folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Mac De Ram Yükseltmesi Sonrası Oluşan Problem

Mac De Ram Yükseltmesi Sonrası Oluşan Problem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

mid2012 mac pro 15" kullanıyorum. bugün 2x8gb corsair value select aldım, mac e uyumlu. 

Ama ramleri bilgisayara taktıktan 30 dk sonra ekran çizgi çizgi olmaya başladı ve bilgisayar kapanıp açıldı. 

Ramler yerine tam oturmuş, sıkıntı yok ama 2-3 saatte bir ekran çizgi çizgi olup 5-6 saniye sonra bilgisayar kapanıp açılıyor. 

Aynı mac de aynı ramleri kullananlar var. Ramleri ikinci el aldım ama 3-4 saat kullanılmış, muhtemelen sorunsuz ramler. Sizce sorun nedir. Bilgisayarda bugüne kadar en ufak sorun yoktu, böyle düşününce de sorun ramlerde. Ama uymadı mı yoksa ramler mi sorunlu anlayamadım. Var mı bilgisi olan ?

Çizgi çizgi dediğim bu : http://i.hizliresim.com/B953dL.jpg

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

şöyle düşünüyorum, 

sorun ekran kartiyla alakali görünüyor, 

ekran kartin paylasimliysa,  yani ramden kullanıyorsa, 

ramler isindigi vakit sapitiyor olabilir. 

Sonuç olarak ramler problemli bana göre,  teker teker bir dene bence 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

eski rami tak kullan az hocam. takıp çıkarırken mi yanlış bişey yaptın acaba o da olabilir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    Kaan bunu yazdı

şöyle düşünüyorum, 

sorun ekran kartiyla alakali görünüyor, 

ekran kartin paylasimliysa,  yani ramden kullanıyorsa, 

ramler isindigi vakit sapitiyor olabilir. 

Sonuç olarak ramler problemli bana göre,  teker teker bir dene bence 

Yaklaşık 2 saattir 8 liklerden biri ve eski 2 gb olanlardan birisi takılı. 3-4 saat deneyeceğim bakalım sorun olacak mı yine. Ama sorunun ne zaman olacağı da belli olmuyor. Yani 1 saat cod oynadım hiçbir sorun olmadı, basit bir video izlerken vlc player ile sorun oldu. Bir defa da safaride gezinirken oldu. Ekran kartı-ram ısınması ile ilgili olsaydı oyun oynarken bu sorunun olması gerekmez miydi ? 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

eski rami tak kullan az hocam. takıp çıkarırken mi yanlış bişey yaptın acaba o da olabilir

Yeni ramlerin yerlerini değiştirdim sorun olduktan hemen sonra ama hiçbir değişim olmadı. 

10 defa videoları izlemişimdir, batarya kablosunu çıkardım, ramleri değiştirdim bataryayı taktım, birazcık tozu alıp kapattım.  Ramlere elimi bile değmedim. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

ram sektörlerinde arıza var iade et.

çok ahlaksız insan gördüm : abi ben yıllardır sorunsuz kullanıyordum valla sen bozmuşundur diyen.

ibne sana voltaj yemiş ram satmış.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

çok ahlaksız insan gördüm : abi ben yıllardır sorunsuz kullanıyordum valla sen bozmuşundur diyen.

Eminsin değil mi ? Yani adamı tersleyip sonra da haksız duruma düşmek istemem. Zaten uyum sorunu yoksa tek ihtimal ramlerin sorunlu olması. 

3-4 saattir 1 2gb 1 de 8 gb ram kullanıyorum halen bir sorun yok. Belki sadece 1 tanesi sorunludur. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

mac ramlerine voltaj verilemiyordur muhtemelen. Pek sanmıyorum. Başka bir arızası olabilir.

Eğer faturası varsa zaten garantilidir o ramler. Yoksa satıcıyla görüş hocam. Belki biliyordur bu konuyu. Bilmiyorsa bile faturasını iste ya da geri iade almasını iste.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdReNaLiNe
    AdReNaLiNe's avatar
    Erkek

Normal bir pc ye takıp ramleri test programlarıyla test edebilirsin hocam. Akla kara ortaya o zaman çıkar :)

iOS Developer Tahribat Haber Uygulaması : http://www.tahribat.com/Forum-Iphone-Icin-Tahribat-Haberler-Uygulamasi-117103/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

digerlerininde dediği gibi ramler arızalı ama yinede bi ramleri test programı ile test edebilirsin 

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Erkek

Teşekkürler müridler, teknik servis dahil herkes aynı şeyi söylediği için iade ediyorum ramleri. Şu an eski ramlerle sorunsuz kullanıyorum.

Toplam Hit: 1923 Toplam Mesaj: 17