Lütfedip Kimse Buyurmamış. 19 Mayıs...
-
Bugünki cumhuriyetimizin temel taşlarının atıldığı tarihtir 19 Mayıs 1919.
Gerçek dünya liderinin Samsun'a ayak bastığı tarhtir ve yaklaşık 3,5 yıl sonra Cumhuriyetin ilanına kadar giden inanılmaz bir süreçtir.
Türk gençliğinin, Türk çocuklarının (bence) ortak bayramı olan Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum.
Bir anı;
Atatürk'ün hastalığı, o zamanın şartlarında oldukça yavaş biliniyor, dünya ülkelerinde geç haber alınıyordu. Bu yüzden aşağıda yazacağım olay, Atatürk'ün vefatından çok sonra tanık olunmuş bir olaydır.
Avustralya'nın köylük yerlerinden birinden bir köylü vatandaşa ait bir posta, İstanbul Dolmabahçe Sarayına, Ata'nın ölümünden bir hayli sonra ulaşır. Bu postada bazı bitki kökleri ve nasıl kullanılacakları yazılıdır. İçinden ayrıca şöyle bir not çıkar;
"Büyük Atatürk. Hastalığınızı işitmiş bulunuyorum. Çok müteessirim. Size yolladığım bu bitki köklerini, tarif ettiğim gibi kullanınız. İyi geleceğini umuyorum. Çünkü sizin yaşamanız lazımdır. Sizin yaşamanız, sadece ülkeniz için değil, bütün insanlık için lazımdır. Sıhhatler ve afiyetler diliyorum. Saygılarımla..."
-
Cumhuriyet unutulursa Türkiye elden gider...
Atatürk unutulursa Türkiye elden gider...
19 Mayıslar, 23 Nisanlar unutulursa Türkiye elden gider...
Demokrasi ve Cumhuriyetin getirileri unutulursa Türkiye elden gider...
Hakkını savunmazsan haksız kalırsın...
*
Savunacaksın, uutmayacaksın, yazacaksın, çizeceksin. Sesini yükselteceksin, duyacaksın, duyuracaksın. Susmayacaksın.
Susarsan vatansız kalırsın mürid. Anladın mı? Bir tane Türkiye var...
-
Konu açacaktım başlıktan hiçbir şey anlamadığım için sonradan gördüm
Neyse
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!
-
KUTLU OLSUN!
-
ben mi yanlış hatırlıyorum
yoksa tbt böyle özel günlerde köşeye bir türk bayrağı filan koymuyor muydu.
-
75 hit 4 yorum hmm mantıklı geçmişini hatırlamayanın geleceği de olmaz diyip tüm TÜRKLERİN 19 Mayıs MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜ anma gençlik ve spor bayramınız kutlu olsun gençler.
-
27 köylü 19 mayısı kutladık, hiç genç yoktu, hiç çocuk yoktu, üçü gazi, dördü eski öğretmen, bir kaçı eski devlet memuru gerisi çiftçi... bu ülke bir sömürge ülkesi olmuş her şeyi satmışız bitmiş.
https://www.youtube.com/watch?v=MlgR9qph_KY
-
tarihi meselelrri uzun uzun uzun anlatip ne kadar Ataturk dusmani varsa 7 sulalesine sovmustum ama,
Neyse
Sadece sunu unutmayin Ataturk dusmani , musluman gorunumlu ingiliz yunan tohumu orospu cocuklari
13 Kasım 1918 tarihinde istanbul FIILEN isgal altindaydi ve 16 Mart 1920 tarihinde Istanbul ingilizler tarafindan TAM ISGALE ugradi, yani bugun kapisini kemirdiginiz ayasofyanin onunde ingiliz askeri vardi, istanbulun yonetimi tam anlami ile ingilizlerin elindeydi.
Mustafa Kemal 19 Mayis 1919'da Samsuna cikarak bagimsizlik mucadelesini baslatti ve sonrasinda22 Haziran 1919 – Amasya Genelgesi - 23 Temmuz 1919 – Erzurum Kongresi 4-11 Eylül 1919 – Sivas Kongresi milli mucadele icin en onemli olaylar, istanbulda sarayda yasayan teslimiyetci padisahin taleplerinin aksine halk isgale karsi orgutlendirildi. 1. ve 2 inonu.
Sakarya meydan muharebesi
26 agustos buyuk taaruz
30 agustos
ve
son olarak
9 Eylül 1922 Izmirin isgalden kurtulusu.
Ne kadar Ataturk dusmani varsa yatirip catir catir sikmek gerek, vatansiz kansiz soysuz sopsuz orospu cocuklari.
VE HAYIR VATANSIZ OROSPU COCUGU SIZE DERDAGINIZDA O SEYREK SAKALLI OROSPU COCUGU DINCILERIN OGRETIGININ AKSINE ATATURK'U VAHDETTIN SAMSUNA MILLI MUCADELE BASLATSIN DIYE DEGIL TAM AKSINE ANADOLUDAKI MILLI MUCADELEYI BASTIRSIN DIYE GONDERDI.
-
Ben 2001 te lisedeyken bile tarih hocalarımız vahdettin'i iyi lanse etmeye çalışır, onun anadoludaki direnişten yana oldugunu, ingilizlere kendini farkli gösterdiğini filan anlatırlardı.
Halbuki ilgisi yok adam sadece sarayını ve hanedanının devamını düşünüyordu. Bence de onun yerinde kim olursa olsun 600 yıllık hanedanlığın devamından başka bişey siklemezdi.
Beylikle başladık zaten geriye bir küçük beylik kalsa bile devam edelim bu saltanata kafasindaydi.
Ben bu yaklasimi dogal da buluyorum yargilamiyorum açıkçası.
Ama sonra ne oldu ?
https://www.instagram.com/reel/DJ0jEWtIB89/
-
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun
-
Atamızı saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. Bayramımız kutlu olsun, bize bırakmış olduğu Cumhuriyet ilelebet payidar olsun.