folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Lutfen Yardım Edermisiniz? Aciliyeti Vardır...

Lutfen Yardım Edermisiniz? Aciliyeti Vardır...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ettim

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Erkek

azizsenel55 bunu yazdı:
    -----------------------------

ettim

-----------------------------

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Orion
    Orion's avatar
    Erkek

Aynı durum bnde de yaşandı hocam bnm kızkardeşiminde sahte profili açıldı buraya konu açtım ama pek ilgilenen olmadı..Bu arada şikayet ettim yolladığın sahte profili

İ.E
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mescarine
    mescarine's avatar
    Erkek

bilisimsuclari@iem.gov.tr ve izmircbs@adalet.gov.tr adresine sahte profil hakkında mail gönderdim. Umarım cevap alabilirim...

İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

MÜŞTEKİ : ...

SANIK : www.facebook adlı sosyal paylaşım sitesinde bulunan "Ahter Cglı" profil kullanıcısı

SUÇ : Kimliğim ve özel bilgilerim, fotoğraflarım kullanılarak www.facebook.com sitesinde sahte profil oluşturulması, Bilişim Sistemlerini kullanarak dolandırıcılık,hakaret, hakkında iftira vs. TCK 135/1’e, TCK 136, TCK 125/1, TCK 134/2 ve resen nazara alacağınız kanun hükümleri gereği cezalandırılması talebi

SUÇ TARİHİ : 26/01/2011

AÇIKLAMALAR :

Adımı ve kişisel bilgilerimi,e-posta bilgilerimin 3.kişilerce kullanılarak sosyal paylaşım sitesi olan www.facebook.com adlı sitede,"Ahter Cglı" adlı profil hesabım açılmıştır. Açılan bu profil hesabının kim veya kimlerce açıldığının teknolojik verilerek kullanılarak tespit edilmesini ve aşağıda tek tek açıklayacağım hususlar dairesinde cezalandırılmasını ve Savcılığınızın da resen nazra alacağı unsurlarında değerlendirilerek cezalandırılmasını, talep etmekteyim.

1-) . www.facebook.com adlı sosyal paylaşım sitesinde hukuka aykırı bir şekilde "Ahter Cglı" e-posta ve adıma profil hesabı açılmıştır. Açılan profil’de bana ait fotoğrafı, kimlik bilgileri, kişisel e-posta hesabı, meslek bilgileri, kişisel bilgiler hukuka aykırı olarak kaydedilmiş bu profile kaydedilmiştir. Bu husus TCK 135/1’e göre aykırılık teşkil etmektedir. Bu maddeye göre; hukuka aykırı olarak bir kişinin kişisel verilerini kaydeden kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilebilmektedir.

2- www.facebook.com adlı sosyal paylaşım sitesinde Bu tür kişisel bilgilerimin yer aldığı, profil hesaplarının, yine farklı kişilere yayılmasını sağlayanlarda,kişiler de,gruplar ve grup yöneticileri de cezai sorumluluk altına girebileceklerdir. Buna göre; haberim olmadan 3.kişilerce açılmış bulunan ve benim adıma kayıtlı bulunan "Ahter Cglı" face book hesabında bulunan kişisel bilgilerin yer aldığı bu profil hesapların veya grupların, hukuka aykırı olarak başka kişilere yayılmasını sağlayanlar içinde TCK 136 gereği cezalandırılmasını talep etmekteyim.

3-Adıma oluşturulan bu sahte profil hesabı yüzünden, arkadaşlarım hile ile kandırılmış ve zarara uğramış olabilir. Ayrıca benim adıma çeşitli kurum veya şirketlerle iletişim kurularak birtakım işlemler yapılmış ve bu şirketler de zarara uğramış olabilir. Bu sayede, benim adıma hareket edilerek menfaat elde eden kişi –kişiler- hakkında “bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık” suç gelmiş olabilir, müdahale edilmez ise her an ve her zaman içinde bu zararlar meydana gelebilecektir. Bu yönü ile de Bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık suçu işlenmiştir, işlenecektir. Nitekim burada elde edilecek menfaatin, ille de maddi bir menfaat olması şart da değildir.

