LYS Çalışma Sırlarınız
-
Sayın TBT,
Ben hayatımda hiç dershane ye gitmedim ( Babam ı tyeni tanıyorumda böyle bi durumum oldu maddi durumumuz çok kötüydü. hapislik olaylar fln derken son bir haftadır hayatın kıçıma yapıştığının farkına derin bir şekilde vardım. )
Babam denilen organizma beni dershane ye yazdırdı (İzmir alsancak final dershanesi) şimdi benim okul notlarımda kötü değil yani teşekkür belgesi takdir e çok yakın fln geçtim oraları yani tembel değilim. Sayısal beynim çok başarılı.
bu durumumu göz önüne alarak 2011 de ki sınava nasıl çalışmam gerektğini bana anlatır mısınız? ( çok eksik konum var özellikle fizik ve biolojiden kimyadan sadece tepkime denklemleri ve bir kaç formül eksiğim var.)
Aramızda mühendis, doktor, öğretmen abilerim hocalarım vardır eminim. Tavsiyeleriniz neler olur? nasıl çalışmalıyım?
-
Hocam temel sağlamsa bu sene de dershaneyle takviye yapıp sıkı çalışırsan iyi bir yerler gelir sana da.
-
hoca bu yazı kesinlikle boş geçirme bence. dönem başladığında herkes ders çalışır. önemli olan kimse çalışmazken çalışmak :D
birde konulara baştan başlama sondan başla. dershanede zaten baştan başlarlar. sonra ortada buluşursunuz :)
-
Millet şimdiden başladı seneye hazırlık içi şahsen bende öyle galiba :/
Hocam hızlı hiç birşeye girişme yoksa çabuk yorulursun bu aklında olsun, misal benim alanım sayısal sende sayısalları soruyosun ygs konularından başla hafiften ama bak hafiften diyorum öyle günde 4-5 le girersen 1 ay sonra dışarlarda netlerde görürsün kendini yavaştan ilk konulara başla kafanda bişiler oluşsun dershaneyle pekiştirirsin zaten
-
hocam yaz boş geçmiyor geometir çalışıyorum 11. sınıf geometriyi bitiricem dershane de ağustos 8 de başlıyor bu çok iyi oldu benim için sabah 8 de işe gidiyorum 10 da dönüyorum 10 30 dan başlayıp 12 ye kadar çalışıyorum geometriye. o eylül de biter hemen kimya ve biolojiyi bitirip ardından matematiği bitiririm şubat a gelirim herhalde sonrada fiziğe ağırlık verip konuları bitirdimmi test çözerim sırf böyle kazanabilirim umuyorum?
-
Ben ea öğrencisiyim geçen sene en büyük problem mat 2 deydi bu sene hallettim ki şöyle
hergün ama her gün mat 2 çalıştım
hocanın hep bir konu önünden gittim ki bu derslerde bana çok avantaj sağladı
çok fazla soru çözdüm ki çözemediğim soruları hocalara detaylı olarak anlattırdım.
sende böyle yaparsan başarılı olursun..
edit: Yaz çalışması çok önemlidir ufak tefek konuları tam halletki yazdan kışın yoğun çalışıtğın dönemde problem yaratmasınlar.
-
bu yaz ıyı bı tatıl yap ondan sonra calıs derım
-
Fonksiyonlar konusunu dershane başlamadan yut.
-
Hocam 1 Ağustos'a kadar tatilini yap sonra çalışmaya başla. Bana kalırsa Limit-Türev-integral i kitaplardan olduğu kadar halledersen çok ama çok rahat edersin, takılırsan her türlü yardım ederim, ederiz.
-
Clickanddie bunu yazdı:
-----------------------------
hocam yaz boş geçmiyor geometir çalışıyorum 11. sınıf geometriyi bitiricem dershane de ağustos 8 de başlıyor bu çok iyi oldu benim için sabah 8 de işe gidiyorum 10 da dönüyorum 10 30 dan başlayıp 12 ye kadar çalışıyorum geometriye. o eylül de biter hemen kimya ve biolojiyi bitirip ardından matematiği bitiririm şubat a gelirim herhalde sonrada fiziğe ağırlık verip konuları bitirdimmi test çözerim sırf böyle kazanabilirim umuyorum?
-----------------------------12.sınıf geometrisinide bitir. zaten zor bişeyi yok. analitik kısmı biraz dikkat. gerisi formül. her dersin kalıp soruları vardır. onları öğren. her denemede gelir.
çözemediğin soru tiplerinin çözümünü kesinlikle öğren. finaldeymişsin galiba. onların denemelerini pek takma. özellikle finale doğru denemeleri yapıyorlar onları :D
-
erteleme hiçbirşeyi..
dershanede hangi konu işleniyorsa o konuya yönelik olsun çalışmaların. sakın ola geriden gelme önhazırlık yapabilirsin ama ileriden de gitme.
konu eksiğin olmasın, ben bu konuyu yapamıyorum diyip boşlama. mantığını bil hiçbirşey anlamıyorsan.
unutma ki sınavda çıkan soruların büyük çoğunluğu konunun genelinde gelir fazla ayrıntılı olmaz.