folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Maaş Ödemeyen Şirkete Ne Gibi Hukuki Yaptırımlar Uygulanabilir?

Maaş Ödemeyen Şirkete Ne Gibi Hukuki Yaptırımlar Uygulanabilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kimden alıyor hocam şirket iflas edince işçi parasını?

İşverenin cebinden çıkacak değil ya? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Musket hocam,sanırım arkadaşın demek istediği,işçi ücretlerinin,nafaka borcu gibi,Devlet alacakları ve rehinle temin olunan alacaklardan sonra,iflas masasında ilk ödenen kalemlerden olması,bunu belirtmek istedi.

Serdar,işten ne şekilde ayrıldın?İş sözleşmesi 6 aylık mıydı?Çıkarıldın mı,çıktın mı?Fesih bildirimiyle mi çıktın,haklı sebeple mi? 

Çekil,Önümden Çekil...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    karatahta bunu yazdı:
    -----------------------------

Musket hocam,sanırım arkadaşın demek istediği,işçi ücretlerinin,nafaka borcu gibi,Devlet alacakları ve rehinle temin olunan alacaklardan sonra,iflas masasında ilk ödenen kalemlerden olması,bunu belirtmek istedi.

Serdar,işten ne şekilde ayrıldın?İş sözleşmesi 6 aylık mıydı?Çıkarıldın mı,çıktın mı?Fesih bildirimiyle mi çıktın,haklı sebeple mi? 

Sözleşme süresizdi  kendi isteiğimle çıktım yasal süreç olan 15 gün önceden bildirim ile şirket iflas etmedi bu arada

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

işverenin iflası iş ilişkisini derhal ve kendiliğinden ortadan kaldıran bir neden değildir. İşverenin iflası halinde işyeriyle birlikte işyerinin veya işletmenin yönetimi ve tasarruf yetkisi iflas masasına geçer. İflas masası (idaresi), iflasın başlangıcından tasfiye sonuçlanıncaya kadar bir önlem olarak, işverenin bütün işletmesini ve defterlerini kontrol ve yönetimi altına almakta, bunun sonucu olarak da iş münasebetinde işçilere karşı işverenin yerine geçmektedir. İşletmenin ve işyerinin idaresi ve yönetim yetkisi iflas masasında olduğundan, masa öncelikle işyeri veya işletmenin faaliyetinin sürdürmesinin iflas masasının menfaatine olup olmadığına karar verir. Eğer işletmenin faaliyetinin sürdürülmesi mümkün değilse, iflas idaresi bildirim önellerine uyarak (İş K. m.17) iş sözleşmelerinin feshi yoluna başvurabilir. İşverenin iflası hernekadar iş sözleşmesinin feshi için haklı bir neden olarak kabul edilmese de, geçerli bir neden (İş K. m.18) olarak kabul edilmelidir.

yani iflas masası işverenin malını mülkünü satar borçlarnı öder, ilk ödenen borçlarında da ücret olması lazım.

///______________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Ücret alacakları 5 senelik zamanaşımına tabi..

Eğer mahkeme işleriyle uğraşmıyım diyorsan,ilamsız icra takibi başlat ödenmeyen kısım için.Büyük ihtimal,itiraz etmez işveren.Ederse itirazın kaldırılması için başvurur iş sözleşmesini sunarsın.

Ya da iş mahkemesinde dava açabilir,mahkemeden alacağın ilamla,icra takibinde bulunursun,bu ilamlı icraya karşı itiraz da edemez.

İş mahkemesine başvurduğunda 492 sayılı harçlar kanunu gereği,harç da ödemezsin. 

Çekil,Önümden Çekil...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    dilekçeyle başvurur başvurmaz bana bu ilamı sunarlar mı ayrıca icra takibi nasıl başlatılır.  Biraz daha detaylı anlatırsan hocam çok memnun olacağım konunun detayı sonucund a birçok kişiaydınlanmış olcaktır

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Dilekçeyle başvurunca,ilamı hemen vermezler hocam : )

Duruşma yapılacak,ispat aşaması başlıyacak.İlam mahkeme sürecinin bitimiyle verilir.

İlamsız icrada maddi hukukla ilgili çok ayrıntı var.İyisi mi bir meslektaşa git,ona da anlat durumu.İcra takibinden dolayı vekalet ücreti alıcak tabi ki,ama sonuçta senin anaparana dokunmayan bir ücret olucak,işleyen faizlerden dolayı. 

Çekil,Önümden Çekil...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h_b_c
    h_b_c's avatar
    Erkek
    baron_27 bunu yazdı:

arkadaşa aynen katılıyorum ssk kaydın ne zaman yapılmış ilk önce ona bak sonra bordro imzalattılar mı bordroları imzaladıysan hiçbir hak talep edemezsin paranı vermeyen insan ssk nıda yapmamış olabilir o yüzden sen yinede int. gir bir bak sigortanda yoksa git ilk önce sskya sonra bölge çalışmaya şikayet et paranı alamazsın belki ama iş yeri bir ton ceza yer en azından bir daha kimseye böyle yapmaz  

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    bodro filan imzalamadım ayrıca tüm ücretimi almşımdır diye kağıt da imzalamadım sigortasını ödediklerii şin maaşıda olmalı maaş verdiklerini ispatlayamazlar ödediklerine dair bir banka dekontu yok çünkü ödemediler

bölge iş müdürlüğüne gelince bu olay ilk değil daha öncede başıma geldibölge işmüdürlüğüne verdiğim dilekçeden 9  aydır bir sessoluk çıkmadı  ben mahkemeye verirsem çalıştığım 2 şirketide vermeyi düşünüyorum  bira zuzun sürermiş mahkeme sürsün o süre içerisinde askerde olacağım  zaten
    memlekette işler kaplumbağa hızında işlediğinde bu ülkede haksızlıklar karşısında anarşist olmamak elde bile değil bu ülkenin hukukundaki ağırlık devlet organların da ki bu ağırlık yüzünden birazda suç oranları fazla işveren diyor bu adam mahkemeye verseohho bunu bildiğinden zaten vermez diyor yani insanları devlet bilerek madur ediyor

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h_b_c
    h_b_c's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    bodro filan imzalamadım ayrıca tüm ücretimi almşımdır diye kağıt da imzalamadım sigortasını ödediklerii şin maaşıda olmalı maaş verdiklerini ispatlayamazlar ödediklerine dair bir banka dekontu yok çünkü ödemediler
    --------------------------

sorun yok ozaman sonuna kadar haklısın bölge çalışmaya dilekçeni ver devamı gelir yanlız dilekçeni vermeden yinede iş yerine yada muhasebecisine haber ver daha hızlı çözüme ulaşabilirsin eğer durum senin anlattıgın gibiyse ve muhasebecisi az bi akıllı adamsa işverenle görüşüp maaşını öderler 

Toplam Hit: 12659 Toplam Mesaj: 29