M-16 A1 Amerikan Piyade Tüfeğini Tanıyalım....
-
m-16 a1 piyade tüfeği yapımına 1950 de başlanmış ve ilk defa vietnam savaşında amerikan ordusu tarafından siftah yapmıştır.M-16 A1 ler eski olduu için günümüzde M-16 A2 ler birçok profosyonel ordu özel kuvvet ve operasyon timleri tarafından kullanılmaktadır.Kısasına cammando,uzun olanınada carbine denir.
Özellikleri:
1_5.62 çapında mermi atan bir NATO silahıdır.
2_Yarı ve semi otomatik olarak ateş eder.
3_Suda çalışır
4_Temizlenmezse tutukluk yapabilir
5_Şarjör 30+1 dir
6_1.50 kg ağırlığında hafif bir silahtır.
7_Dipçik ve kabza gibi parçaları plastik olduğu için bire bir boğuşmalar için önerilmez(dipçik kırılabilir)
8_Çok pahalı olduu için teröristler kullanamaz.
9_Mermi ince olduğu için insanı genelde öldürmez deler (kafaya sıkmamak şartıyla)
10_Devam edecek.........!!!
-
bunun versiyonu çıkmıştı türk özel harekat birimleri kullanıordu
-
zaten bunu türkiyede özel kuvvetlerden başka kullanan olmaz hem pahalı hemde bunu bizim askerin eline versen yer bunu bizim ordu için en iiisi g-3 vur kır üstüne sıç gene bişi olmaz...........
-
walla ben eskiden kantır da (countar mıydı neydi nası yazıldıgını unuttum anlayın işte kantır :D ) hep bu m-16 yı seciodum
baya ii atik bi silahtı .... az mı terorist indirdim hey gidi gunler.....
-
vietnam savaşında bunların bir türevi kullanılmıştı. isabet oranı yüksek fakat az zarar veriyordu buna karşılık vietnam tarafında kalaşnikof kullanılıyordu. düşük isabet oranı faka isabet ettiği adamı devre dışı bırakıyordu. sonuç olarak bu m16 lar abd lilerin götlerinde patladı.
-
hımmm sarjör 30+1 iimiş :P
-
TheVENOM bunu yazdı:
walla ben eskiden kantır da (countar mıydı neydi nası yazıldıgını unuttum anlayın işte kantır :D ) hep bu m-16 yı seciodumbaya ii atik bi silahtı .... az mı terorist indirdim hey gidi gunler.....
oyunun adı: Counter Strike :)ayrıca counter'da M-16 yok, M-4 ordaki tüfek, hatta tam adı "colt m4a1 carbine" :)
şekil olarakta:
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=colt%20m4a1%20carbine&sa=N&tab=wi -
hoca o silah deli bi şey ya bayılıyom m4a1 carbine e . bide katana var samurai kılıcı onlara hastayım :D
-
tagext bunu yazdı:
vietnam savaşında bunların bir türevi kullanılmıştı. isabet oranı yüksek fakat az zarar veriyordu buna karşılık vietnam tarafında kalaşnikof kullanılıyordu. düşük isabet oranı faka isabet ettiği adamı devre dışı bırakıyordu. sonuç olarak bu m16 lar abd lilerin götlerinde patladı.
puhahahahhaa :D abi yardın beni yav :))
-
eXoR_CIST bunu yazdı:
TheVENOM bunu yazdı:
walla ben eskiden kantır da (countar mıydı neydi nası yazıldıgını unuttum anlayın işte kantır :D ) hep bu m-16 yı seciodumbaya ii atik bi silahtı .... az mı terorist indirdim hey gidi gunler.....
oyunun adı: Counter Strike :)ayrıca counter'da M-16 yok, M-4 ordaki tüfek, hatta tam adı "colt m4a1 carbine" :)
şekil olarakta:
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=colt%20m4a1%20carbine&sa=N&tab=wibuda bana kapak olsun :D ne bilim tipleri cok benzio :D
-
bu silah bana göre çok dandirik en iyisi kaleşnikof çünkü bunun tahrip gücü az yakın dövüşte kullanamassın ayrıca tv de görmüştüm bu silahla kaleşnikofu karşılaştırıyolar pirkete ateş ettiler m 16 deldi geçti kaleşnikof hem deldi hemde ortadan kırdı pirketi