Mac Den Mac E Uzak Masaüstü Bağlantısı İçin Ne Kullanıyorsunuz?
-
Sabit duran bir mac bilgisayar var. Ona uzaktan başka bir mac cihazdan bağlanabilmek istiyorum.
Jump Desktop denedim güzel çalışıyor ama görüntü aktarımında sorunlar olabiliyor.
Apple Remote Desktop kullanan var mı? Jump Desktop mu, Apple Remote Desktop mu yoksa daha iyisi var mı?
Bilgisayar kilit ekranında olsa bile bağlanabilmeliyim.
Windows Remote Desktop uygulaması çok iyi çalışıyor. Bu ayarda bir yazılım var mı?
Windows un ücretsiz sunduğu uzak masaüstü bağlantısını apple in ücretli sunması da ayrı bir tartışma konusu.
-
anydesk
-
anydesk +1
Evdeki tencereye bağlanmak için bile anydesk kullanıyorum
NoktaliVirgul tarafından 02/May/25 10:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende aramızdaki çoğu insan gibi anydesk kullanıyorum.
-
Mac icerisinde Screen Sharing var. Isini gorur mi bilmem ama inceleyebilirsin.
https://support.apple.com/guide/mac-help/turn-screen-sharing-on-or-off-mh11848/mac
-
https://remotedesktop.google.com/?pli=1
-
Chrome remote desktop
-
Rustdesk
-
Tailscale'i tavsiye ederim, bir süredir kullanıyorum. Eskiden Hamachi vardı, onun mantığına benzer şekilde çalışıyor—VPN üzerinden private bir network oluşturuyor.
Local network seçeneğini de aktif edince, bir makineden diğerine macOS Screen Sharing gibi herhangi bir client üzerinden doğrudan hostname girip bağlanabiliyorum. Gayet hızlı ve sorunsuz çalışıyor. -
Öneriler için teşekkürler.
Uzak bilgisayara bağlanmaktaki esas amacım uzak bilgisayar üzerinden kod yazmak ve ara sıra da gerekli olan başka işlemleri yapmak.
Buradaki esas beklentim görüntünün güzel olup yazıların güzel bir şekilde okunabilir olmasıydı.
Çözüm olarak şöyle bir yöntem yaptım:
- Tailscale kullanarak private bir network oluşturdum.
- Cursor AI (Visual Studio Code) ile SSH bağlantısı yaparak uzak bilgisayardaki kodlara ulaştım ve o uzak bilgisayarın gücünü kullanarak projeyi çalıştırabiliyorum. (.net core) - port forwarding işlemini otomatik yapıyor.
- Diğer işlemler için de macbook ekran paylaşımını kullanıp uzak bilgisayara bağlanıyorum. @ekinalp in de dediği gibi Tailscale ile güzel çalışıyor.
Şu anda tek sorun Jetbrains Rider kullanamamam. Rider de SSH desteği şu an için sadece linux da varmış. Yakında mac e gelecekmiş.
Her ihtimale karşı anydesk veya google remote desktop da bilgisayarda yedekte kalmasını düşünüyorum.
-
aynı şekilde bende bağlanmalıyım. bende görüntü kalitesi cok onemli degil ama sorgu yapabilmek adına bağlanmam lazım. anydesk ile sorunu atlatıyorum ama anydesk te ekran çok küçük kalıyor. şu tailscale i deneyeyim bakalım bende bi