LYS Çalışma Sırlarınız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

Sayın TBT,

Ben hayatımda hiç dershane ye gitmedim ( Babam ı tyeni tanıyorumda böyle bi durumum oldu maddi durumumuz çok kötüydü. hapislik olaylar fln derken son bir haftadır hayatın kıçıma yapıştığının farkına derin bir şekilde vardım. )

Babam denilen organizma beni dershane ye yazdırdı (İzmir alsancak final dershanesi) şimdi benim okul notlarımda kötü değil yani teşekkür belgesi takdir e çok yakın fln geçtim oraları yani tembel değilim. Sayısal beynim çok başarılı.

bu durumumu göz önüne alarak 2011 de ki sınava nasıl çalışmam gerektğini bana anlatır mısınız? ( çok eksik konum var özellikle fizik ve biolojiden  kimyadan sadece tepkime denklemleri ve bir kaç formül eksiğim var.)

Aramızda mühendis, doktor, öğretmen abilerim hocalarım vardır eminim. Tavsiyeleriniz neler olur? nasıl çalışmalıyım?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

Hocam temel sağlamsa bu sene de dershaneyle takviye yapıp sıkı çalışırsan iyi bir yerler gelir sana da.

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ivy
    ivy's avatar
    Erkek

hoca bu yazı kesinlikle boş geçirme bence. dönem başladığında herkes ders çalışır. önemli olan kimse çalışmazken çalışmak :D

birde konulara baştan başlama sondan başla. dershanede zaten baştan başlarlar. sonra ortada buluşursunuz :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mramor
    mramor's avatar
    Erkek

Millet şimdiden başladı seneye hazırlık içi şahsen bende öyle galiba :/

Hocam hızlı hiç birşeye girişme yoksa çabuk yorulursun bu aklında olsun, misal benim alanım sayısal sende sayısalları soruyosun ygs konularından başla hafiften ama bak hafiften diyorum öyle günde 4-5 le girersen 1 ay sonra dışarlarda netlerde görürsün kendini yavaştan ilk konulara başla kafanda bişiler oluşsun dershaneyle pekiştirirsin zaten

Cagito ergo sum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

hocam yaz boş geçmiyor geometir çalışıyorum 11. sınıf geometriyi bitiricem dershane de ağustos 8 de başlıyor bu çok iyi oldu benim için sabah 8 de işe gidiyorum 10 da dönüyorum 10 30 dan başlayıp 12 ye kadar çalışıyorum geometriye. o eylül de biter hemen kimya ve biolojiyi bitirip ardından matematiği bitiririm şubat a gelirim herhalde sonrada fiziğe ağırlık verip konuları bitirdimmi test çözerim sırf böyle kazanabilirim umuyorum?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben ea öğrencisiyim geçen sene en büyük problem mat 2 deydi bu sene hallettim ki şöyle

hergün ama her gün mat 2 çalıştım

hocanın hep bir konu önünden gittim ki bu derslerde bana çok avantaj sağladı

çok fazla soru çözdüm ki çözemediğim soruları hocalara detaylı olarak anlattırdım.

sende böyle yaparsan başarılı olursun..

edit: Yaz çalışması çok önemlidir ufak tefek konuları tam halletki yazdan kışın yoğun çalışıtğın dönemde problem yaratmasınlar.

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

bu yaz ıyı bı tatıl yap ondan sonra calıs derım

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

Fonksiyonlar konusunu dershane başlamadan yut.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam 1 Ağustos'a kadar tatilini yap sonra çalışmaya başla. Bana kalırsa Limit-Türev-integral i kitaplardan olduğu kadar halledersen çok ama çok rahat edersin, takılırsan her türlü yardım ederim, ederiz.

since 2005 // tbt
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ivy
    ivy's avatar
    Erkek

Clickanddie bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam yaz boş geçmiyor geometir çalışıyorum 11. sınıf geometriyi bitiricem dershane de ağustos 8 de başlıyor bu çok iyi oldu benim için sabah 8 de işe gidiyorum 10 da dönüyorum 10 30 dan başlayıp 12 ye kadar çalışıyorum geometriye. o eylül de biter hemen kimya ve biolojiyi bitirip ardından matematiği bitiririm şubat a gelirim herhalde sonrada fiziğe ağırlık verip konuları bitirdimmi test çözerim sırf böyle kazanabilirim umuyorum?

-----------------------------

12.sınıf geometrisinide bitir. zaten zor bişeyi yok. analitik kısmı biraz dikkat. gerisi formül. her dersin kalıp soruları vardır. onları öğren. her denemede gelir.

çözemediğin soru tiplerinin çözümünü kesinlikle öğren. finaldeymişsin galiba. onların denemelerini pek takma. özellikle finale doğru denemeleri yapıyorlar onları :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

erteleme hiçbirşeyi..

dershanede hangi konu işleniyorsa o konuya yönelik olsun çalışmaların. sakın ola geriden gelme önhazırlık yapabilirsin ama ileriden de gitme.

konu eksiğin olmasın, ben bu konuyu yapamıyorum diyip boşlama. mantığını bil hiçbirşey anlamıyorsan.

unutma ki sınavda çıkan soruların büyük çoğunluğu konunun genelinde gelir fazla ayrıntılı olmaz.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
Toplam Hit: 2384 Toplam Mesaj: 17