unutmayin Ataturk dusmani , musluman gorunumlu ingiliz yunan  tohumu orospu cocuklari 

13 Kasım 1918 tarihinde istanbul FIILEN isgal altindaydi ve 16 Mart 1920 tarihinde Istanbul ingilizler tarafindan TAM ISGALE ugradi, yani bugun kapisini kemirdiginiz ayasofyanin onunde ingiliz askeri vardi, istanbulun yonetimi tam anlami ile ingilizlerin elindeydi.

Mustafa Kemal 19 Mayis 1919'da Samsuna cikarak bagimsizlik mucadelesini baslatti ve sonrasinda 22 Haziran 1919 – Amasya Genelgesi - 23 Temmuz 1919 – Erzurum Kongresi 4-11 Eylül 1919 – Sivas Kongresi milli mucadele icin en onemli olaylar, istanbulda sarayda yasayan teslimiyetci padisahin taleplerinin aksine halk isgale karsi orgutlendirildi.

1. ve 2 inonu.

Sakarya meydan muharebesi 

26 agustos buyuk taaruz 

30 agustos 

ve 

son olarak

9 Eylül 1922 Izmirin isgalden kurtulusu.

Ne kadar Ataturk dusmani varsa yatirip catir catir sikmek gerek, vatansiz kansiz soysuz sopsuz orospu cocuklari.

VE HAYIR VATANSIZ OROSPU COCUGU SIZE DERDAGINIZDA O SEYREK SAKALLI OROSPU COCUGU DINCILERIN OGRETIGININ AKSINE  ATATURK'U VAHDETTIN SAMSUNA MILLI MUCADELE BASLATSIN DIYE DEGIL TAM AKSINE ANADOLUDAKI MILLI MUCADELEYI BASTIRSIN DIYE GONDERDI.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

Ben 2001 te lisedeyken bile tarih hocalarımız vahdettin'i iyi lanse etmeye çalışır, onun anadoludaki direnişten yana oldugunu, ingilizlere kendini farkli gösterdiğini filan anlatırlardı.

Halbuki ilgisi yok adam sadece sarayını ve hanedanının devamını düşünüyordu. Bence de onun yerinde kim olursa olsun 600 yıllık hanedanlığın devamından başka bişey siklemezdi.

Beylikle başladık zaten geriye bir küçük beylik kalsa bile devam edelim bu saltanata kafasindaydi.

Ben bu yaklasimi dogal da  buluyorum yargilamiyorum açıkçası.

Ama sonra ne oldu ?

https://www.instagram.com/reel/DJ0jEWtIB89/

tabi lan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bhttnfndk
    bhttnfndk's avatar
    Erkek

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun

Göktürk'ün babası
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herrero
    herrero's avatar
    Erkek

Atamızı saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. Bayramımız kutlu olsun, bize bırakmış olduğu Cumhuriyet ilelebet payidar olsun. 

Toplam Hit: 1521 Toplam Mesaj: 19
ata