folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Maaş Ödemeyen Şirkete Ne Gibi Hukuki Yaptırımlar Uygulanabilir?

Maaş Ödemeyen Şirkete Ne Gibi Hukuki Yaptırımlar Uygulanabilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    benim madur eden 2.şirketi hallederizde beni 1 sene önce madur eden ve bölge çalışmaya başvuruda bulunduğum  1. şirket kayıplarda yani şirket bulunduğu yerde yok taşınmış nereye taşındığı da kayıp bölge iş müdürlüğüne verdiğim dilekçede ki adreste yoklar yani adamlar müfettiş yollasa bile bulamayacaklar bu durumda ne olacak peki burada da hakkımı aldığıma dair bir belge imzalamadım oradada bir maaş içerde kaldı benimgibi enayi işçi her işverene lazım bedava çalışıp duruyor :)
    her neyse bu konuda ne yapabilirim

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h_b_c
    h_b_c's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    -----------------------------
    benim madur eden 2.şirketi hallederizde beni 1 sene önce madur eden ve bölge çalışmaya başvuruda bulunduğum  1. şirket kayıplarda yani şirket bulunduğu yerde yok taşınmış nereye taşındığı da kayıp bölge iş müdürlüğüne verdiğim dilekçede ki adreste yoklar yani adamlar müfettiş yollasa bile bulamayacaklar bu durumda ne olacak peki burada da hakkımı aldığıma dair bir belge imzalamadım oradada bir maaş içerde kaldı benimgibi enayi işçi her işverene lazım bedava çalışıp duruyor :)

çalıştıgın yer şirkettese kaybolması zor türkiye ticaret gazetesinden sorgu yapabilirsin üye olup şirketin ismini girmen yeter nerdeyse çıkar bide esnaf sicil odaları var buralardanda bilgi alablirsin çalıştıgın yerle ilgili mutlaka bu iki yerden ulaşabilirsin olmadı bulamadın ssklı çalışmışsan sskya git çalıştıgım yerde sigortam yatmamış de çalıştıgın yerin ismini söyle onlar çok rahat görür adresi vergi dairesi sicil bölümleride yardımcı olur özellikle tarama bölümleri buralarıda deneyebilirsin mutlaka bir yerden çıkar adresi ama şuan hemen türkiye sicil gazetesinden bak derim  

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    h_b_c bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:

çalıştıgın yer şirkettese kaybolması zor türkiye ticaret gazetesinden sorgu yapabilirsin üye olup şirketin ismini girmen yeter nerdeyse çıkar bide esnaf sicil odaları var buralardanda bilgi alablirsin çalıştıgın yerle ilgili mutlaka bu iki yerden ulaşabilirsin olmadı bulamadın ssklı çalışmışsan sskya git çalıştıgım yerde sigortam yatmamış de çalıştıgın yerin ismini söyle onlar çok rahat görür adresi vergi dairesi sicil bölümleride yardımcı olur özellikle tarama bölümleri buralarıda deneyebilirsin mutlaka bir yerden çıkar adresi ama şuan hemen türkiye sicil gazetesinden bak derim  

Sağolasın bunları deneyeceğim

vallahi bulamadığım adresi buldum:D http://www.ticaretsicil.gov.tr den çok sevindim vallahi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    h_b_c bunu yazdı:

SeRDaR bunu yazdı:

resmi olarak çalıştıysan ssk kaydın olmalı , ssk dökümanında işyeri kodu var, ordan çıkartırlar hangi şirket olduğunu yani o primin hangi şirket tarafından yatırıldığını bulurlar.

///______________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

SeRDaR bunu yazdı:
    bodro filan imzalamadım ayrıca tüm ücretimi almşımdır diye kağıt da imzalamadım sigortasını ödediklerii şin maaşıda olmalı maaş verdiklerini ispatlayamazlar ödediklerine dair bir banka dekontu yok çünkü ödemediler

bölge iş müdürlüğüne gelince bu olay ilk değil daha öncede başıma geldibölge işmüdürlüğüne verdiğim dilekçeden 9  aydır bir sessoluk çıkmadı  ben mahkemeye verirsem çalıştığım 2 şirketide vermeyi düşünüyorum  bira zuzun sürermiş mahkeme sürsün o süre içerisinde askerde olacağım  zaten
    memlekette işler kaplumbağa hızında işlediğinde bu ülkede haksızlıklar karşısında anarşist olmamak elde bile değil bu ülkenin hukukundaki ağırlık devlet organların da ki bu ağırlık yüzünden birazda suç oranları fazla işveren diyor bu adam mahkemeye verseohho bunu bildiğinden zaten vermez diyor yani insanları devlet bilerek madur ediyor

valla bizim burda başvuruyorlar bir iki ay içinde işyerine yazı gidiyor bölge çalıştırma müdürlüğünden.

şöyle; şirketinizde ........sicil no ile çalışan ........'nın 2009 yılı temmuz ayı maaşı 1000 tl. ve ağustos ayı maaşı 500 tl. olmak üzere 1500 tl. ödenmesi gerekmektedir.

diye bir uyarı veriyorlar. işçiye de

..... müracaatınız incelenmiş olup, size temmuz ve ağustos maaşı olarak 1500 tl. ödeme yapması gerekmektedir. yapılmazsa iş mahkemesine başvurunuz.

gibi.

ya sizin ordaki bölge çalıştırma müdürlüğü yatıyor, yada aşırı yoğun. ama bana sorarsan bir git görüş, onlar sana hakların konusunda bilgi verip, ne yapman gerektiği hakkında yol göstereceklerdir.

dava açayım askere gideyim de olmuyo seni duruşmalara çağırırlar. nasıl gidecen ozaman?

///______________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    İStanbul büyük şehir bu yoğunluk bundan yada dediğin gibi işi savıyorlar bilinmez tekrar gideceğim oraya   askeriyede mahkeme için izin vermezlermi ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Problemli
    kuvvet
    kuvvet's avatar
    Erkek

Musket bunu yazdı:

karatahta'ya PM at.

Ne kadar süre çalıştın şirkette? 

:Dhocam herkonuda ona pm at diyolar

en son ben saldirdim adam delirdi uzun süre pm atmasak iyiolur:/

ve konuna gelirsen hocam bibok yapamiyabilirsin çok parasi kalan gördüm şirkette

Bozamaz Aramızı Yarasa
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı:
    İStanbul büyük şehir bu yoğunluk bundan yada dediğin gibi işi savıyorlar bilinmez tekrar gideceğim oraya   askeriyede mahkeme için izin vermezlermi ?
    vermezler. açıköğretim sınavı için bile vermiyorlarmış, ama yerinegöre değişir mi bilemem. mahkeme işi uzun, önce bi git bilgi al. bölge çalıştırmadan.sonucu nezaman alırım falan de.

///______________
Toplam Hit: 12386 Toplam Mesaj: 29