folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder M-16 A1 Amerikan Piyade Tüfeğini Tanıyalım....

M-16 A1 Amerikan Piyade Tüfeğini Tanıyalım....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bomberman38
    bomberman38's avatar
    Erkek

m-16 a1 piyade tüfeği yapımına 1950 de başlanmış ve ilk defa vietnam savaşında amerikan ordusu tarafından siftah yapmıştır.M-16 A1 ler eski olduu için günümüzde M-16 A2 ler birçok profosyonel ordu özel kuvvet ve operasyon timleri tarafından kullanılmaktadır.Kısasına cammando,uzun olanınada carbine denir.

Özellikleri:

1_5.62 çapında mermi atan bir NATO silahıdır.

2_Yarı ve semi otomatik olarak ateş eder.

3_Suda çalışır

4_Temizlenmezse tutukluk yapabilir

5_Şarjör 30+1 dir

6_1.50 kg ağırlığında hafif bir silahtır.

7_Dipçik ve kabza gibi parçaları plastik olduğu için bire bir boğuşmalar için önerilmez(dipçik kırılabilir)

8_Çok pahalı olduu için teröristler kullanamaz.

9_Mermi ince olduğu için insanı genelde öldürmez deler (kafaya sıkmamak şartıyla)

10_Devam edecek.........!!!

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    bunun versiyonu çıkmıştı türk özel harekat birimleri kullanıordu
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bomberman38
    bomberman38's avatar
    Erkek

zaten bunu türkiyede özel kuvvetlerden başka kullanan olmaz hem pahalı hemde bunu bizim askerin eline versen yer bunu bizim ordu için en iiisi g-3 vur kır üstüne sıç gene bişi olmaz...........

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dj_fux
    dj_fux's avatar
    Erkek
    walla ben eskiden kantır da (countar mıydı neydi nası yazıldıgını unuttum anlayın işte kantır :D ) hep bu m-16 yı seciodum  baya ii atik bi silahtı .... az mı terorist indirdim hey gidi gunler.....

___dj_fux___
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek
    vietnam savaşında bunların bir türevi kullanılmıştı. isabet oranı yüksek fakat az zarar veriyordu buna karşılık vietnam tarafında kalaşnikof kullanılıyordu. düşük isabet oranı faka isabet ettiği adamı devre dışı bırakıyordu. sonuç olarak bu m16 lar abd lilerin götlerinde patladı.

ftw
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek
    hımmm sarjör 30+1 iimiş :P

Amphetamine Logic.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXoR_CIST
    eXoR_CIST's avatar
    Erkek

TheVENOM bunu yazdı:

walla ben eskiden kantır da (countar mıydı neydi nası yazıldıgını unuttum anlayın işte kantır :D ) hep bu m-16 yı seciodum  baya ii atik bi silahtı .... az mı terorist indirdim hey gidi gunler.....

oyunun adı: Counter Strike :)

ayrıca counter'da M-16 yok, M-4 ordaki tüfek, hatta tam adı "colt m4a1 carbine" :)

şekil olarakta:
    http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=colt%20m4a1%20carbine&sa=N&tab=wi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    hoca o silah deli bi şey ya bayılıyom m4a1 carbine  e . bide katana var samurai kılıcı onlara hastayım :D
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

tagext bunu yazdı:

vietnam savaşında bunların bir türevi kullanılmıştı. isabet oranı yüksek fakat az zarar veriyordu buna karşılık vietnam tarafında kalaşnikof kullanılıyordu. düşük isabet oranı faka isabet ettiği adamı devre dışı bırakıyordu. sonuç olarak bu m16 lar abd lilerin götlerinde patladı.

puhahahahhaa :D abi yardın beni yav :))

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dj_fux
    dj_fux's avatar
    Erkek
    eXoR_CIST bunu yazdı:

TheVENOM bunu yazdı:

oyunun adı: Counter Strike :)

ayrıca counter'da M-16 yok, M-4 ordaki tüfek, hatta tam adı "colt m4a1 carbine" :)

şekil olarakta:
    http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=colt%20m4a1%20carbine&sa=N&tab=wi

buda bana kapak olsun :D ne bilim tipleri cok benzio :D

___dj_fux___
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bortecine357
    bortecine357's avatar
    Erkek
    bu silah bana göre çok dandirik en iyisi kaleşnikof çünkü bunun tahrip gücü az yakın dövüşte kullanamassın ayrıca tv de görmüştüm bu silahla kaleşnikofu karşılaştırıyolar pirkete ateş ettiler m 16 deldi geçti kaleşnikof hem deldi hemde ortadan kırdı pirketi

SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP OLURSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR
Toplam Hit: 5809 Toplam Mesaj: 23