4-Oluşturulan bu sahte profil hesabında şahsım dışında bulunan kişi/lerin onur, şeref ve saygınlığını rencide eden hakaret eden, edebilecek olan yazılar, fotoğraflar da yer alabilme ihtimali de bulunmaktadır. Ki bu yazılar ve görsel resimlerde bu profil hesabına konmuş bulunmaktadır. Hatta bazı gruplarda, profil hesaplarında hakaret tek bir kişiden yapılmamakta, gruba veya profil hesabına üye olan birçok kişi tarafından da yapılabilmektedir. Adıma açılmış bulunan profil hesabında da bu hususlar gerçekleşmiş, kişiliğim, onur,şeref ve saygınlığım rencide edilmiştir.Bu durumda da bu kişi ve kişilerin TCK 125/1 ve ilgili diğer kanun hükümleri gereği cezalandırılmasını talep etmekteyim.

5-Oluşturulan bu sahte profilimde ayrıca benim dışımda ki kişiler haricinde kendi şahsıma ait özel hayata ilişkin birtakım bilgiler, fotoğraflar veya videolar da yer alabilir ve almıştır. Böyle bir durumda, Ceza kanunumuz özel hayatın gizliliğinin ihlalini suç olarak tanımladığı gibi bu tür görüntülerin veya seslerin oluşturulan sahte profil veya sahte grup hesapları aracılığıyla ifşa edilmesi durumunda da cezalandırılmasını TCK 134/2 gereği talep etmekteyim.

6- Adıma Oluşturulan sahte profil hesabında, kişiler hakkında iftiraya varan yalan haber ya da yazılar yer alabilir. Bu nedenle de bu kişiler hakkında TCK 267/1 Ve 267/2 Gereği Cezalandırılmalarını Talep Etmekteyim.

7- Sayın Savcılık, her ne kadar sahte profil, sahte grup, sahte e-posta oluşturmak ceza kanunumuzda özel ve yaptırımları ağır bir suç tipi olarak yer almasa da, doğurabileceği muhtemel sonuçlar açısından Ceza hukukumuz tarafından yaptırıma bağlanmış bulunmaktadır. Özellikle web2.0 dediğimiz ikinci nesil internet hizmetleri ile toplumsal iletişim sitelerinin (facebook gibi) ortaya çıkması internet kullanıcılarının da sorumluluk altına girmesine sebep olmaktadır.Bu nedenle adıma hukuka aykırı bir şekilde açılmış alan face book hesap kullanıcıları hakkında yukarıda başlıca ifafe ettiğim hususlar yönünden ve resen Sayın Savcılığında alacağı hususlar yönünden ,adıma alan adı ve profil adı alan kişilerin tespit edilerek, cezalandırılmalarını talep ederim.

HUKUKİ NEDENLER : . TCK 135/1’e , TCK 136, TCK 125/1, TCK 134/2 ve ilgili mevzuat

HUKUKİ DELİLLER : www.facebook.com adlı sosyal paylaşım sitesinde bulunan kayıtlar ,"Ahter Cglı"profil hesabında bulunan kayıtlar, ilgili IP adresleri,bu alanda bulunan her türlü görsel ve yazılı deliller ve belgeler, tanık beyanları ve diğer delililer.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıkladığım sebepler ilişkin olarak ve resen de savcılığınızı alacağı sebepler dairesinde adımı kullanarak facebook sitesinden profil açan ve kullanan kişi yada kişilerden davacı ve şikayetçiyim. Suçluların tespiti ve cezalandırılmalarını saygılarımla arz ve talep ederim 26/01/2011

YGS: Yeni Gelin Sınavı.. Bir heyecan, bir arzu, bir istek.. Biraz hüzün, biraz acı, biraz gözyaşı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sequoia
    sequoia's avatar
    Erkek

bende ettim... ayrıca son anayasa değişikliğiyle bu tarz şeylerin korunması anayasal güvence altına alındı ama yasal boşluk dolduruldumu bilmiyorum hala ginede o maili yollamakla iyi etmişssin

Neden?
Toplam Hit: 4184 Toplam Mesaj: 26