M1 / M2 Macbook Kullananlara Bir Soru (Batarya)
-
ben sürekli şarjda kullanıyorum, sadece şu akıllı şarj mevzusu açık sonuç şöyle
Health Information:
Cycle Count: 80
Condition: Normal
Maximum Capacity: %98
-
%10-15 gibi şarja takarım bazen fark etmiyorum %100 doluyor ama genelde %85-90da şarjdan çekerim
M1 Macbook Air durumum şu;
17 aylık cihaz.
Devir Sayısı: 280
Maksimum Kapasite: %88
-
Devir Sayısı: 205
Durum: Normal
Maksimum Kapasite: %82
sarjda kullanirim cihazi. gunde 12 saat acik kalir en az. bence devire gore batarya iyi.
-
Şu videoyu referans alabilirsin. Bende M1 macpro vardı full şarjda kullanmama rağmen %82 ye düşmüştü. Şimdi ben de yeni M2 air aldım. Uygulamayı satın alıp kullanmayı düşünüyorum...
-
noname bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
daha önce cok arastirdim bir türlü dogru dürüst tavsiye bulamadim bu batarya konusunda. Kimi diyor full time sarj ile kullanin kimi diyor full sarj yapin ve XX seviyesine düsünce sarja koyun..
Yok mu dogru dürüst bir aciklama?
en temizi %20 ile %80 arasında kullanmak
uzun süre kullanılmayacaksa 45-55 arasında bırakmak
full şarjda içindeki iyonlar bir tarafa (katot olsa gerek) baskı yapıyor. tam tersinde anota baskı yapıyorlar. denge durumu tam %50 seviyesi. uzun süreli bırakmada 50 civarı şarj sebebi bu.
normal kullanımda da sıfırladığında ve fullediğinde fazla baskı oluşuyor diyolla.
ben şahsen %10-20 arasında takıyorum dolunca söküyorum. psikolojik midir bilmem tamamen boşaltınca ömrü gidiyor gibi hissediyorum :D
kamu spotu : ısınıp kapanan laptopun pilini daha çabuk soğusun diye söküp buzluğa atmayın. atıyorsanız da 5dkya alarm kurun benim gibi 2 saat sonra hatırlayıp donduktan sonra çıkarmayın. 2 saatten 5 dakikaya düşer pil ömrünüz :d
Ben de şöyle bişey düşünüyorum şimdi. magsafe den sonra type c hiç güven vermiyor..
tamamen gereksiz bir aparat gibi geldi bana.
herhangi bir şeyi dönüştürmüyor, ne işe yarıyor ki?
-
LynXMaSTeR bunu yazdınoname bunu yazdıunbalanced bunu yazdı
daha önce cok arastirdim bir türlü dogru dürüst tavsiye bulamadim bu batarya konusunda. Kimi diyor full time sarj ile kullanin kimi diyor full sarj yapin ve XX seviyesine düsünce sarja koyun..
Yok mu dogru dürüst bir aciklama?
en temizi %20 ile %80 arasında kullanmak
uzun süre kullanılmayacaksa 45-55 arasında bırakmak
full şarjda içindeki iyonlar bir tarafa (katot olsa gerek) baskı yapıyor. tam tersinde anota baskı yapıyorlar. denge durumu tam %50 seviyesi. uzun süreli bırakmada 50 civarı şarj sebebi bu.
normal kullanımda da sıfırladığında ve fullediğinde fazla baskı oluşuyor diyolla.
ben şahsen %10-20 arasında takıyorum dolunca söküyorum. psikolojik midir bilmem tamamen boşaltınca ömrü gidiyor gibi hissediyorum :D
kamu spotu : ısınıp kapanan laptopun pilini daha çabuk soğusun diye söküp buzluğa atmayın. atıyorsanız da 5dkya alarm kurun benim gibi 2 saat sonra hatırlayıp donduktan sonra çıkarmayın. 2 saatten 5 dakikaya düşer pil ömrünüz :d
Ben de şöyle bişey düşünüyorum şimdi. magsafe den sonra type c hiç güven vermiyor..
tamamen gereksiz bir aparat gibi geldi bana.
herhangi bir şeyi dönüştürmüyor, ne işe yarıyor ki?
magsafe gibi miknatisli sistem yapiyor typeC yi. Fakat yeni macboo prolarda magsafe geri geldi bro. bunlar ile uğraşacağına air'in üstüne 200-300 usd fark verip pro al.
-
abka bunu yazdı
Şu videoyu referans alabilirsin. Bende M1 macpro vardı full şarjda kullanmama rağmen %82 ye düşmüştü. Şimdi ben de yeni M2 air aldım. Uygulamayı satın alıp kullanmayı düşünüyorum...
bu uygulamaya bakacagim ben de sagolasin.
fiyat olarak cok ilginc ama isvicre secersen daha uyguna geliyor, vpn kullanarak ve isvicre'yi secerek daha uyguna alabilirsin. Uygulamanin faydali oldugunu anlarsam ben de lifetime lisans alirim

-
uygulamayi biraz arastirdim, memnun olan cok kisi var, hala kapasitesi %100 olanlar var..
Ben alip deneyecegim bakalim ama orta-uzun vadede görülecektir
-
m1 daha 3 kere tam dolum yaptım devir sayısı 5 gösteriyor nedenini anlamadım
-
mavii bunu yazdı
m1 daha 3 kere tam dolum yaptım devir sayısı 5 gösteriyor nedenini anlamadım
kutudan 0 devirle gelmiyor cihaz, ben ilk açtığımda 2 devirdeydi.